НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ, ЗА ДА ИМАМЕ БЕЗОПАСНИ И СИГУРНИ ПЪТИЩА..

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти

Какво мислите за протеста ?

Да, подкрепям го и ще присъствам.
8
16%
Да, подкрепям го но няма да присъствам.
38
75%
Не го подкрепям, харесвам пътищата такива каквито са.
5
10%

Общо гласове: 51

Аватар
Raya
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Raya » 16 Мар 2010 18:57

baba_metca написа: Замислете се обаче тази година защо наизлязоха така дупки, толкова много. Според мен е защото се осоляваше пътя, за разлика от други години. .
И по кварталните улички ли се осоляваше? Те въобще не се чистеха тази година.
По мои наблюдения от моя квартал: всяка пролет се закърпваха дупките зейнали след снега, дори си хвалих квартала с колко хубави улици е бил. Миналата пролет нищо не се правеше. Тази пролет без коментар . Следващата .......ще трябват трактори, защото и джипките няма да се справят wacko.gif

Нямало пари за пътища, @SFINKS, а къде отиват парите от нашите данъци за МПС, винетки? Аз за какво дадох на държавата 400лв за една година за една кола ( без да броя винетката)? И така всеки дава, кой по-малко, кой значително повече. А колко коли вече има в едно семейство? Едно време по една, сега по две, та 3-тата за всеки случай. Не съм по сметките за да извадя статистика колко средно има коли в бг и колко данъци се събират всяка година. Ако не си платим данъка-глоба, ако не са оправени пътищата-нищо. Някой тук беше пуснал снимка със дупка на немскатата магистрала и какво значение са й придали. Да ги поканим на Варненската магистрала laugh.gif ( чудя се, мотористите как оцеляват).

Аватар
Georgimitrovich

Мнение от Georgimitrovich » 16 Мар 2010 19:02

Аз си гласувах против протеста. Аман от протестиращи, недоволни от живота и т.н. В момента в който дадете някакви ясни начини за решаване на проблема, ще ви подкрепя. Не че съм фен на дупите или нещо такова, аз ги мразя също.
1992 Celica 2,0 GTI cabriolet
1982 Camri GLi (sold)
1997 RAV4
2000 Lexus GS300

Аватар
Raya

Мнение от Raya » 16 Мар 2010 19:19

Georgimitrovich написа: някакви ясни начини за решаване на проблема, ще ви подкрепя.
Ако им дадем готов план/изход от ситуацията, те за какво получават заплати? Какви въобще специалисти седят там, щом сами не могат да го измислят? На всяка работа работодателят уволнява този, който не може да се справи със задълженията, и назначават нов с надеждата, че ще е по-компетентен.

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 16 Мар 2010 19:24

Само не можах да разбера какво общо има солта с дупките.....

Всички много добре знаем къде ни отиват парите. Що се правите на гръмнати?

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 16 Мар 2010 21:26

Raya написа:
Georgimitrovich написа: някакви ясни начини за решаване на проблема, ще ви подкрепя.
Ако им дадем готов план/изход от ситуацията, те за какво получават заплати? Какви въобще специалисти седят там, щом сами не могат да го измислят? На всяка работа работодателят уволнява този, който не може да се справи със задълженията, и назначават нов с надеждата, че ще е по-компетентен.
Не си права!
В държавната и общинската администрация (в това число и полицията) работят най-тъпите и некадърни хора в държавата, които не могат и не знаят нищо!!!
Работодателят е държавата, която е майка-хранилница за негодниците и политиците и е мащеха за работещите граждани.
Това е ИСТИНАТА за най-голямо съжаление. Какъвто съвет или план да им дадем, нищо няма да стане докато не им дадем рушвет :censored:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Raya

Мнение от Raya » 16 Мар 2010 22:06

Georgimitrovich написа: Аман от протестиращи, недоволни от живота и т.н..
Събрали се дяволите и отишли при Сатаната да се оплачат:
- Сатана, много тежко е тук за нас дяволите, всичките пътища в Ада разкопани, осеяни с дупки, лава отвсякъде, не може да бутаме казаните със сяра, направи нещо.
Сатаната им показал България и дяволите млъкнали.

biggrin.gif

Аватар
djofi_m

Мнение от djofi_m » 16 Мар 2010 22:58

не че защитавам сегашните, ама сега в тая криза , дето се чудят от къде да намерят пари за онез клатимадурници личните лекари, или да преведат детските добавки и държавата е на червено, много ми е интересно от къде ще извадят пари за дупки. да не говорим, че реално погледнато многото дупки са вътре в градовете, което е проблем на всяка отделна община. като забият един контра-въпрос: ИСКАТЕ ЛИ ОТ ДОГОДИНА ДА ПЛАЩАТЕ ДВОЙНО ПО-ГОЛЯМ ДАНЪК АВТОМОБИЛ, ЗА ДА СЕ ПОДОБРИ ПОЛОЖЕНИЕТО???" тогава ми е много интересно какъв ще е отговора? или тогава ще се появи нов протест: "НЕ, НА УВЕЛИЧАВАНЕТО НА ДАНЪЦИТЕ!", на някое ужсдружение с ужнеполитичиски искания. очевидно на тези трите сдружения пътищата до преди 6-7месеца са им се стрували перфектни, как точно сега се сетиха?
АVENSIS 2.0TD-комби

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

...

Мнение от rudolf » 16 Мар 2010 23:21

,,ей това е една от най-благодарните черти ,заради която ми се иска да съм управник в България.....въображението и причините:защо не трябва да търся отговорност на отговорните happy.gif

дупки има-факт...
не разбрах защо не трябва да се протестира за това???

щото това са наще,,
щото ако протестираш срещу тия,значи си за ония
щото ще вземат да ги оправят-а това струва пари
щото няма смисъл
щото в корно конаре е по зле..
щото не са винивно ,че е имало много луга...
wacko.gif

bau.bg
Обратна връзка:

Мнение от bau.bg » 16 Мар 2010 23:51

- Общо автомобилите в България са 3,2 милиона.
- Лугата няма нищо общо с дупките, асфалтовата фракция не се влияе от нея, но бетона бива изяждан като топъл хляб.
- Проблема е заради кражбите и липсата на контрол върху качеството на материали и работа.
- Когато напълниш една дупка с мека асфалтова фракция, колите я избутват с тежестта си и след 6 - 8 месеца дупката е на същото място.
- В протеста няма партийни водачи, няма партийни интереси, няма задкулисни игри....

Елате за да се убедите, първо на срещата в събота....после и на самия протест. Ще се радваме да сме заедно всички....все пак сме един народ..... или както е казал Вазов...не народ, а мърша....

Последното не го мисля !

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 17 Мар 2010 00:34

Не било Вазов, ами Славейков ... :whistle: Карай да върви, кой ти гледа културата при тези дупки laugh.gif !

Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
И не знаем, не можеме, не щеме
да работим за себе си със време.
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме...
Помежду си лихи, буйни, топорни,
пред други сме тихи, мирни, покорни...
Все нас тъпчат кой отдето завърне,
щот сме туткун, щото не сме кадърни...
Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -
а всякому мерамът е развала...

Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
П. Р. Славейков

Не мога да се начудя, че за 100 години нищо не се е променило в "чипа" на българина :censored:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 17 Мар 2010 02:26

ZZ - тъпо и кофти, но за съжаление си е в сила още всичко написано... Поне на над 80%...... sad.gif

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 17 Мар 2010 06:52

zi_zi_top написа:Не мога да се начудя, че за 100 години нищо не се е променило в "чипа" на българина :censored:
То не се е променило нищо много пъти по 100 години.
Но преди 100 години просто го е написал дядо Славейков. wacko.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 17 Мар 2010 10:07

неразбрах всички дет са съгласни със стихчето-подкрепят ли протеста или не??
щото мнение ""даа мърша сме,трябва да се протестира"" и "дааа мърша сме,не трябва да се протестира""-са две различни мнения...

Аватар
Raya

Мнение от Raya » 17 Мар 2010 10:17

Ето какво причиняват дупките ( няма значение със съобразена или не скорост). А колко напоследък чуваме: изкривих си джантата, срязах гума. Дали да продължаваме да си казваме : няма смисъл?
Прикачени файлове
DSC00089.JPG
DSC00089.JPG (46.31 KiB) Преглеждано 2344 пъти

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 17 Мар 2010 10:54

Сега да обобщим , и протестиращите и властта искат да се оправят дупките , и магистрали да се построят и пенсиите да се вдигнат .
Само дето никой не казва откъде да дойдат парите .....
И аз искам мерцедес нов ама няма .

Колега Бау , от тия 3.2 млн автомобила знаеш ли колко не са си плащали от години пътният данък и колко са без винетки ?
Грантирам ти че ако ги платят ще стигнат за дупките . :thumbsup:
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

Публикувай отговор