Не на малоумните ограничения на скоростта
Не на малоумните ограничения на скоростта
Вече има такава група във фейсбук - подкрепете я.
http://www.facebook.com/group.php?gid=1 ... 537&v=info
Съдържанието:
Да направим така, че безопасността на пътя да не е за сметка на скоростта и удоволствието от шофирането!
1. Обособяване на двулентовите еднопосочни пътища в отделна категория с ограничение 110км/ч както е в половин Европа
- слагане на мантинела по средата правеща невъзможно изпреварването в насрещното
2. Премахване на повечето ограничителни знаци на първокласните пътища
- всички отбивки от първокласен път да имат лента за спиране/ускоряване
- всички отбивки от първокласен път които са на или близо до завой да се преместят на най-близкия прав участък
- първокласните пътища да се извадят извън населените места където това е възможно
3. Да не се слагат ограничения на скоростта несъответстващи на пътната обстановка:
- само затова, че на съответното място е имало тежко ПТП (особено, ако е причинено от неправилно изпреварване при липса на видимост)
- при забравен знак след ремонт, от КАТ да глобяват строителя, а не да се възползват и да мишкуват за превишена скорост точно там
4. Да се премахне от закона определението "несъобразена скорост" което е правно неиздържано и вменява вина на водача във всяка една ситуация.
5. От КАТ да разберат, че закона не е самоцел, а инструмент за постигане на удобно и безопасно пътуване.
- да се наблегне на превенцията, вместо на мишкуването по храстите
- да се преследва с предимство неправилното изпреварване, което е реалния фактор за тежки ПТПта
- да се спре ежегодното увеличаване на наказанията за превишена скорост, отдавна доказало неефективността си
- да се направи официална и отворена статистика за причините за ПТП с отбелязване на само една основна причина, а не на всеки случай да се добавя несъобразена скорост
- да има обществено обсъждане на мерките за безопасност по пътищата - повече хора (особено необременени е военнизирания начин на мислене) биха могли да генерират повече и по-добри идеи
Ако съберем достатъчно поддръжници може пък да ни обърнат внимание!
http://www.facebook.com/group.php?gid=1 ... 537&v=info
Съдържанието:
Да направим така, че безопасността на пътя да не е за сметка на скоростта и удоволствието от шофирането!
1. Обособяване на двулентовите еднопосочни пътища в отделна категория с ограничение 110км/ч както е в половин Европа
- слагане на мантинела по средата правеща невъзможно изпреварването в насрещното
2. Премахване на повечето ограничителни знаци на първокласните пътища
- всички отбивки от първокласен път да имат лента за спиране/ускоряване
- всички отбивки от първокласен път които са на или близо до завой да се преместят на най-близкия прав участък
- първокласните пътища да се извадят извън населените места където това е възможно
3. Да не се слагат ограничения на скоростта несъответстващи на пътната обстановка:
- само затова, че на съответното място е имало тежко ПТП (особено, ако е причинено от неправилно изпреварване при липса на видимост)
- при забравен знак след ремонт, от КАТ да глобяват строителя, а не да се възползват и да мишкуват за превишена скорост точно там
4. Да се премахне от закона определението "несъобразена скорост" което е правно неиздържано и вменява вина на водача във всяка една ситуация.
5. От КАТ да разберат, че закона не е самоцел, а инструмент за постигане на удобно и безопасно пътуване.
- да се наблегне на превенцията, вместо на мишкуването по храстите
- да се преследва с предимство неправилното изпреварване, което е реалния фактор за тежки ПТПта
- да се спре ежегодното увеличаване на наказанията за превишена скорост, отдавна доказало неефективността си
- да се направи официална и отворена статистика за причините за ПТП с отбелязване на само една основна причина, а не на всеки случай да се добавя несъобразена скорост
- да има обществено обсъждане на мерките за безопасност по пътищата - повече хора (особено необременени е военнизирания начин на мислене) биха могли да генерират повече и по-добри идеи
Ако съберем достатъчно поддръжници може пък да ни обърнат внимание!
бе научете се първо да карате после правете подписки .
Във България ,главно липсва културата на шофиране не нещо друго
И ДА , скороста убива .
Ако всички спазват сега действащите закони и ограничения ,жертвите ще са по-малко .
а някои от точките изброени по горе са толкова идиотски и неизпълними че ..... Аз пък предлагам да се направят еднопосочни тунели под земята в които да е невъзможно изпреварването laugh.gif
И ДА , скороста убива .
Ако всички спазват сега действащите закони и ограничения ,жертвите ще са по-малко .
а някои от точките изброени по горе са толкова идиотски и неизпълними че ..... Аз пък предлагам да се направят еднопосочни тунели под земята в които да е невъзможно изпреварването laugh.gif
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
+1SFINKS написа:бе научете се първо да карате после правете подписки .
И ДА , скороста убива .
Само с тази точка съм съгласен.Morgoth написа:4. Да се премахне от закона определението "несъобразена скорост" което е правно неиздържано и вменява вина на водача във всяка една ситуация.
Всичко друго е фантастика.
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Re: Не на малоумните ограничения на скоростта
Navsyakade po sveta sa razbrali, che skorostta e ot znachenie!Morgoth написа:...Да направим така, че безопасността на пътя да не е за сметка на скоростта и удоволствието от шофирането!...
Ne e neobhodimo da preotkrivame toplata voda!
Nay-vazhnoto e da pristignesh zhiv, nezavisimo za kolko vreme.
Навсякъде по света са разбрали, че скоростта е от значение!
Не е необходимо да преоткриваме топлата вода!
Най-важното е да пристигнеш жив, независимо за колко време.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- Raya
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
+1SFINKS написа: Във България ,главно липсва културата на шофиране не нещо друго
Мисля, че това най-главният проблем.
Мога десетки примери от живи наблюдения да дам какви изнервени идиоти карат и как създават идиотски ситуации......но то всеки от нас всеки ден ги вижда.
Последно промяна от Raya на 02 Юни 2010 20:42, променено общо 1 път.
+1Fido Dido написа:+1SFINKS написа:бе научете се първо да карате после правете подписки .
И ДА , скороста убива .
Само с тази точка съм съгласен.Morgoth написа:4. Да се премахне от закона определението "несъобразена скорост" което е правно неиздържано и вменява вина на водача във всяка една ситуация.
Всичко друго е фантастика.
"Несъобразената скорост" в съда пада при 95% от случаите, аз поне съм я събаряла

на мен лично не ми пука за ""състезателите"".да мрът-е..л съм ги в пут..та майна.лошо е че покрай тях мрът и нормалните шофйори.лично аз също пропушвам отвреме на време и се отцепвам яко--но го правя при условие че няма опасност да утрепя друг освен себе си.а нещастниците тръгват да ми изпреварват мислейки че кара ракета biggrin.gif и заради такива винаги тряяя скачаш на спирачките.......ако карах тир---ебавам го--ша влезе в радиатора ми и ша остане под мен нещастното говедо.
Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г
- zi_zi_top
Най-добрият начин да избегнеш такъв е да му дадеш предимство! biggrin.gifRaya написа:Мога десетки примери от живи наблюдения да дам какви изнервени идиоти карат и как създават идиотски ситуации......но то всеки от нас всеки ден ги вижда.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
- zi_zi_top
Re: Не на малоумните ограничения на скоростта
Мразя фонети4ната клавиатура /затова използвам 4, не мога да намеря .../.zi_zi_top написа:Navsyakade po sveta sa razbrali, che skorostta e ot znachenie!Morgoth написа:...Да направим така, че безопасността на пътя да не е за сметка на скоростта и удоволствието от шофирането!...
Ne e neobhodimo da preotkrivame toplata voda!
Nay-vazhnoto e da pristignesh zhiv, nezavisimo za kolko vreme.
Навсякъде по света са разбрали, че скоростта е от значение!
Не е необходимо да преоткриваме топлата вода!
Най-важното е да пристигнеш жив, независимо за колко време.
Докато се прибера ще ме търпите 5 за 4 biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif !
Nedkow написа:Заглавието е добре звучи, но невярвам някои да вземе мерки![]()
А на малоумните ограничения 40 и 60 в цялата страна най често стават жертви много примерни шофьори, защото не са свикнали да се пазят от хиените

някой който упреква културата на бг-водачите да се е пробвал да спазва правилника по подбалканския примерно до морето???
п.с.: в колата ли спите по пътя или наемате хотел??? laugh.gif
- andrian999999
ограничението от 40 е смешно за днешните коли , преди 30 - 40 години може да е било правилно но сега според мен трябва да се премахне и да е 60 км.ч.
п.п.най-обичам изкачването по Ситняково към старата телевизионна кула късно вечер в дясно на одбивката за басейн република да седят с радар ....
ми няма човек на това три лентово платно да пълзи с 60 км.ч. та мисълта ми беше на много места в България там където има голяма видимост и може да караш спокойно с 80-100 има ограничение 60
п.п.най-обичам изкачването по Ситняково към старата телевизионна кула късно вечер в дясно на одбивката за басейн република да седят с радар ....
ми няма човек на това три лентово платно да пълзи с 60 км.ч. та мисълта ми беше на много места в България там където има голяма видимост и може да караш спокойно с 80-100 има ограничение 60
- andrian999999