Слаб обхват на радиото...антена или???

Аватар
kando

Слаб обхват на радиото...антена или???

Мнение от kando » 12 Мар 2010 14:11

Забелязах, че радиото ми не лови осбено добре радио станциите. Непрекъснато в задръставнията тук там пращи, тук там няма никой, много станции на сърч изобщо не би ги намерило, само най-силните - сити, д войс и чалгите са лесно откриваеми. И другия проблем, който най-много ме подкани да пусна темата, взех си добър ФМ Трансмитер, че да си слушам музичката от разни плейари и качеството на приемане е страховито wacko.gif . не е от трансмитера защотото съм го пробвал и в други коли и си работи перфектно. Та на въпроса, идеи дали трябва да сменям антена и изобщо какво би помогнало?
Благодаря предварително.
Toyota RAV4 - 2008 - 2.0 VVTI 150 к.с., AT

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 95 пъти
Получена  благодарност: 175 пъти

Мнение от Akima » 12 Мар 2010 17:53

Здравей,
гледам, че и ти си с Е12 - та моето предложение е да развиеш леко антената и да я затегнеш наново.Случвало ми се е след автомивка да пращи радиото и е доста изнервящо.Та провери антената.Друг вариант е някъде някоя букса да е излязла,но това са "филми" от други марки поне при мен.Успех. cool.gif
Последно промяна от Akima на 12 Мар 2010 18:44, променено общо 1 път.
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 12 Мар 2010 18:42

Имаме две Е12-ки и двете са зле откъм антени.... Май трябва да се слагат нови допълнителни, по-силни.... Ако някой е разрешил тая глупост - да пише happy.gif Мен лично не ми пречи, щото радио много рядко слушам, амам братчеда ме пита rolleyes.gif

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 15 Мар 2010 09:22

с корола Е11 също е така. предполагам е от антената, къса е, и явно ... абе де да знам не хваща добре, както казва колегата, някои станции изобщо не ги хваща. Авенсиса (2005г.) лови пък всички станции. явно королите са им слабо място антените:)
stay up and keep shining!!

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

Публикувай отговор