Пасат,ауди а4-съвет да сменям ли авенсис-а?
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
След като ядох хурката с европейския вентилатор на Авенсиса (БОШ), си поръчах тайвански цял вентилаторен блок (целия вентилатор заедно с корпуса, който се захваща за радиатора)...
Цената на целия възел, купен от Чехия (страна от ЕС) излезе наполовина на цената само на европейското двигателче...
А качеството бе на светлинни години по-добро от европейското учебно пособие(явно правено в час по ръчен труд от некадърни ученици).
Така-че нямам лошо мнение за тайванските части (в сравнение с европейския БОШ)...
Цената на целия възел, купен от Чехия (страна от ЕС) излезе наполовина на цената само на европейското двигателче...
А качеството бе на светлинни години по-добро от европейското учебно пособие(явно правено в час по ръчен труд от некадърни ученици).
Така-че нямам лошо мнение за тайванските части (в сравнение с европейския БОШ)...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- slowtraveler
Не само има такова нещо, но накрая искат да платиш за 'основното ястие без гарнитура' почти 400лв само за уникалното електродвигателче Бош... laugh.gifnowyaris написа:На знаех,че на вентилатора има хурка,дето става за ядене.
Не само има такова нещо, но накрая искат да платиш за 'основното ястие без гарнитура' почти 400лв само за уникалното електродвигателче Бош... laugh.gif[/quoteslowtraveler написа:nowyaris написа:На знаех,че на вентилатора има хурка,дето става за ядене.
Европейско качество,а?Бош от Турция.Тойота -пак от там.Японско-Нисан от испания,Митсубиши от Съветския съюз...... laugh.gif ..Добре че има някой,който да ни успокоява че всичко е под фирмен качествен контрол..
Хубавата кола е като хубавата жена-консумативите й са скъпи...
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
мдааа верно така се получава на практика,всъщност останаха много малко истинските японци:dimvex написа: ...
Европейско качество,а?Бош от Турция.Тойота -пак от там.Японско-Нисан от испания,Митсубиши от Съветския съюз...... laugh.gif ..Добре че има някой,който да ни успокоява че всичко е под фирмен качествен контрол..
хонда акорд
хонда сивик хибрид
тойота приус
нисан 350/370Z/GTR
и май свършиха ...

- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Аз съм с крайно лошо мнение за всичко с марката Бош. До сега не съм имал една добра покупка (резервни части, ел. уреди и оборудвяне) с марката Бош и вече съм ги кръстил Бош-лаф работа. Вече като я видя тази марка, я избягвам целенасочено.slowtraveler написа:...Така-че нямам лошо мнение за тайванските части (в сравнение с европейския БОШ)...
Колкото до качеството на съвременните изделия ...

Всички са "от един дол дренки"!
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- nov
- Автомобил: XA30 3ZR-FAE,B6304T4
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 40 пъти
Май пропусна мазда колегаjim_beam написа:мдааа верно така се получава на практика,всъщност останаха много малко истинските японци:dimvex написа: ...
хонда акорд
хонда сивик хибрид
тойота приус
нисан 350/370Z/GTR
и май свършиха ...

- slowtraveler
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Канджи, Слоу! По различно е от йероглифи biggrin.gif
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%AF%D0% ... 0%B8%D0%BA
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%AF%D0% ... 0%B8%D0%BA
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
- slowtraveler
Май бе катакана (което си е пак йероглифи като канджито).....
Ама нейсе - много навлязохме в японската писменост (на мен ми се наложи да инсталирам японска клавиатура заради японския ми климатик втора ръка - голям ужас е laugh.gif )
Ама нейсе - много навлязохме в японската писменост (на мен ми се наложи да инсталирам японска клавиатура заради японския ми климатик втора ръка - голям ужас е laugh.gif )
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Много километри аууу 205000 , те Тойотите точно почват да се разработват тогава, то това за много километри ли го имаш,че чак нямало чупене? Момче, Королата ми е на 250000км. без сменена част включително по ходова част, всичко по нея е оригинално, ти ми хвалиш разни 200000 километърчета, все пак пишеш в Тойота форум,а не в Пежо. Айде всичко хубаво и по-полека с хвалбите, щото тук звучат смешно.toyo_bg написа:Аз имам ауди а6 2.0 тди ПД 140к.с. 2006 г. маи е същия двигател като пасата, стана на 205 000 км. Колега няма чупене тая кола.
Кои каквото ще да си приказва.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
- LEXUS
Айде бе, а що като почнат да ги тестват на 100000км. все са по последните места по здравина? А първи са все японци? И защо всяка година Тойота или Мазда печелят наградите за най-здрави коли пак дадени им от германци?fiki написа:по-издръжливо и непретенциозно от фолксваген ,ауди ,сеат и шкода нема,а селяните си личат не по пасатите
- LEXUS
slowtraveler написа:Хм... не знам откъде си с такова впечатление, но 'немците' ми като вдигнеха 4-5х.оборота и нещо им ставаше тегаво...
Пък японците редовно стигаха и стигат до ограничителя, без да дават какъвто и да е признак на притеснение.....

Аз още чакам германците да изкарат от 1.8 атмосферен 200 коня като Селиката.

- LEXUS
Мога, разбира се, Scott, не си ли разбрал,че никога не си говоря наизуст. Информацията е от германците от Ауто-Билд, които правят ежегоден преглед на качеството. Признатите дефекти Фолксваегн не ги поема, едва след много кандърми поема част от разходите, което е простотията им. Има много писма от собственици в кутията на Ауто-Билд, които те цитират с имената им.Scott написа:Можеш ли да подкрепиш с примери? Щото иначе ми намирисва на евтина пропаганда.LEXUS написа:...докато Фолксваген и останалите европейски шмекери най-много правят отстъпка от цената на дефектната част, което е лудост- с две думи те си признават отговорността за дефекта, но НЕ покриват ПЪЛНАТА цена за калпавата им инженерна работа и продаването на дефектни Фолксвагени за доста пари като цена.!! А покриват частично.....