ЗАСТРАХОВКИ - ПРОБЛЕМИ
Raya
KbH40
- didak
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
Мнение от didak » 15 Апр 2010 10:45
zi_zi_top
Принципа май е същия - ако седнеш да изчисляваш риска си на загуба /иначе нямаше да съществуват застрахователите/.
Но ако се случи кофти случка си доволен от предвидливостта си.
didak
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Мнение от zi_zi_top » 16 Апр 2010 20:23

Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
- didak
- Благодарил/а: 3 пъти
Мнение от didak » 16 Апр 2010 20:59
ДЗО само по себеси не те прави по-здрав, а ти осигурява финансово спокойствие /с цялата му условност особено в БГ/в случай на необходимист.
Същото е като с каското.
Да, аз държа повече на собственото си здраве, околкото на материалната придобивка - автомобил.
Имам ДЗО, но си правя и Каско.
До сега каското ми е излизало по-евтино от щетите като цяло, дори без да броя "тоталката", която ми изплатиха за нов Ярис.
didak
- zi_zi_top
Мнение от zi_zi_top » 16 Апр 2010 21:11

Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
desSs
-
Мнение от потребител » 17 Апр 2010 12:17
потребител
Мнение от Dizzle » 17 Апр 2010 13:31

Lexus IS 250
Dizzle
Мнение от desSs » 26 Апр 2010 13:49
А? ко стана бе? еми заради предишната щета

та всъщност искам да ви питам в другите компании как стоят нещата при повече щети? според момъка това било от няколко месеца. другите дали са го въвели или е няква приумица на Булстрад? че досега съм имала само стари таралясници дето колкото ти дадат по експертна оценка, все се радваш. ама преди две години имах едно старо ауди, и седмица преди да изтече каското, за което платих 190 лева, една женка се навря в багажника и изчезна, ни протоколи, ни нищо. излъгах, че е станало на паркинг /не че ми повярваха де

desSs
- Raya
- Благодарил/а: 1 път
Мнение от Raya » 26 Апр 2010 14:05
Но за Булстрад чувам всякакви нередности, така че нищо чудно да си измислили нещо ново. Имаш подписан договор, прочети го пак. Въпреки, че техните са толкова калпави и си имат вратички как да се измъкнат в своя полза.
А за това , че ще ти свършат парите ( за регрес не ти вземат от теб) за следващите щети, има клауза " дозастраховане след щетата". Не е лошо да се дозастрахова, ако имаш още много месеци преди изтичане.
Raya
Мнение от desSs » 26 Апр 2010 14:28
п.п. ох тя много сложна laugh.gif звъни ми брокера и почва да ми обяснява как автомобила като навърши 3 години минава в няква втора група, пък там ги имало тея клаузи за самоучастие, и трябвало да платя и дозастраховане 4,6 %, за да ми е пълно каското за следващата евентуална щета...е да ама колата ми е на две години и половина. чух го по телефона как мига на парцали laugh.gif
разследването продължава. 2007-ма не значи 3 години, особено ако е ноември ааамаха да се научат да смятат laugh.gif
desSs
Мнение от desSs » 05 Май 2010 20:52
desSs
- Raya
- Благодарил/а: 1 път
Мнение от Raya » 05 Май 2010 21:48
Десс, защо със таксито не минахте със протокол по взаимно съгласие? Както разбирам, той е бил виновен и едва ли ще отрече щом те е натресъл в дупето. Така щеш да минеш със регрес и нямаше да ти се смъква застрахователната сума на колата, и съответно по-малко дозастраховане ще платиш.desSs написа:... ама до ноември ако имам още щети /то всъщност вече имам де/...
Raya
- zi_zi_top
Мнение от zi_zi_top » 05 Май 2010 22:08
Интересно описваш събитието biggrin.gifRaya написа:Десс, защо със таксито не минахте със протокол по взаимно съгласие? Както разбирам, той е бил виновен и едва ли ще отрече щом те е натресъл в дупето.
zi_zi_top
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru