Искам да попитам :
1.Предишният собственик ми каза,че "биалетите" са за смяна.Нямам идея какво е това или къде се намира.
Как мога да позная дали това найстина е така?
2.Когато я закарах на един майстор да я погледне той провери съеденителя по метода описан на доста места в нета -
"Проверете съединителя дали не е свършил.Паркирайте колата срещу бордюр с предницата, така че предните гуми да са опрели в бордюра, дръпнете ръчната спирачка (ако няма бордюр и само на ръчна сп.става-стига да държи здраво)
Запалете двигателя ,включете на 3 скорост и дръжте съединителя натиснат, вдигнете около 2500/3000 оборота и задръжте педала на газта, постепенно и бавно започнете да отпускате съединителя и накрая го отпуснете изцяло....
...ако колата изгасне-Добре!
ако остане двигателят да работи, значи съединителя приплъзва.
Направете същата процедура и на 2-ра скорост!
Това е тест за напълно свършен съединител! "
Когато беше вкл. на 3 скорост и отпуснал съеденителя двигателя продължаваше да работи макар и много трудно,целият се тресеше и се мъчеше,на 2 май не пробва.НО това е описано за немски автомобили ,до каква степен важи и за нашите ( вече спокойно мога го кажа

А да съединителя ми отделя доло - което според мен е нормално.
3.Когато колата е на 2 скорост и отпуснеш или понякога подадеш газ се получава нещо като лек удар на скоростният лост - какво е това според вас - опасно ли е ,евентуално скъпо и можеби до какво може да доведе ?
4.Не ми работи шофьорското огледало.Когато се опиташ да го наместиш ( то е електрическо ) се чува че машинката работи но самото огледало не мърда.Някакви идей ?
Благодаря на всички,изчели темата до тук.

Предварително благодаря и на всички отзовали се.
Милиони безаварийни на всички колеги.