ЗАСТРАХОВКИ - ПРОБЛЕМИ

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Аватар
Raya
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Raya » 14 Апр 2010 21:28

Кой как се подреди........при мен се връщат обратно laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Аватар
KbH40

Мнение от KbH40 » 15 Апр 2010 01:03

За каско избрах ДЗИ, заради техните 46 сервиза, с които работят!
Гражданската я избрах най-евтиният възможен вариант... :whistle:

Аватар
didak
Благодарил/а: 3 пъти

Мнение от didak » 15 Апр 2010 10:45

"Смея да кажа, че не си прав за Допълнителното здравно осигуряване Каско. Има застрахователи (......, ..., ...,), които наистина правят максималното ..... "
zi_zi_top

Принципа май е същия - ако седнеш да изчисляваш риска си на загуба /иначе нямаше да съществуват застрахователите/.
Но ако се случи кофти случка си доволен от предвидливостта си.
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 16 Апр 2010 20:23

Не е същото, защото в единия случай се отнася до собствената ми кожа, която ще нося цял живот, а за Каско-то давам пари за ламарина, която временно е моя wink.gif!
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
didak
Благодарил/а: 3 пъти

Мнение от didak » 16 Апр 2010 20:59

Не съм специалист, но сигурно ще се съгласиш с мен, че добро здравеопазване се прави с пари.
ДЗО само по себеси не те прави по-здрав, а ти осигурява финансово спокойствие /с цялата му условност особено в БГ/в случай на необходимист.
Същото е като с каското.
Да, аз държа повече на собственото си здраве, околкото на материалната придобивка - автомобил.
Имам ДЗО, но си правя и Каско.
До сега каското ми е излизало по-евтино от щетите като цяло, дори без да броя "тоталката", която ми изплатиха за нов Ярис.
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 16 Апр 2010 21:11

Радвай се и благодари на Бог, че си жив и здрав! Това с тоталката ми изправи косата wacko.gif ...
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 16 Апр 2010 22:10

zi_zi_top написа:Радвай се и благодари на Бог, че си жив и здрав! Това с тоталката ми изправи косата wacko.gif ...
да и на мен ми става зле само като чета за подобно нещо wacko.gif

потребител

Мнение от потребител » 17 Апр 2010 12:17

Предлагат ми да се застраховам при Дженерали. Някой има ли мнение за тази компания?

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 17 Апр 2010 13:31

Миналата година бях застрахован в "АЛИАНЦ" - хванаха се за главата направо - заведох абсолютно всяка малка и по-голяма драскотина по врати,калници и брони.Също така ми изплатиха и около 95% от срязана гума. Платиха си всичко и доколкото си спомням работят с над 100 сервиза (дали не бяха 200). Лошото е,че нямат мобилна група и събота и неделя не работят.Един път ми разбиха стъклото нощта петък срещу събота и от "Алианц" ми казаха да оставя колата така до понеделник за оглед (което естествено няма как да стане). Другото е,че като питах за подновяване на каското , оценката беше с 5000лв по-малко от миналата година (за автомобил на 26 000км!).Сега съм в БУЛИНС и се надявам да не опирам до услугите им. Много грозно ми маркираха колата особено ръчките за регулиране на предните седалки - сякаш са писали с маркер едни голееми букви и числа.. Ама нали уж е за добро :censored:
Toyota Auris 2007, 1.4 D4D
Lexus IS 250

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 26 Апр 2010 13:49

в петък леко блъснах ярето, днес отивам в Булстрад за възлагателно писмо, пича го принтира и отдолу добавя на ръка "1% от стойността на ремонта за сметка на клиента"
А? ко стана бе? еми заради предишната щета unsure.gif коя е тя, че не помня? стъклото ohmy.gif заради едно стъкло за 20 лева ме карат да плащам. не съм за 15-те лева дето ше ги дам /щото в сервиза казаха, че ремонта ми е за над хиляда лева със сигурност/, ама се издразних принципно. нали уж пълно каско, кви са тея доплащанки? до ноември, когато изтича, ако имам още щети кво правим, ще си ги плащам аз ли? то верно че каското ми беше към 1100 лева и явно ще се изчерпят парите, ама мен кво ме интересува. миналата година като почти не съм ги ползвала не ми ги върнаха ахахаа

та всъщност искам да ви питам в другите компании как стоят нещата при повече щети? според момъка това било от няколко месеца. другите дали са го въвели или е няква приумица на Булстрад? че досега съм имала само стари таралясници дето колкото ти дадат по експертна оценка, все се радваш. ама преди две години имах едно старо ауди, и седмица преди да изтече каското, за което платих 190 лева, една женка се навря в багажника и изчезна, ни протоколи, ни нищо. излъгах, че е станало на паркинг /не че ми повярваха де :)))/, и ДЗИ ми дадоха 250 лева. а тея сега се циганят за 10-15 лева, егати майтапа.

Аватар
Raya

Мнение от Raya » 26 Апр 2010 14:05

Да не си се застраховала със клауза "самоучастие при щета"? Иначе , не е редно преди изтичане на договора да ти предявяват нови клаузи и условия при станала щета.
Но за Булстрад чувам всякакви нередности, така че нищо чудно да си измислили нещо ново. Имаш подписан договор, прочети го пак. Въпреки, че техните са толкова калпави и си имат вратички как да се измъкнат в своя полза.
А за това , че ще ти свършат парите ( за регрес не ти вземат от теб) за следващите щети, има клауза " дозастраховане след щетата". Не е лошо да се дозастрахова, ако имаш още много месеци преди изтичане.

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 26 Апр 2010 14:28

а, колата е на лизинг, кой ше ме остави да се застраховам със самоучастие. звъннах на брокера, наредих го що не ми е казал като съм сключвала застраховката, ама и той за пръв път чувал такова нещо laugh.gif сега ше разследва случая, чакам обаждане biggrin.gif

п.п. ох тя много сложна laugh.gif звъни ми брокера и почва да ми обяснява как автомобила като навърши 3 години минава в няква втора група, пък там ги имало тея клаузи за самоучастие, и трябвало да платя и дозастраховане 4,6 %, за да ми е пълно каското за следващата евентуална щета...е да ама колата ми е на две години и половина. чух го по телефона как мига на парцали laugh.gif
разследването продължава. 2007-ма не значи 3 години, особено ако е ноември ааамаха да се научат да смятат laugh.gif

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 05 Май 2010 20:52

оказа се, че брокера не е наясно. есента Булстрад са си променили общите условия, и вече всички коли при втора щета имат процент самоучастие. платих си 1-я процент в сервиза, и сега ще дозастраховам. било по желание, ама до ноември ако имам още щети /то всъщност вече имам де/, процента самоучастие не се знае какъв ще е, така че не мисля да рискувам

Аватар
Raya

Мнение от Raya » 05 Май 2010 21:48

desSs написа:... ама до ноември ако имам още щети /то всъщност вече имам де/...
Десс, защо със таксито не минахте със протокол по взаимно съгласие? Както разбирам, той е бил виновен и едва ли ще отрече щом те е натресъл в дупето. Така щеш да минеш със регрес и нямаше да ти се смъква застрахователната сума на колата, и съответно по-малко дозастраховане ще платиш.

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 05 Май 2010 22:08

Raya написа:Десс, защо със таксито не минахте със протокол по взаимно съгласие? Както разбирам, той е бил виновен и едва ли ще отрече щом те е натресъл в дупето.
Интересно описваш събитието biggrin.gif

Публикувай отговор