Консултация изпускателна система за Селика ST202

Аватар
Дон Хуан
Обратна връзка:

Консултация изпускателна система за Селика ST202

Мнение от Дон Хуан » 24 Юни 2010 11:31

Колата е Селика GT ST202 6 gen. с стокова генерация и само крайното гарне е на JASMA JAPAN (страхотен звук при високи обороти и тишина при ниски)

Пред мен имам оферта спортни колектори и меката връзка до катализатора на същата фирма JASMA:

Изображение

Въпроса ми е следния:
тъи като колекторите и меката връзка са с по голям диаметър от преходното гърне което е след катализатора и преди краиното (с по малък диаметър) има ли смисъл да ги слагам - за промяна на преходното гърне и крайното пари няма за да се сменяват...

На мястото на катализатора ще се слага резонатор с същия диаметър като новите но все пак дали има смисъл ако след това се смалява диаметъра дори и с много МАЛКА разлика???

Ако имате експириънс съветвайте!

CHEERS

p.s.
също така ме интересува кой материял за тръбите и резонатора са най добър wacko.gif
Изображение

Аватар
F20C

Мнение от F20C » 24 Юни 2010 12:49

Да,има смисъл да ги слагаш,но разбира се още по добре ще е като всичко е с една големина.Разлика ще усетиш голяма.Слагай пък като събереш пари за тръбите ще стане перфе.Имай предвид че дори и с по малките тръби ще има промяна в силата на звука :) :thumbsup:
If in doubt....Flat out!!!

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 24 Юни 2010 12:54

Всъщност на подобен въпрос няма еднозначен отговор . Ако гониш само звук няма абсолютно никакво значение , даже по-тънката тръба ще звучи по-ниско . Ако гониш и вървеж само диното може да каже кое има смисъл и кое не . Но за разлики от 2-3мм въобще няма да се разбере .

Аватар
Дон Хуан
Обратна връзка:

Мнение от Дон Хуан » 24 Юни 2010 13:06

Bass_Man написа:Всъщност на подобен въпрос няма еднозначен отговор . Ако гониш само звук няма абсолютно никакво значение , даже по-тънката тръба ще звучи по-ниско . Ако гониш и вървеж само диното може да каже кое има смисъл и кое не . Но за разлики от 2-3мм въобще няма да се разбере .
ok
благодаря за съветите
а относно матеряла на тръбите кам и след резонатора има ли значение или каквито има в наличност?
Също така гледам че облицоват колекторите с топлинна изолация....но някои твърдят че самата изолация изгаряла за няколко месеца и нямала смисъл от нея....вие на каво мнение сте?

cheers
Изображение

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти

Мнение от Bass_Man » 24 Юни 2010 15:14

Ами може да ти дойдат един два коня в повече и да ти е малко по-студено в коша . Ама няма голям смисъл за теб .

За матриала се гледа да е нещо тънкостенно за да е леко . Съответно с тънкостенно по-трудно се работи и е по-скъпо .

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 24 Юни 2010 20:06

Ще има донякъде ефект, особено като си пуснеш цялата генерация на съответния диаметър.
Не е лошо колекторчето, добре е да го увиеш с керамична лента.

Имай предвид, че в началото газовете са с голяма скорост и температура, по-назад скороста намалява, та не е лошо да ти е същия диаметър тръбата, ако не и по-голям за по-добро "продухване".

Неръждаемата тръба е скъпа, но държелива, алуминизираната е евтина, но ще те изкара две - три години.

Същото важи и за резонатора, като някои имат посока на монтаж.

П.П. Цъкни на подписа ми.

Аватар
Дон Хуан
Обратна връзка:

!@

Мнение от Дон Хуан » 27 Юни 2010 19:25

Fido Dido написа:Ще има донякъде ефект, особено като си пуснеш цялата генерация на съответния диаметър.
Не е лошо колекторчето, добре е да го увиеш с керамична лента.

Имай предвид, че в началото газовете са с голяма скорост и температура, по-назад скороста намалява, та не е лошо да ти е същия диаметър тръбата, ако не и по-голям за по-добро "продухване".

Неръждаемата тръба е скъпа, но държелива, алуминизираната е евтина, но ще те изкара две - три години.

Същото важи и за резонатора, като някои имат посока на монтаж.

П.П. Цъкни на подписа ми.
Ако колата беше в БГ щях да я направя при Вас със сигурност :thumbsup:
Все още се чудя дали да слагам резонатор на мястото на катализатора който е нов - опасявам се да не брамчи много колата,както и дали ще има ефект от това!Какво мислиш по въпроса?

CHEERS

p.s.
бях ти пратил PM но.....
Изображение

xtreme

Мнение от xtreme » 01 Юли 2010 14:24

Ефекта няма да го усетиш и звука ще се промени доста. Т.е ако сега ти харесва как звучи остави катализатора.

Аватар
Дон Хуан
Обратна връзка:

Мнение от Дон Хуан » 08 Юли 2010 20:42

xtreme написа:Ефекта няма да го усетиш и звука ще се промени доста. Т.е ако сега ти харесва как звучи остави катализатора.
Мерси за съвета - ще оставя катализатора! - чисто нов е cool.gif
Доста хора ме посъветваха това....след 1-2 седмици ще сложа колекторите и меката връзка и предполагам ще има само по добър звук колата - едва ли ще се усети разлика във вървенето но па е нещо biggrin.gif

CHEERS
Изображение

Аватар
Дон Хуан
Обратна връзка:

Мнение от Дон Хуан » 09 Авг 2010 09:53

dnes slojit trabite smile.gif
daje obliakoh kolektorite smile.gif

...katyo zvuk v po goliamite oboroti ima malka razlika - po zlobno zvuchi - no e malka - i tova e super zashtoto dostatachno buchi celicata - tochno i za tova izbrah tazi street legal marka - JASMA
...kato varvej - sled 5000 rpm kolata nabira po dobre! smile.gif
s dve dumi sam dovolen!kakto mi preporachaha kolegite si ostvaih novia katalizator i sledvashtia go rezonator vapreki che imash razlika na trabata s 1 santimetar!

Изображение

cheers :thumbsup:
Изображение

Публикувай отговор