Явно имам speech deficiency, щом съм оставил подобно мнение. Ще пробвам да се поправя, преди да сте ме убили с камъни ;)
Искам да си купя "нова" кола (до 5 год, а не чисто нова).
Искам това да бъде Тойота, като съм разгледал абсолютно всички останали варианти в ценови диапазон до 20,000 лв, като това включва Пежо, Рено, Дачия, Шкода, VW, Опел, както и Хюндай (i30 да речем).
Абсолютно най-любимия ми автомобил, хайде, ще го кажа не толкова "детски"... Това, за което мечтая е Land Cruiser. Интересувам се от историята му, от всичко това, което го прави "лидер във високия клас офф-роуд джипове". Само, че както се досещате V8 двигател, 5.7 литра от Тундра, 381 коня звяр - не е точно по джоба на всеки. Дори по-старите модели с далеч по-слаби двигатели като 3,0 дизел си вървят по 35-50,000.
Та, стигаме до главната идея... ограничението в парите. До колкото се усведомих до този момент, на цена до 20,000 се предлагат Короли с ММТ трансмисия, но не "пълен" автоматик, или именно това, което аз искам и желая да карам.
А и се опитвам да си поставя реална представа за това какъв разход искам да получа от един автомобил. И съответно прочетох (тук), че с леко, елегантно каране един Авенсис 2.0 бензин дава 12.4 градско (София).
Е, дори и да намеря такъв автоматик - нито разхода му ще бъде дори минимално близо до 1.4 дизел (да речем), нито цената му ще е дори близо до 20,000.
Значи - аз НЕ "мразя" Тойота и не псувам по нея, а просто имам изисквания, които са ограничени от финансовите ми възможности за закупуване на нов автомобил.
Което значи, че "компромисния" вариант, на който се бях спрял - Корола ММТ отпада.
Моля да ме извините, ако съм засегнал някого