Какви летни гуми ... ?
Какви летни гуми ... ?
Колеги, още няколко дни и зимата ще си отиде, идва пролетта и трябва да сменяме гумите. Но какви да са новите летни гуми? Има ли някой наблюдения и препоръки? Моите ще са размер 185/65R14, но каква марка и ... . Ще съм благодарен, ако препоръчате нещо свястно!
Лично аз несе доверчвам на разни гумаджии или приятели дето казват а бе тая марка е хубава а другата е пълен боклук , защото всяка марка има много модели а те съдът от точно определен модел който и те него знаят и за това според мен хора които са професионалисти в тази област да си кажат мнението
За мен това са Немците от http://www.adac.de там има сие написано всичко точно и ясно като за миналата година дават Pirelli P 3000 Energy а и цената и е EUR 47 - 65
А това ти е линка с тестовете
http://www.adac.de/Tests/Reifentests/So ... eID=8762#1
За мен това са Немците от http://www.adac.de там има сие написано всичко точно и ясно като за миналата година дават Pirelli P 3000 Energy а и цената и е EUR 47 - 65
А това ти е линка с тестовете
http://www.adac.de/Tests/Reifentests/So ... eID=8762#1
- sluchaen_fen
- Обратна връзка:
Летните гуми се слагат най-рано след месец. Критерия не е температурата на въздуха в следобедните часове на деня. Гледа се температурата на асфалта, за да се прецени дали е дошло време за летните гуми.
По-добре обяви бюджет, модел на колата, отводняване и състояние на трасето, за да получиш подходящ отговор.
По-добре обяви бюджет, модел на колата, отводняване и състояние на трасето, за да получиш подходящ отговор.
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Bih ti preporachal VREDESTEIN-I zimni i letni praviat mnogo hubavi.Made in Holland.Osnovni predimstva na letnite sa ustoichivostta im kam akvaplaning,kato za men tova e mnogo vajna harakteristika za edna letna guma.Na starata Corolla sam s VREDESTEIN T-trac s dva vodni kanala/taka narechenia o-prasten/ i razlikata sravneni sas starite mi Firestone F-590 e FRAPANTNA.Firestona si e chista plastmasa,primesena s malko guma i graifera im niama kanali i sa neustoichivi i napravo se parzaliat v dajdovno vreme,dokata Vredestein-a e neveroiatno stabilna guma,iztlaskva vodata mnogo seriozno,dori pri poslednite poroi liatoto gumite mi pozvoliavaha da karam s dosta visoka skorost po navodnenite uchastaci po Ilianci i Novi Iskar s 80-90km/h..
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
As dwe leta karam s Firestone Fierhauk i sam mnogo dowolen na uskorenie darganie w zawoi taka i pri dagdowno wreme no trjabwa da se kage 4e prez wtoroto ljato se oseti kak gumite we4e na dargat po sa6tija na4in kato nowi.As mislja da si wzema Falken imah predi 2 godini takiwa i bjah mnogo dowolen .No mnogo zawisi kolko pari ti se dawat .Vredeseina naistina sa hubawi no i po skapi . tuk nai mnogo pretpo4itat da karat Conti i Michelin.
P.S razmera mi koito karam e 205/55/15
P.S razmera mi koito karam e 205/55/15
- sluchaen_fen
- Обратна връзка:
Вече са останали съвсем малко тайни в производството на гуми. Затова по-добре да изменим темата на "С какви летни гуми не трябва да караме?"
В днешно време ако някой ми хвали нещо, няма да се впечетля много, защото наоколо гъмжи от реклама. Но ако някой ми каже, че дадено нещо е менте, веднага съм склонен да му повярвам.
В днешно време ако някой ми хвали нещо, няма да се впечетля много, защото наоколо гъмжи от реклама. Но ако някой ми каже, че дадено нещо е менте, веднага съм склонен да му повярвам.
-
Ако някой разбира малко немски разгледайте пак www.adac.de там хората са се постарали да тестват доста гуми и за 2006
НЕПРЕПОРЪЧВА не си ги копувайте
BFGoodrich Profiler 2
Kleber Dynaxer HP 2
Yokohama A-Drive
Semperit Speedcomfort
Barum Bravuris
Pneumant PN550
НЕПРЕПОРЪЧВА не си ги копувайте
BFGoodrich Profiler 2
Kleber Dynaxer HP 2
Yokohama A-Drive
Semperit Speedcomfort
Barum Bravuris
Pneumant PN550
- sluchaen_fen
- Обратна връзка:
YOKOHAMA
вече зависи от размера
A.Drive, A539 - страхотна гума изключително издръжлива на аквапланинг.
За по големите размери C.Drive
AVS Sport -супер здрава гума (Астон Мартина на Джеймз Бонд беше с такива)
Специално за колегата с Pirelli 3000
това е ебати остарялата шарка. Не мога да си представя как гуми с тази шарка ще издържат на аквапланинг.
вече зависи от размера
A.Drive, A539 - страхотна гума изключително издръжлива на аквапланинг.
За по големите размери C.Drive
AVS Sport -супер здрава гума (Астон Мартина на Джеймз Бонд беше с такива)
Специално за колегата с Pirelli 3000
това е ебати остарялата шарка. Не мога да си представя как гуми с тази шарка ще издържат на аквапланинг.
http:/www.penchochukov.com
Yaris P1
Yaris P1
Абе колеги... стига с тия интерпретации на ниско ниво на "шарката" на гумата. Смешно е. Стана дума, че това е цяла наука, дето не се учи бай дуинг при вулканизатора от среща.
Гуми със шарка са се правили още през 60те години за Гран При - е е като им е остаряла шарката остаряла ли е? Остарява каучука, но шарката, която един и същ софтуер е сметнал 2004 за ОПТИМАЛНА няма как да се окаже, че 2006 е вече "БАСИ И СМЕШНАТА".
Смешни са само подобни изказвания.
Гуми със шарка са се правили още през 60те години за Гран При - е е като им е остаряла шарката остаряла ли е? Остарява каучука, но шарката, която един и същ софтуер е сметнал 2004 за ОПТИМАЛНА няма как да се окаже, че 2006 е вече "БАСИ И СМЕШНАТА".
Смешни са само подобни изказвания.