Avensis vs Primera

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
JapCar
Автомобил: Yaris 2010г., двг 1.33/1NR-FЕ
Благодарил/а: 7 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от JapCar » 08 Май 2010 23:20

Това е нещо за джанти,а и няма за Авенсис.
Става дума за размера на гумите...
Живей широко и художествено!
Yaris, 1,33, 2010

Аватар
martod

Мнение от martod » 09 Май 2010 09:12

JapCar написа:
Това е нещо за джанти,а и няма за Авенсис.
Става дума за размера на гумите...
Размерите са 185/65/14 или 195/60/15 ..
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

Аватар
JapCar

Мнение от JapCar » 12 Май 2010 17:11

Никой не отговори на въпроса от преди:
Как се води този модел/тая година и този двигател(например Примерата е P10,P11...,а двигателя на Вектра е примерно X16XEL,X20HEV...?
Какви са тези данни за Авенсиса(да припомня 1.8/бензин/2000г)?
Сетих се и още 2 въпроса:
1.Оказа се,че ще трябва нов акумулатор,колко амперчаса трябва да е и кои в момента са за предпочитане,капсуловани ли?Всъщност не знам дали още се произвеждат в БГ открити,с капачки...
2.Търговеца твърди,че колата има пълна история и ангренажа е сменен преди 10х.км.,но не знам до колко може да се вярва...Беше обявена ,че има един собственик,но се оказа,че е от автокъща,което значи,че не е проблем историята да е била фалшифицирана...
И така,преди имаше двигатели,които са защитени при късане на ремъка,при по-новите май не е така.
2.Как е при Авенсиса?
Yaris, 1,33, 2010

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 12 Май 2010 19:50

Колега,отиваш на www.toyodiy.com.,чукваш WIN кода/номера на рамата/и ти излиза отговора на всичките ти въпроси.Относно акумулатора-купуваш най-евтиния.Всички са с 2 год.гаранция,после като се скапе купуваш нов-и така... .

Аватар
JapCar

Мнение от JapCar » 12 Май 2010 20:20

nowyaris написа:Колега,отиваш на www.toyodiy.com.,чукваш WIN кода/номера на рамата/и ти излиза отговора на всичките ти въпроси.Относно акумулатора-купуваш най-евтиния.Всички са с 2 год.гаранция,после като се скапе купуваш нов-и така... .
Колата не е при мен и ще я видя след месец,така,че не знам WIN-a.
Не става въпрос за евтин/скъп акумулатор,ставаше дума за капацитета,има 42Ah,има и 65Ah...
А нещо за защита против удар клапани/бутала при скъсване на ангр. ремък?
Yaris, 1,33, 2010

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 366 пъти

Мнение от slowtraveler » 12 Май 2010 20:37

Че тея бензинки дали не бяха с верига?
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 12 Май 2010 22:13

В сайта има всичко.Акумулатора 62 А/Ч.Май така се пише.Защита не знам,има доктори.Ако я обслужваш както трябва защита не ти трябва.

Svetlix
Обратна връзка:

Мнение от Svetlix » 27 Май 2010 11:10

Ако се спреш на Примера (Р11 или Р11-144) моя съвет е направо на 2-ка(SR20DE мотор) бензин да скачаш. 1.6 (GA16DE) мотора не е никак лош но си идва леко слаб за това купе. Разходът е приблизително същия но вървежа си е къде къде. Като цяло на Примата болежка са и предните горни носачи но и на тях вече са им хванали цаката и се рециклират.

ПС: Всички примери идват от Англия ...

Аватар
JapCar

Мнение от JapCar » 27 Май 2010 12:24

Svetlix написа:Ако се спреш на Примера (Р11 или Р11-144) моя съвет е направо на 2-ка(SR20DE мотор) бензин да скачаш. 1.6 (GA16DE) мотора не е никак лош но си идва леко слаб за това купе. Разходът е приблизително същия но вървежа си е къде къде. Като цяло на Примата болежка са и предните горни носачи но и на тях вече са им хванали цаката и се рециклират.

ПС: Всички примери идват от Англия ...
И Тойотите идват от Англия...
Градски(и аз съм от Плевен),вече е късно за избор,по-нагоре в темата казах,че колата е купена-Авенсис.малко неща знам преди да я видя,знам само,че климатика работи,не знам тоя модел има ли борд компютър?Ще търся по битака книга (Manual) на Haynes,защото в магазина е скъпа-£20.
Двигателя е 7А-FE,който от доста време май е широко използван в различни модели на Тойота.Това би трябвало да значи,че повечето кусури,които е имал са изчистени...Разбрах и ,че е Non interference engine,т.е.защитен е от беля при скъсване на ангр. ремък.Май по-новите двигатели имаха проблем с разхода на масло...?
Гумите са 15",ще се купуват нови,но като се прибера в Плевен.Нека градските кажат от къде е добре да ги купя.
Yaris, 1,33, 2010

Аватар
JapCar

Мнение от JapCar » 30 Май 2010 18:50

JapCar написа:
------------------
Гумите са 15",ще се купуват нови,но като се прибера в Плевен.Нека градските кажат от къде е добре да ги купя.
Бях споменал преди,че Авенсиса е за сестра ми.Освен гумите(нови) ще трябват и джанти,очевидно втора ръка.Тя не иска да ме чака като се върна да вземем гуми и джанти,иска сега да ги вземе...Някакви търговци разправяли,че за Авенсиса джантите били много дефицитни и цената им е 35лв/бр(железни).Вярно ли е това?Аз очевидно съм мн. изостанал с инфото за БГ-преди няколко години масово джантите бяха 10лв...В чужбина не се използват и се продават от 0 до 5 евро,очевидно веригата до БГ е дълга biggrin.gif
Не съм в час и коя марка гуми в момента имат добро отношение цена/качество.Размера май е 195/60/15
Нека Плевенчаните дадат съвет къде да се търсят джанти и гуми unsure.gif
Yaris, 1,33, 2010

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 30 Май 2010 21:41

JapCar написа:
JapCar написа:
------------------
Бях споменал преди,че Авенсиса е за сестра ми.Освен гумите(нови) ще трябват и джанти,очевидно втора ръка.Тя не иска да ме чака като се върна да вземем гуми и джанти,иска сега да ги вземе...Някакви търговци разправяли,че за Авенсиса джантите били много дефицитни и цената им е 35лв/бр(железни).Вярно ли е това?Аз очевидно съм мн. изостанал с инфото за БГ-преди няколко години масово джантите бяха 10лв...В чужбина не се използват и се продават от 0 до 5 евро,очевидно веригата до БГ е дълга biggrin.gif
Не съм в час и коя марка гуми в момента имат добро отношение цена/качество.Размера май е 195/60/15
Защо само плевенчаните?
Досталката от цяла б
България
Нека Плевенчаните дадат съвет къде да се търсят джанти и гуми unsure.gif
Защо ще търсиш гуми в българия само в Плевен?
Доставката, примерно с "Еконт" от всеки край на България е двадесетина лева за 4 гуми.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
Rudy

Мнение от Rudy » 30 Май 2010 21:43

JapCar написа:Аз очевидно съм мн. изостанал с инфото за БГ-преди няколко години масово джантите бяха 10лв...
Явно си толкова изостанал с инфото, че чак си пропуснал факта, че сме по-богати и от германци и британци... Поне съдейки от цените в БГ. Щото ако тук намериш джанти за по малко от 30 лв., ще трябва голямо черпене да падне...
Изображение

Аватар
JapCar

Мнение от JapCar » 30 Май 2010 22:17

Rudy написа:
JapCar написа:Аз очевидно съм мн. изостанал с инфото за БГ-преди няколко години масово джантите бяха 10лв...
Явно си толкова изостанал с инфото, че чак си пропуснал факта, че сме по-богати и от германци и британци... Поне съдейки от цените в БГ. Щото ако тук намериш джанти за по малко от 30 лв., ще трябва голямо черпене да падне...
Че щом са 30-40 лв,да взема да напълня по един контейнер от UK за всеки град в БГ,ще стане голям бизнес... biggrin.gif
Сега сериозно.За Еконт не съм мислил,защото не съм в БГ,а сестра ми няма да се занимава да търси в други градове...отива и купува.За това искам да я ориентирам за марката на гумите,щом за джантите това е цената.Вносителите на гуми са едни и вероятно в различните градове са еднакви марките,разликата в цените малака...
Те най-качествените марки са ясни,но цената не е оправдана.Търси се разумно отношение качество/цена.
Yaris, 1,33, 2010

Публикувай отговор