Нов Авенсис

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 15 Май 2010 21:38

nikistan написа:А между другото, къде се сглобява Авенсиса? В Англия или Турция? Възможно ли е да се сглобяват и на двете места?
По мнение на хора, които имат опит и преки впечатления, сглобените в Турция Тойоти са по-качествени от сглобените в Англия. Може би е по-добре да се ориентираш към Новото Версо.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Raya
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Raya » 15 Май 2010 21:43

Мисля, че въобще безмисленно да се обсъжда удобството на седалките. Всеки е с различни кусури и телосложение, и на всеки различно му пасват.
Аз, например, харесвам да се чувствам все едно на пода и да ми се влачи дупето по асфалта, докато друг с голяма мъка ще седне и ще стане от такава седалка. А в Авенсиса на "пейката" всичко ми се изморява особенно на дълъг път.

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 15 Май 2010 21:52

Това е отмъщението на старата ти Селика, с която си влачеше дупето по асфалта laugh.gif !

:censored: "Ще ме сменяваш за Авенсис, а-а-а ма де mad.gif "
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

nikistan

Мнение от nikistan » 15 Май 2010 22:09

Втора ръка кола повече не бих си взел mad.gif Нещо много ниска ми се струва цената за такъв клас автомобил!?! За 37000 лв (с отстъпката) - ниво на оборудване executive с почти всички необходими екстри. Мненията Ви до сега са много разнопосочни и още повече започнах да се чудя! Май при удобен момент ще се запиша за тест драйф за да придобия преки впечатления smile.gif В интерес на истината се двоумя между Авенсиса и Шкода Октавия 2 Facelift (Елеганс) 1.4 TSI (двигателя на 2009). Цената на двата автомобила е сходна!?! Малко съм пристрастен, защото и в момента карам Шкода!!!
При това ниво на оборудване единствено съжалявам, че няма заден парктроник, но сигурно ще може да се поръчва допълнително!
Моля, помагайте с мнения rolleyes.gif

nikistan

Мнение от nikistan » 15 Май 2010 22:16

zi_zi_top написа:
nikistan написа:А между другото, къде се сглобява Авенсиса? В Англия или Турция? Възможно ли е да се сглобяват и на двете места?
По мнение на хора, които имат опит и преки впечатления, сглобените в Турция Тойоти са по-качествени от сглобените в Англия. Може би е по-добре да се ориентираш към Новото Версо.
На новото Версо нещо интериора не ми допада! По точно разположението на уредите наподобяват малко на тези на Ситроен C4. Иначе със сигурност е страхотен автомобил!

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 15 Май 2010 22:31

Няма нужда да се записваш за тест-драйв, просто отиваш и веднага се качваш. Само ти записват имената и телефон за връзка.

За Авенсис тестовия автомобил е само този 2,2 D4-D. Попитах специално, защото се сетих за твоята тема и исках да го пробвам за впечатления. На въпроса ми за бензинов Авенсис служителката, която ме придружаваше ми каза деликатно, че след като съм свикнал да карам 2,0 D4-D в бензиновия ще се чувствам странно.

Не подценявай колите втора употреба, има много добри и запазени (около 15-20 000 лв), с които ще посещаваш по-рядко сервиз, отколкото с нова. Ако имаш лоши премеждия с дараци, то сам си ги избирал и не можеш да правиш генерални изводи.
Само трябва да знаеш, че като си купиш нов автомобил след 3 години ще си загубил 60-65% от парите, които си дал за него до този момент, а той ще е все още нов, но ще ти е омръзнал и вече ще заглеждаш чуждите коли (споделям личен опит). Аз поне след третата година експлоатация се отегчавам от колата и не ме кефи вече повече от стар тарлък.
Последно промяна от zi_zi_top на 15 Май 2010 22:37, променено общо 1 път.

Аватар
Raya
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Raya » 15 Май 2010 22:32

Защо не се насочиш към Камри? Не съм я карала, само са ме возили и не бих отказала всеки ден да ме возят с нея:))))). Интериор, удобство, возия, тиха :thumbsup:
И за какво ти е нова кола? виж как се обезценява през първите 2 години
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details даже и с кожен салон :thumbsup:

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 15 Май 2010 22:49

Raya написа:Защо не се насочиш към Камри? И за какво ти е нова кола? виж как се обезценява през първите 2 години
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details даже и с кожен салон :thumbsup:
+1 :thumbsup:
Една класа над Авенсиса, който си избрал!

nassko
Обратна връзка:

Мнение от nassko » 16 Май 2010 01:48

Някой да има лични впечатления колко е градския разход на , Авенсис - седан 1.8 Valvematic 147 к.с.

Аватар
stfn

Мнение от stfn » 16 Май 2010 21:01

ето още един глас за Карито...ама хората не искат да го проумеят и имат пари за нови автомобили ама после почват да пишат във форума кое колко скъпо било в ТМ

Колега пробвай го тоя Авенсис и приключвай въпроса а Шкодата не е лош избор ама както се чудиш май и Дачия Логан ще ти хареса.

Според мен трябва да пробваш и ти сам ще си прецениш кое ти допада, но японската колаопределено е по-добра.
Camry 95 2,2,
Camry 07 2,4,
Camry 12 3.5 - in progress!

nikistan

Мнение от nikistan » 16 Май 2010 21:09

[quote="stfn"].....ама после почват да пишат във форума кое колко скъпо било в ТМ.....
quote]

Колега, нещо си мисля, че четеш между редовете!!!

nikistan

Мнение от nikistan » 16 Май 2010 21:12

Мерси за предложението, НО ако исках Camry щях да питам за него!?!

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 17 Май 2010 10:57

Opredeleno bih zvel avensisa s 1,8 dvigatelia .Kakto niakoi ot kolegite behe napisal otivah v avtosalona na Toyota ka4vah se na edin Avensis karah go ako ti dopada i haresva go vzemah

Публикувай отговор