Мнение
от baba_metca » 18 Май 2010 13:44
Според мен няма ли, значи няма. Не съм 100% сигурен, но аз като питах за Авенсис 2 ми казаха, че не може да се постави дори като екстра. Предполагам, че самия софтуер който контролира SRS системите (Въздушните Възглавници и пиротехническите колани) е настроен по начин, който да не позволява изключването и едва ли ще е нещо просто като постаавянето на едно ключе. Освен да е ключе, което да прекъсва елверигата, но може да дава грешки, а и аз не бих си поверил живота на детето на такова ключе, което да си признаем няма да е тествано в такива условия. С бушон или физическото изключване на кабела ще стане най-сигурно, даже ако се реши проблема с бушон, лесно ще можеш да превключваш - ON - OFF.
Тъй като това е система за сигурност, здравия разум предполага, че не би трябвало ако една от възглавниците не работи (иключиш бушона или кабела), другите да се изключват от компютъра автоматично. Все пак ако това е случая в упътването трябва да го пише това със сигурност, така че прочети или се допитай в сервиза.
Ако знаеш английски или руски поогледай се и по чуждите форуми, може да искараш късмет.