Защо ?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
TATI
Благодарил/а: 22 пъти
Получена  благодарност: 163 пъти
Обратна връзка:

Защо ?

Мнение от TATI » 26 Юни 2010 08:52

Тази тема е за спам категорията, но я поствам тук с идеята да я видят повечко хора.
Защо по дяволите трябва всяка една тема от този форум да я осираме (да ме прощавате за израза)?
Толкова ли е трудно поне с питане да си остане такава, без да се намесват стотина "компетентни" мнения.
Нека се позамислим преди да пускаме поредния безсмислен пост и ако наистина има какво да кажем, да го кажем.
Апелирам добрия тон от едно време да си остане и наистина темите и отговорите в тях да са по същество.
Всички или почти всички сме пускали безсмислени постове, но нека ги сведем до минимум!
Когато модераторите решат, могат да преместят тази тема в офф топик раздела.
Хайде сполай ви, аз слизам да сменям масло на скорости и после ще ви напиша как е минало.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 26 Юни 2010 12:21

За най-голямо съжаление отговорът се крие в страниците на една много интересна дебела книга "Бит и душевност на българския народ". Написана е преди 100 години от Иван Хаджийски, но все още е актуална.
Всеки грамотен българин, който иска да промени нещо в"чипа" си трябва да отиде в най-близката книжарница и след като си я купи ДА Я ПРОЧЕТЕ И ДА МИСЛИ!
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 26 Юни 2010 14:05

Какво да му мислим,докато я четем-това сме си ние-има някакви нюанси,дребни отклонения и леки извивки,но в общи линии това е положението.Що се хабите.Човек като свикне,че няма оправяне,живота му става песен.Я не се троветв за глупости."И да паднем,и да бием все ще се ......".

Аватар
miLen4o
Обратна връзка:

Мнение от miLen4o » 26 Юни 2010 22:14

Знам ,че е леко клиширано това ,но си е така:
Разликата между форумите по света:
В английския - питаш и ти отговарят.
В руския - питаш, отговарят ти и теб те питат нещо.
В българския - питаш и 1000 човека ти казват колко си прост, че питаш.
A car without TURBO is like a man without BALLS!

cargobg

Мнение от cargobg » 26 Юни 2010 22:34

miLen4o написа: В българския - питаш и 1000 човека ти казват колко си прост, че питаш.
Верно е това, понеже така се получи че повечето решават, че съм един от виновните за случващото се, но само да кажа че никога не съм казвал на някой задаващ въпрос в тема че е прос, за разлика от някой други.

Колкото до Басс_ман основният ни спор беше породен от това, че той смята че в подфорум "Технически въпроси" трябва да пишат само технически образовани хора, защото видиш ли другите не знаели как да си задават въпросите и нямало смисъл да им се обеснява.

Извинявам се на останалата част от съфорумците те с нищо не са виновни, че не можем с някой определени хора да достигнем до консенсус.
Avensis 2.0L D4D combo 110hp.

Аватар
miLen4o
Обратна връзка:

Мнение от miLen4o » 26 Юни 2010 22:44

cargobg написа:
miLen4o написа: В българския - питаш и 1000 човека ти казват колко си прост, че питаш.
Верно е това, понеже така се получи че повечето решават, че съм един от виновните за случващото се, но само да кажа че никога не съм казвал на някой задаващ въпрос в тема че е прос, за разлика от някой други.

Колкото до Басс_ман основният ни спор беше породен от това, че той смята че в подфорум "Технически въпроси" трябва да пишат само технически образовани хора, защото видиш ли другите не знаели как да си задават въпросите и нямало смисъл да им се обеснява.

Извинявам се на останалата част от съфорумците те с нищо не са виновни, че не можем с някой определени хора да достигнем до консенсус.
Колега има едно малко симпатично копченце ЛС и не е нужно ,като не ти харесва на някой пост-а да го цитираш и да го "храниш" пред всички.Това нас не ни интересува какви са Ви отношенията.На 100% подкрепям TATI.И аз искам като чета една тема да е подредена и като прочета 1-вия пост с въпроса от следващите няколко поста да разбера как се разрешава , а не некви си памперси,сини,розови,кафяви и незнам си какво!

cargobg

Мнение от cargobg » 26 Юни 2010 22:54

miLen4o написа: Колега има едно малко симпатично копченце ЛС и не е нужно ,като не ти харесва на някой пост-а да го цитираш и да го "храниш" пред всички
А според теб това само за мен ли треа да важи или за всички, като поразгледаш темите, прати на всеки който е писал в тема по мой адрес да ми пише на лично, за да не виждаш коментари от сорта кафяви,сини,розави памперси.
Avensis 2.0L D4D combo 110hp.

Аватар
miLen4o
Обратна връзка:

Мнение от miLen4o » 26 Юни 2010 22:57

cargobg написа:
miLen4o написа: Колега има едно малко симпатично копченце ЛС и не е нужно ,като не ти харесва на някой пост-а да го цитираш и да го "храниш" пред всички
А според теб това само за мен ли треа да важи или за всички, като поразгледаш темите, прати на всеки който е писал в тема по мой адрес да ми пише на лично, за да не виждаш коментари от сорта кафяви,сини,розави памперси.
Говорех за всички,ама.........
И продължаваш ли продължаваш....

sacho7803

Мнение от sacho7803 » 26 Юни 2010 23:10

зи-зи-топ е много прав за книгата НО......дори и да се опитва даден индивид да бъде по-възпитан по-грамотен по-сдържан по..по--по--по......до безкрайност...то останалите заобикалящи не му дават тая възможност.пусни един питомен заек сред дивите---е той няма да оцелее sad.gif в тая държава човек и колкото да иска да се промени към добро....трудно би се получило.спираш на улицата гледаш пияни ученици.спираш на сфетофар--гледаш псуват се що единия минал преди другия.отиваш в магазина-гледат те в джоба.отиваш на пазар-гледаш домата хубав и култууурно си поръчваш килограм--прибираш се у вас и установяваш че са понагнили и се сещаш колко хуууубаво изглеждаха на тарабата--просто продавача ти е джаснал "изпод"тарабата.е еее как да станеш "човек" в такова общество.трябва да си същия като заобикалящите те мошенници.щом при културно поръчване ми дава гнило то после отиваш и му опипваш доматите и си избираш и оня та псува ама....това е положението.за да се промени гадния ни манталитет трябва да се сменят поне 2-3 поколения.и пак не е гаранция.лично аз искам детето ми един ден да отиде ....някъде...дали в ЕС или в друга точка на света но да не е в българия.тук освен простащина измама мошенници и цигания друго...........почти няма.мноооого ми се пиши още за българската тъпотия но....спирам дотук wink.gif
Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г

Аватар
didak
Благодарил/а: 3 пъти
Получена  благодарност: 2 пъти

Re: Защо ?

Мнение от didak » 27 Юни 2010 11:20

TATI написа:Тази тема е за спам категорията, но я поствам тук с идеята да я видят повечко хора.
Защо по дяволите трябва всяка една тема от този форум да я осираме (да ме прощавате за израза)?
Толкова ли е трудно поне с питане да си остане такава, без да се намесват стотина "компетентни" мнения.
Нека се позамислим преди да пускаме поредния безсмислен пост и ако наистина има какво да кажем, да го кажем.
Апелирам добрия тон от едно време да си остане и наистина темите и отговорите в тях да са по същество.
Всички или почти всички сме пускали безсмислени постове, но нека ги сведем до минимум!
Когато модераторите решат, могат да преместят тази тема в офф топик раздела.
Хайде сполай ви, аз слизам да сменям масло на скорости и после ще ви напиша как е минало.
....
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009

Публикувай отговор