Смяна масло и промивка...
Смяна масло и промивка...
Предстои ми смяна на маслото за първи път (естествено в ТМ Ауто защото колата е нова и е в гаранция). Говорих на приемната с приемчика за това дали се препоръчва промивка на двигателя с промивно масло, но той ми каза, че при тях не правят това. Понеже във Форд Мото Пфое го правят без замисляне зададох въпроса... Естествено не ми се понрави отговора и явно приемчика го е видял, и ми предложи промивка с добавка към маслото... Не съм много сигурен дали върши същата работа - с промивното масло съм виждал какво става... а с добавка нямам идея. Те в ТМ Ауто предлагат добавка на Тойота, но ми казаха, че може с всякаква добавка, която донеса аз. Та въпроса ми е дали сте пробвали с добавка да прочистите двигателя и каква. Аз съм 2,2 D4D дизел от тип помпа-дюза и леко не съм ориентиран на къде да се ориентирам. Ако някой има инфо ще съм благодарен...
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Брех, кога са пуснали тойота с помпа-дюза? Колега, извън шегата, нямаш нужда от промивка, още повече пък на дизел за какво ти е промивка? След има няма 2 мин работа ефекта ще е като да не си го промивал. Другото колегата Хеки ти го е казал. И за протокола колата ти е комън рейл. Помпи дюзи за ВАГ-овете
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
Масло се сменя при двигател в работна температура. Колкото е по-топло - по-рядко, толкова по - добре се оттича.
Номера със запалването на двигателя вършеше работа едно време при Жигула, когато източваш водата, та да сипеш антифриз. И то когато пробката на блока не ще да се развие.
За маслото това е абсурд. Най-много помпата да качи още малко по валовете, та и него да го чакаш..... biggrin.gif
Номера със запалването на двигателя вършеше работа едно време при Жигула, когато източваш водата, та да сипеш антифриз. И то когато пробката на блока не ще да се развие.
За маслото това е абсурд. Най-много помпата да качи още малко по валовете, та и него да го чакаш..... biggrin.gif
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Е, това ще влезе в класацията "ТОП ИДИОТ"!!!Petar написа:Kolegi dali moje da imam niakavi problemi vegnaga sled izto4vaneto na masloto za 15-20 sekundi da poraboti dvigayeliat bez maslo . Tova go pravia s cel za po-pylno izto4vane na staroto maslo no neznam kakvi mogat da bydat posledtviata sled tazi operacia

На 46 тодини съм и от 26 г. карам и обслужвам автомобили. Такава глупост нито съм чувал, нито съм чел!
Винаги съм имал угризения на съвестта, когато сменям маслото и запалвам ДВГ след това, за времето необходимо да се напълни филтъра и сухата работа на газоразпределението. Преживявам го, де biggrin.gif , но не ме кефи този момент.
НИКОГА НЕ БИХ СИ ЗАПАЛИЛ ДВГ преди да съм го заредил с масло!!!!!
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Начина е разглобяване на двигателя, но кому е нужно. Аз като го източвам ми остават около 150-200 гр. Това го измервам след като напълня системата. Тия 200 гр. на 6л. масло за капка в морето. Освен това, при редовна смяна на масло не са никакъв проблем.
Прочетете правилата на форума!
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 338 пъти
- Получена благодарност: 369 пъти
На бензинката тази промивка беше много полезна...
В тойота го правиха точно така - с добавка към маслото, след което двигателя работеше на празен ход няколко минути (2-3).
След това около 3-4х.км. маслото си бе съвсем чисто, докато иначе маслото веднага ставаше батак..
Правих я от 30х.км на автомобила и не съм имал проблем.
При дизела саждите в картера са още повече, и бих я правил тази промивка ако имах дизел...
В тойота го правиха точно така - с добавка към маслото, след което двигателя работеше на празен ход няколко минути (2-3).
След това около 3-4х.км. маслото си бе съвсем чисто, докато иначе маслото веднага ставаше батак..
Правих я от 30х.км на автомобила и не съм имал проблем.
При дизела саждите в картера са още повече, и бих я правил тази промивка ако имах дизел...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Да използвам темата да питам- на старата ми Корола един приятел ми долял полу-синтетика 10W40 ,а Королата я карам в момента с 15W40 минерално. Вчера полудях като разбрах. Питах няколко човека, казват няма проблем, имало проблем ако се смеси минерално с пълна синтетика, тогава се пресичало. Ама аз не съм убеден още. Да източвам ли цялото масло и да го сменям , и трябва ли да направя промивка? Мерси. 

TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
Az znam 4e niama problem dase mesi polusinteti4no s pylna sintetika no mislia 4e nee jelatelno dase mesi polusintetika s mineralno . Li4no tozi vypros sym go zadaval ido ihjenerite na Prista oil i te otgovariat 4e niama nikakyv problem dase smesvat sinteti4ni s polusinteti4ni masla no ne is mineralnite zahtoto e vyzmojno dase presekat