Изключване на еърбег на RAV4

Аватар
Francesca

Изключване на еърбег на RAV4

Мнение от Francesca » 16 Май 2010 08:55

Здравейте!
От две години карам Тойота РАВ4 2000г. От 3 седмици съм и майка и се сблъсках с проблема "поставяне на детското кошче". Задната седалка не ми е удобна за целта, тъй като колата е двуврата и трудно поставям кошчето.
Питането ми е: възможно ли е да се изключи въздушната възглавница на мястото до шофьора и да слагам там кошчето?
Разгледах ръководството в колата, но не намерих нищо по въпроса. Прегледах и няколко други от нета - същия резултат.
Затова моля за помощ тук :help:
Благодаря предварително!

Аватар
Рошко
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 3 пъти
Обратна връзка:

Re: Изключване на еърбег на RAV4

Мнение от Рошко » 16 Май 2010 10:00

Не знам на РАВ-ката дали е на същото място, но подозирам, че е. При Ауриса, ключалката за изключване на пасажерския еърбег се намира отстрани на арматурното табло като отвориш дясната врата. Използва се контактния ключ, за да я изключиш.

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 16 Май 2010 10:34

Възможно е и да не може да се изключва

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 17 Май 2010 10:11

За съжаление на твоя автомобил не можеш да си изключваш възглавниците. sad.gif Може би ще стане дитектно от куплунга на Air Bag,но ще свти лампата на таблото,и много вероятно и останалите възглавници да не функционират,дори само една да е изключена.
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

Аватар
nikolov22

Мнение от nikolov22 » 17 Май 2010 23:00

колега не слагаи там детето при евентуален лек удар и взривяване на възглавницата ще остане на място като искаш толкова дърпаи му бушона и щцялата кола няма да има колани и възглавници
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 17 Май 2010 23:18

иди в Тойота и попитай,въпреки че се съмнявам да знаят - тея на Сливница поне не са много грамотни.

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 17 Май 2010 23:19

извинявай не знам от кой град си всъщност :)

baba_metca

Мнение от baba_metca » 18 Май 2010 13:44

Според мен няма ли, значи няма. Не съм 100% сигурен, но аз като питах за Авенсис 2 ми казаха, че не може да се постави дори като екстра. Предполагам, че самия софтуер който контролира SRS системите (Въздушните Възглавници и пиротехническите колани) е настроен по начин, който да не позволява изключването и едва ли ще е нещо просто като постаавянето на едно ключе. Освен да е ключе, което да прекъсва елверигата, но може да дава грешки, а и аз не бих си поверил живота на детето на такова ключе, което да си признаем няма да е тествано в такива условия. С бушон или физическото изключване на кабела ще стане най-сигурно, даже ако се реши проблема с бушон, лесно ще можеш да превключваш - ON - OFF.

Тъй като това е система за сигурност, здравия разум предполага, че не би трябвало ако една от възглавниците не работи (иключиш бушона или кабела), другите да се изключват от компютъра автоматично. Все пак ако това е случая в упътването трябва да го пише това със сигурност, така че прочети или се допитай в сервиза.

Ако знаеш английски или руски поогледай се и по чуждите форуми, може да искараш късмет.

Аватар
nikolov22

Мнение от nikolov22 » 18 Май 2010 21:11

baba_metca написа:Според мен няма ли, значи няма. Не съм 100% сигурен, но аз като питах за Авенсис 2 ми казаха, че не може да се постави дори като екстра. Предполагам, че самия софтуер който контролира SRS системите (Въздушните Възглавници и пиротехническите колани) е настроен по начин, който да не позволява изключването и едва ли ще е нещо просто като постаавянето на едно ключе. Освен да е ключе, което да прекъсва елверигата, но може да дава грешки, а и аз не бих си поверил живота на детето на такова ключе, което да си признаем няма да е тествано в такива условия. С бушон или физическото изключване на кабела ще стане най-сигурно, даже ако се реши проблема с бушон, лесно ще можеш да превключваш - ON - OFF.

Тъй като това е система за сигурност, здравия разум предполага, че не би трябвало ако една от възглавниците не работи (иключиш бушона или кабела), другите да се изключват от компютъра автоматично. Все пак ако това е случая в упътването трябва да го пише това със сигурност, така че прочети или се допитай в сервиза.

Ако знаеш английски или руски поогледай се и по чуждите форуми, може да искараш късмет.
колега тука не съм съгласен когато не е направена да се изключва компа отчита проблем и се самоизключва щото да няма самовзривяване и тогава сещате се а инъче схемата е много лесна с копче и съпротивление което да лъже компа че има изправен еърбег но смяната на положенията трябва да се прави без контакт но кои ще поеме отговорноста да ти го направи rolleyes.gif
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl

Публикувай отговор