nerazreschim problem veche 10 meseca - RAV4 2003 D4D

diver

Мнение от diver » 22 Юни 2010 12:25

Fido Dido написа:...

Понякога е остър в мненията си, но това не е повод да го наричаш темерут.

И не, не съм му адвокат, но мнения като твоето не се толерират във форума.

....
На живо даже е симпатичен младежа tongue.gif biggrin.gif laugh.gif
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 22 Юни 2010 19:16

Daria, в ТМ Ауто прегледаха ли цедката в резервоара?

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 22 Юни 2010 19:44

Или тръбата/маркуча/ за гориво от резервоара до двигателя да не е натисната и сплескана някъде и да пропуска малко гориво.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
Daria

Мнение от Daria » 22 Юни 2010 20:55

Колеги, още веднъж ако съм обидил някой се извиняавам.Аз наистина нищо не разбирам. Сега отивам на рожден на жена ми и не мога да пиша, но утре съм на линия. Благодаря на "тати" за таблицата, но на въпросите му ми е трудно да отговоря точно. Ако някой иска да се видим да даде тел. да му звънна. Защото мисля, че е най - добре някой, който разбира да я види, за да се изяснят симптомите.

Моят тел. е 0886 580 290

:help:

Аватар
Daria

Мнение от Daria » 22 Юни 2010 20:58

Здрасти, фидо дидо - не в ТМ не са гледали цедката в резервоара.

Аватар
Daria

Мнение от Daria » 22 Юни 2010 21:04

Сетих се за някой неща, за които ме пита тати - ЕГР го сваляхме и чистихме;дросела го сваляхме, но мисля, че не сме го пробвали, защото майстора каза, че е като нов; маркучите по въздушната система са проверени и са наред; горивния филтър е на 5 дена;тази седмица чакам новия дебитомер и ще пиша като го сложа. Засега в бързината това се сещам.

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 22 Юни 2010 22:05

Bass_Man написа:
cargobg написа:
Е приятелю извини ме, ти никога ли не си питал във форума за нещо което не ти е известно, и ако си питал това прави ли те и технически неграмотен.При положение че някой пита значи не знае, не вервам някой да знае отговора на въпроса си и да си го зададе.
Разликата между питане и не знаене на отговора и питане и не знаене на въпроса можеш ли да я разбереш ?
Ще ти дам още един пример : " аз сега ако вляза в един шивашки форум и ги питам " аве пичове що ми се набира тоз панталон на крачолите ?" как мислиш дали ще могат да ми обяснят как да си го коригирам ? Още повече ако ползвам формата :
От 2 години имам панталон и ми стоеше доста добре ама напоследък нещо му стана :
След 2 дена : набръчка се на левия крачол .
След още 2 дена : набръчка се и десния крачол .
След още два дена : целия се намачка и сега ще го нося на шивачка да ми смени единия крачол да видим дали няма да се оправи . Но не съм сигурен че в него е проблема .
След още 5 дена : ами вече и джоба ми падна сега вече не знам какво да правя ! Помагайте !

Дано този път ме разбереш и ти и автора на темата !!!
cargobg написа: Нали се сещаш че прочитането на някое ръководство не е трудна работа, но докато не се сблъскаш с проблема само си мислиш че имаш познанията.А и тия ръководства не са чак толкова изчерпателни.
Ако след прочитане на ръководство се добиваха познания никой нямаше да се занимава да учи нещо ! Хората дори след 12 години учене не могат да четат и пишат грамотно ( включително и аз ) ти с едно ръководство познания искаш да имаш ..........
В ръководството се обясняват принципните устройства и се дават схемите , интервалите и начина за ремонт на дадено устройство , а не се разглеждат фундаментални принципи . Та ако нямаш подготовка колкото и да четеш кел файда !
cargobg написа: Той (Daria) се обръща към тези които са технически грамотни, за да бъде и той такъв след време.Ти представяш ли си "нормален" човек да седне да си разглобява колата и сам да си търси проблема, че да се образова, тоа направо ще го вземат в Haynes да им пише ръководствата.
На Той (Daria) не му ли прави впечатление , че никой не му отговаря смислено ? Не може ли той ( а и не само той ) да се сети , че може и неговия подход да е грешен ? Вие така си ги правите нещата , че някой дори и да иска да трябва да чете 2 часа теми за да ви помага ! Просто няма кой да се занимава .
diesel_power написа:За празни приказки има скаип.
Ако ти го ползваш скайпа за това ОК . Но принципно има и доста други приложения .
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif laugh.gif laugh.gif :iconbiggrin: :iconbiggrin:
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

cargobg

Мнение от cargobg » 22 Юни 2010 23:50

LEXUS написа: biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif laugh.gif laugh.gif :iconbiggrin: :iconbiggrin:
Тука определено има много дебилни хора.LEXUS смееш се, но всъщност не знаеш и ти защо.
Ако не виждаш съм изтрил мойте коментари, поради простата причина че не исках да му пълниме на човека темата,но така се получи.А до това, кой прав кой седнал, не ми се спори с хора който не могат да си подвият сами панталоните и не им влиза нищо в главата от едно ръководство.
Срамота е хора с дипломи, като си бръкне в носа, да си вади окото от не знание как, защото не го бил учил.
Една молба, ако има хора които искат да ми казват нещо на лично МОЛЯ.
Avensis 2.0L D4D combo 110hp.

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 23 Юни 2010 01:01

cargobg, не се смея нито на теб, нито на друг. Колегата Bass_Man е обяснил някои неща доста образно, което ми хареса и ме разсмя с оригиналността си, особено това "ами вече и джоба ми падна -помагайте!" biggrin.gif
или това: "Той (Daria) се обръща към тези които са технически грамотни.."

и получаваш в отговор не по-малко свежото

"На Той (Daria) не му ли прави впечатление , че никой не му отговаря смислено ? Не може ли той ( а и не само той ) да се сети ..."

Или това:

"За празни приказки има скаип."

"Ако ти го ползваш скайпа за това ОК . Но принципно има и доста други приложения ." biggrin.gif biggrin.gif

И завършвам с това, с което той е започнал и те е репликирал, прочети го пак:

"Разликата между питане и не знаене на отговора и питане и не знаене на въпроса можеш ли да я разбереш ? "

Надолу колкото пъти го чета, толкова пъти се ухилвам за шивашкия форум и крачолите biggrin.gif

Не ме разбирай грешно, на никого не се смея, освен на свежите изречения.
А наистина образността на обяснението на bass_man в своята комичност има съществена прилика с последовавателността на излагане на проблемите от Той(Daria) biggrin.gif
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

cargobg

Мнение от cargobg » 23 Юни 2010 01:15

Не е критерии че щом никой не ти отговаря, значи не си си задал правилно въпроса.
На Дариа въпроса е изключително прос и той е "Какво ми е на колата" и е изброил симптомите, и ако е имало някой който се е сблъсквал с този проблем и го е решил бъди сигурен че щеше да има отговор.
Не искам да засегна никой, но поне лично на мен след прочитане на първа страница и малка част от втора ми се изясни състоянието на автомобила, и ако бях по запознат щях да го посъветвам.Той не ни кара да му оправим колата ,а търси съвет.
И моя съвет към Дариа е ,ходи на сервиз не е от нещата които явно може да се оправят лесно.Странното е че в Тойота не показва нищо, те ако не знаят направо ще е невероятно тука някой да знае.

LEXUS размисли върху написаното от Басс_ман като се опиташ да вникнеш в безмислица която е казал в противоречието питане без въпрос.

"Разликата между питане и не знаене на отговора и питане и не знаене на въпроса можеш ли да я разбереш ? "

Минутка за реклама:
Лично Аз съм доволен от Тойота услугите в няква степен.
Avensis 2.0L D4D combo 110hp.

Аватар
martod

Мнение от martod » 23 Юни 2010 10:28

cargobg написа:Не е критерии че щом никой не ти отговаря, значи не си си задал правилно въпроса.
На Дариа въпроса е изключително прос и той е "Какво ми е на колата" и е изброил симптомите
Добре де, след като Дариа си взе бележка и си обобщи питането и получи достатъчно отговори, защо продължавате да се джафкате, ей това не мога да разбера ?..
Колегата Тати му даде достатъчно отправни посоки за вероятните причини и той какво прави по въпроса- нищо .. smile.gif
Явно че той самия няма голямо желание да си оправи колата, а да я сменя..Иначе щеше да каже : бах маа му, че от това което Тати ми е изредил, почти нищо не е проверено ohmy.gif а аз се чудя защо не ми върви колата ...
Иначе причината е ясна, проблема е в горивната система и щом не я хваща тестера, значи не е електрически...
А там вероятностите не са много..Или неработещи на 100% дюзи, или въздух в системата или недостатъчно налягане от помпата..
На помпата например има два датчика за време и за налягане..Може технически да са изправни според тестера, но на тези датчици има финни цедки и като се натрупа по цедките "гняс" от качественото ни гориво, познай колко количество нафта пропускат тези датчици към рейката..Проверили ли са ги в Тойота- не..
Дюзите също може да са частично запушени а тестера хваща само електрическата им част, механичната се замерва в епруветки през обратното гориво ..Дали са ги проверили в Тойота- май не ?
Но като гледам колегата не си дава много зор, да я прави колата, иначе до сега да е намерил някой дизел сервиз, да му ги проверят тези работи..
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

Аватар
stepa

Мнение от stepa » 23 Юни 2010 10:56

martod написа: На помпата например има два датчика за време и за налягане..Може технически да са изправни според тестера, но на тези датчици има финни цедки и като се натрупа по цедките "гняс" от качественото ни гориво, познай колко количество нафта пропускат тези датчици към рейката..quote]
Какви са тези датчици? Не съм чувал до сега за тях. Аз знам само за една цедка и то на всмукателната тръбичка на помпата.

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти

Мнение от Bass_Man » 24 Юни 2010 00:46

martod написа:...............................
На помпата например има два датчика за време и за налягане..Може технически да са изправни според тестера, но на тези датчици има финни цедки и като се натрупа по цедките "гняс" от качественото ни гориво, познай колко количество нафта пропускат тези датчици към рейката..Проверили ли са ги в Тойота- не..
Дюзите също може да са частично запушени а тестера хваща само електрическата им част, механичната се замерва в епруветки през обратното гориво ..Дали са ги проверили в Тойота- май не ?
Но като гледам колегата не си дава много зор, да я прави колата, иначе до сега да е намерил някой дизел сервиз, да му ги проверят тези работи..
Значи това за , което говориш въобще не са цедки въпреки , че приличат и общо взето ако там има някаква гняс значи помпата е заминала .
А относно дюзите няма никакъв вариант на тестер да са ок , а на обратно гориво да са зле !

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 24 Юни 2010 02:29

При 1600 бара от къде ще ти дойде тоя въздух !?? При тоя комън рейл двигател системата си се обезвъздушава сама ..... А дюзите имат допустими граници, в които работят както трябва или дори като нови... Това се замерва лесно, но не тропат и не тракат, така че надали имат някакъв проблем. Карал съм Рав4 със строшени дюзи, карах и на Дария равчо и не са те.....

Ивайло, пиши като смениш дебитомера, но вземи нещата дето Тати е писал в предвид... Може да има нещо там :thumbsup: А ако беше от Пловдив, до сега да съм ти я оправил с майстора, ама а де.....

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 24 Юни 2010 08:12

То от София до Пловдив не е много-Да пали Равката и при Мечо-агаля,агаля ще му я занесе и тва е.

Публикувай отговор