Dizzle при теб най вероятно не е бил затлачен егр-а.него с добавки неможеш да го пречистиш.с редовно използване на добавка може да предотвратиш бързото му затлачване но не и да "отпушиш"вече задънен такъв.през него минават изгорели газове а не гориво.Dizzle написа:Мен ако питаш е напълно възможно и от 1 зареждане със скапана нафта и при мен се случи скоро (без да светват лампи,но колата нямаше никаква мощност и звучеше/тресеше като стар дизелов фиат). С правилната добавка всичко се оправи - отворил съм тема за неяsacho7803 написа:колега Рашков..."затлачването"на егр-а не става просто от едно зареждане с нискокачествено гориво.той се задънва с време и километри обикновенно при по продължително градско каране както и шофиране на обороти до 2000......
VERSO 2009 D4D - Check Engine, добавка за дизел, или още нещ
Мнение от sacho7803 » 18 Юни 2010 09:39
sacho7803
-
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от Scott » 18 Юни 2010 10:35
Мизериите в топлата част на самия EGR не могат да се продухат като е затворил клапана, тъй че и карането над 2000 об/мин не е решение. Редовно чистене му е майката, като е гадна нафтата.sacho7803 написа:... обороти до 2000.точно до тия обороти той действа оттам нататък клапана затваря и точно тогава се продухват тия мизерии които са се насъбрали...
Scott
Мнение от rashkov » 18 Юни 2010 16:38
Човека каза - КОФТИ НАФТА. Аз бях усетил последните 2-3 месеца загуба на мощност леко ... и затова и се хвърлих на добавка за горивото.
НЕзнам дали е изиграло някаква роля, но според хората в Измир, където сервиза е 3 пъти по-голям от тоя в София, инджекторите не са настроени перфектно да работят и има нужда от настройване.
Чувал ли е някой за подобна дейност в ТМА ?
www.red-vertex.com
rashkov
Мнение от rashkov » 18 Юни 2010 16:48
www.red-vertex.com
rashkov
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Мнение от zi_zi_top » 18 Юни 2010 17:02
Поздравления за късмета с решаването на проблема и приятна почивка!

Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 347 пъти
- Получена благодарност: 376 пъти
Мнение от slowtraveler » 18 Юни 2010 17:08
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Мнение от zi_zi_top » 18 Юни 2010 17:15
А и не "кълват" на банкноти като нашите! laugh.gifslowtraveler написа:И внимавай за турските полицаи, че там малко се цупят като минеш с такава скорост покрай тях. ...
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
Мнение от rashkov » 21 Юни 2010 21:27
Бях попитал, но никои не отговори да има инфо. Ма пак ще попитам:
Имал ли е някой опит или някаква информация по въпроса с регулиране на инджекторите в БГ. По-точно в ТМА ?
www.red-vertex.com
rashkov
- diesel_power
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от diesel_power » 21 Юни 2010 22:12
Щом върви и не пуши значи още е в норма.Не задълбавай,карай и си свиркай нали е гаранционна.rashkov написа:Имал ли е някой опит или някаква информация по въпроса с регулиране на инджекторите в БГ. По-точно в ТМА ?
diesel_power
Мнение от sacho7803 » 21 Юни 2010 23:08

sacho7803
Мнение от COSTA » 22 Юни 2010 12:12
Сменям си маслото през 9-10 хил. км. като на всяка втора смяна сменям и горивния филтър от които в интерес на истината засега не съм видял да изтичат боклуци.
Силно се съмнявам тук в ТМ да обърнат внимание на констатациите в Турция, по скоро ще почната да ти обясняват колко са велики и как примерно "неправилно" си натискал педала на газта. Преди 2-3 години на един от служебните авенсиси се наложи смяна на съединител в гаранция - нямаше и 50 х.км. и нещо подобно се опитваха да разправят преди да го сменят.
Налагало ми се е в Германия да си обслужвам колата в сервиз на тойота, да не ви казвам за отношение, обслужване и т.н., както каза колегата с мен, само блага женица не ни предложиха

COSTA
Мнение от rashkov » 25 Юни 2010 20:44
Напълвам резервоара с SHELL V-power (ама турски), слагам добавка, каквато имат в ШЕЛ и юруш към БГ.
Аз никога не съм бил разборач и никога не съм сипвал добавки, но пък колата е карана само с "хубава" нафта. В БГ ОМВ Премиум, а в чужбина също съм подбирал. Верно е, че карам леко в диапазона 1800-2500 оборота, овен , когато на Аутобаните неибежно съм с 3000. Според мен оборотите не играят тук. За да се случи това на 25 000 км, идва следния извод: Конструктивни слабости в този модул, които лесно се провокират от малко лайна в нафтата. Не бива само за нафтата да говорим. Явно е , че и ЕГР-системата си е "чувствително" място.
За отношението в TOYOTA Измир - думи нямам. Пълно внимание, без мотане. Вкарване при колата и подробно обяснение какво трябва да и направят. Дъщеря ми забавлаваха, мене и компанията поиха и накая със 100000 извинения ми поискаха 50 Еуро, щото това чистене не се покрива от гаранцията.
Една интересна подробност: НИТО 1 документ не ми поискаха за колата, за да доказвам каквато и да било гаранция. Провериха в компютъра и с ИЗНЕНАДА ОТКРИХА, че от ТМА не са завели колата в глобалната гаранционна система и по документи тя НЕ е в гаранция.
Но човека, че приема гаранцията, защото вижда по номера датата на производство. Та така ... казаха да им напомня, че колите трябва да се въвеждат в някаква обща система.
www.red-vertex.com
rashkov
Мнение от sacho7803 » 25 Юни 2010 21:03

sacho7803
Bass_Man
Мнение от sacho7803 » 25 Юни 2010 22:33

sacho7803
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru