Препоръка за колегите с дизелови автомобили

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 11 Юни 2010 22:34

Scott написа:
Me4oKyX написа:... От истинските добавки има ГОЛЯМ смисъл...
Ето това е официалния сайт на Bardahl:
http://www.bardahl.com/home.html
Toва е страницата с продукти за горивната система:
http://www.bardahl.com/mods/gallery/gal ... egoryid=76
Това е PDF каталога на същите продукти:
http://www.bardahl.com/mods/gallery/str ... mageid=277
Награда за открилия продукта 6 в 1. :whistle:
П.П. Всъщност аз съм се объркал, тази добавка се внася наливно (като повечето оригинални масла) и се разлива в тубички, съобразени с естетическите особености на съответната държава.
Както вече казах, тази която купих от Тойота явно беше внесена от Русия. Никъде не пишеше 6 в 1! просто флакона беше същия ,като предлаганата тук 6 в 1. Явно не четеш колега. не е удачно да даваш мнение за нещо ,което не си изпробвал лично,а още повече да спориш за резултата :)

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 11 Юни 2010 22:41

Dizzle написа:...флакона беше същия ,като предлаганата тук 6 в 1...
Намерих флакона в Бардал Франция biggrin.gif
http://www.bardahlfrance.fr/produits/au ... index.html
Наистина пише да се ползва на 5к км

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 11 Юни 2010 22:50

Scott, Slow - нещо не мога да разбера, защо всяка тема за дизел го превръщате в тъп спор и убеждаване, че квото и да правим са ни много тъпи дизелите, пък вие сте си взели бензинките и сте супер напред с матриала.... Айде стига, става детинско вече.... Искате бензин, карайте си го, не ни пъкайте постоянно, че не ви харесват! ВСИЧКИ го разбрахме! Аз си харесвам дизелака да ми трака и тфа е! Кеф ми е всеки резевоар да си слагам добавка, да си играя с разни дреболий .... Що трябва постоянно да натяквате едно и също, като грам не ни пука на нас феновете на дизела ?!?!?!??? Аз да ви натяквам, че бензинките трябва да вдигнат 5000 до 8000 об, че да вземат да тръгнат и само бучат, пък не върват !? Имах бензинов Авенсис, даже два, карах ги достатъчно, но си искам ДИЗЕЛ! Просто е, това ми харесва, това карам! Оставете ни да си направим полезни теми, които вас бензинджийте ГРАМ не ви интересуват! Стига безмислен спам, МОЛЯ ВИ! Темата няма общо с това дали на Вас ви харесва добавка или дизеловия двигател! Оставете темите, които не ви касаят ....Нека сме си заблудени, нека си караме печките, да си турмим - това ни радва, оставете ни да се радваме! Ние не ви пречим да си хвалите и да се кефите на колите, така че защо само плюете излишно !??!?! Нека се държим по колегиално, по сериозно и по човешки! Ако ви е толкова кеф, направете си тема ДИЗЕЛА - КЕНЕФ ИЛИ ПЕЧКИ за топлене - и готово! Искрено ви моля, учтиво, защото вече наистина става досадно unsure.gif
Последно промяна от Me4oKyX на 11 Юни 2010 22:52, променено общо 1 път.

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 11 Юни 2010 22:52

Scott написа:
Dizzle написа:...флакона беше същия ,като предлаганата тук 6 в 1...
Намерих флакона в Бардал Франция biggrin.gif
http://www.bardahlfrance.fr/produits/au ... index.html
Наистина пише да се ползва на 5к км
разбрахме се значи biggrin.gif в крайна сметка разбрах ,че и автомобила си има индивидуалност - някои изкарват по 200к без да пипнат нищо и разправят никога да не се слагат добавки.Аз обаче предпочитам превантивно да използвам отсега нататък (досега не бях слагал),защото виждам ,че има голям ефект и излиза много много пъти по-евтино от смяна на дюзи например. За бензинките не е такъв проблем,но както Ме4о каза това нашето не е нафта..

Scott

Мнение от Scott » 11 Юни 2010 22:59

Me4oKyX написа:Scott, Slow - нещо не мога да разбера, защо всяка тема за дизел го превръщате в тъп спор и убеждаване, че квото и да правим са ни много тъпи дизелите....Оставете ни да си направим полезни теми ...
Чакай сега, някъде да видя нещо против дизелите от мен? Ти какво подскочи като ощипан, та взе да се оправдаваш и самосъжаляваш???
Аз имам и дизелов автомобил (не Тойота), а също ползвам отвреме на време и добавки ... е не Бардал, а Редекс, ама не съм забелязал видим ефект. Надявам се да си вършат работата незабелязано.
biggrin.gif
П.П. Просто самата тема 'добавки' е много деликатна. Не си забравил какви майтапи отнесе колегата с 'хапчетата' за икономии. Аз де-факто ползвах един блистер (даден ми от приятел) и бях убеден, че помагат на икониомията, като карах Селиката. Да, ама сега без добавки, друг автомобил, по-мощен и по-тежък от Селика ми гори по-малко. tongue.gif

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 11 Юни 2010 23:14

Най-малко се самосъжалявам, още по-малко съм подскочил кат ощипан.... Просто омръзва едно и също нещо постоянно, ама в различна тоналност да слушамее.... как да е, явно няма смисъл и няма да има нормални теми.... Треа да се поосере всичко що има у форумо..... dry.gif

sacho7803

Мнение от sacho7803 » 12 Юни 2010 09:55

Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г

sacho7803

Мнение от sacho7803 » 12 Юни 2010 09:56

http://www.prospeed.bg/bg/product/4280 всичките си коли съм ги карал с всякакви добавки.почти никога не зареждам гориво без да налея някой "вълшебен еликсир" biggrin.gif лично мое мнение е че в българия да караш дизелов автомобил без добавка в горивото си е издивателство wink.gif
Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 366 пъти

Мнение от slowtraveler » 12 Юни 2010 11:19

Мечо, ама верно подскачаш като ощипан...
Идеята на поста ми твърдо не бе за започване на поредния тъп спор бензин/дизел....
Просто ми направи впечатление, че точно хората, които хвалят дизела търсят и слагат постоянно добавки в горивото.
Преди малко пих кафе с един приятел - твърд поклонник на дизела (имаше дълги години Нисан двулитров дизел, а сега е с нов пасат двулитров дизел и DSG)...
Никога не е слагал добавки - кара си с ОМВ алпин дизел зимата, а лятото си кара с нормален ОМВ дизел. И казва, че дори зимата по планините (запален скиор е) няма проблем с горивата или с автомобила.

П.С. иронията ми бе най-вече заради това, че според мен добавката е като 'лекарство' - може да се използва при проблем (както е направил колегата), но не е нормално да се кара постоянно с добавки.
Последно промяна от slowtraveler на 12 Юни 2010 15:18, променено общо 1 път.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 12 Юни 2010 13:06

slowtraveler написа:Мечо, ама верно подскачаш като ощипан...
Идеята на поста ми твърдо не бе за започване на поредния тъп спор бензин/дизел....
Просто ми направи впечатление, че точно хората, които хвалят дизела търсят и слагат постоянно добавки в горивото.
Преди малко пих кафе с един приятел - твърд поклонник на дизела (имаше дълги години Нисан двулитров дизел, а сега е с нов пасат двулитров дизел и DSG)...
Никога не е слагал добавки - кара си с ОМВ алпин дизел зимата, а лятото си кара с нормален ОМВ дизел. И казва, че дори зимата по планините (запален скиор е) няма проблем с горивата или с автомобила.
Alpin Diesel-a според мен е най-добрата нафта,която се предлага в БГ. За лятото и Sprint Diesela става,но с добавка и когато температурата навън е над 15-6C. В моя случай сипах Спринт дизел на 20С,но на другия ден като падна до 8 се е желирала и нещо се е запушило..

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 12 Юни 2010 20:57

къв е тоя дизел дет става на желе и през лятото вe ,ццц... laugh.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 12 Юни 2010 21:40

jim_beam написа:къв е тоя дизел дет става на желе и през лятото вe ,ццц... laugh.gif
8C лято ли е?

ace

Мнение от ace » 13 Юни 2010 07:51

Dizzle написа:8C лято ли е?
Dizzle, сигурен ли си, че се случило точно това? Моята корола я карам само с ОМВ и нищо друго не видяла - алпин дизел зимата, спринт лятото. Тази година от началото на април минах на спринт. Един приятел зимъска пък само на спринт изкара и не се е оплакал от опела си...

Аватар
Ael
Получена  благодарност: 4 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 13 Юни 2010 10:48

Имам приятел който си бърка сам добавките. Това което знам от него за това кво се продава на пазара е следното. Всички са един дол дренки. Тъпче се тая добавка с продукти които уж намаляват триенето (тефлони и графити разни) и бухат и разни киселини да разтварят боклуците които има в нашата хубава нафта. От там хората си казват "ей утихна ,че и върви повече ,па и икономична". Тая добавка е чудо. Верно е позачистила системата ама да я слагаш на всеки резервоар си е излишно според мен. Да не говорим че повечето добавки които се продават тука са фалшиви и най-хубавото в тях е че не правят нищо (поне не ти преебават двигателя).
Изображение1G-FE

Аватар
miLen4o
Обратна връзка:

Мнение от miLen4o » 13 Юни 2010 11:09

Аз пък си карам Каринката само с нафта от Ромпетрол и на 3000-3500км. и слагам добавка LIQUI MOLY и си е перфектна.Но съм забелязъл,че при по старите дизели като моя ,добавката не дава голяма разлика,но при по новите има ефект(говоря за Liqui Moly ,над нея имам наблюдения).
Иначе от тук http://automaniasliven.hit.bg/lm.html може да видите какви артикули предлагат.Имам много и най-различни неща,ползвал съм няколко от продуктите им и съм оставал доволен.
A car without TURBO is like a man without BALLS!

Публикувай отговор