Мнение

penywise
Получена  благодарност: 1 път

Мнение

Мнение от penywise » 17 Фев 2010 15:31

Здравейте колеги,

Радвам се, че съществуват форуми, където хората могат да си казват мненията и да се разбира предварително за какво става въпрос, а не да купиш и да разбереш, че си се прецакал...

От темите, които прочетох тук разбрах, че "автоматика" на по-новите Короли е пълен боклук. Адски жалко, аз обожавам автоматик wacko.gif

Като цяло останах с впечатлението, че Тойота е не само най-продавания автомобил в целия свят, но и най-чупливия.
Абсолютно вярна беше рекламата на времето - "Тойота да не запали? Това е кошмар", но явно освен, че 100% пали, 100% ще закъсаш докато я караш.

Ужас, направо се отказах да купувам Тойота на старо (след 2005) wacko.gif

Аватар
stfn

Мнение от stfn » 17 Фев 2010 16:01

Колега няма начин да не е един от най-произвежданите автомобили съответно и от евтините в САЩ и да няма толкова дефекти, така че ако ти е комфортен защо не.......и аз так си мислех но след като смених Субару за тойота какво повече да говоря и това че някой казва нещо, че автоматика на КОРОЛА е боклук то това си е негово мнение - мисля, че трябва сам да стигнеш до това заключение след като си карал и имаш опит с такава кола.
Също така сам си го казал, че си се отказал да купуваш на старо - то тогава купи нов и си го карай само ти са ще разбереш, че зависи от стила колко ще изкара автоматика!
Camry 95 2,2,
Camry 07 2,4,
Camry 12 3.5 - in progress!

penywise

Мнение от penywise » 17 Фев 2010 16:53

Не съм имал за цел да се заяждам. Както казах съм огромен фен на автоматика.
Визирах темата:
- http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t ... sc&start=0

Освен това имам познат, работещ в Тойота от доста дълго време.
Накратко ме посъветва, че трябва да съм много глупав, ако си купя чисто нова кола, която губи 20% от стойността си веднага, след като се качиш в нея.
Точните му думи са:
"... и даваш 10,000 за екстри, колата се обезценява с 20% веднага, след като се качиш в нея - и всичко това за какво? За звездния момент, в който ти връчват ключовете и те гледат с мазна усмивка - "Вие сте важен клиент за нас", бла-бла..."
Посъветва ме да си взема нещо, което е "2ра ръка", да речем 30,000км, което ще върви с куп екстри, за които ще трябва да дам 10к в случай, че си го купя чисто ново.

Идеята ми беше, че явно с втората ръка трябва да се внимава още повече, особено предвид, че дори нова кола не е гаранция за здрав и надежден автомобил.

Като допълнение към горното - за здрав и надежден не знам, но от към икономичен резултатите са трагични:
- http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=12929

xtreme

Мнение от xtreme » 17 Фев 2010 17:21

Добре де човек разбрахме , като не ти харесва не си купувай. Няма нужда да го казваш на всеослушание. Както беше написал един колега от форума в подписа си :) "И в крайна сметка всеки си купува тойота", нищо че са супер гадни, чупят се нон стоп и отгоре на всичкото харчат ужасно много направо незнам как става така.

Аватар
savov63

Мнение от savov63 » 17 Фев 2010 17:47

Колега penywise като не ти харесва Тойота вземи си друга марка кола.
TOYOTA AURIS D4D

мехаННика
Получена  благодарност: 38 пъти

Мнение от мехаННика » 17 Фев 2010 18:00

Penywise,Hope your wisdom costs more than a penny, но преди да правиш такива бомбастични изказвания направи ли си труда да прочетеш к'во е това ММТ или Multi Mode Transmition и каква е разликата с автоматика като негов голям фен? Иначе сполай ти за свободното мнение...

Аватар
Creep
Обратна връзка:

Мнение от Creep » 17 Фев 2010 18:07

мехаННика написа:Penywise,Hope your wisdom costs more than a penny, но преди да правиш такива бомбастични изказвания направи ли си труда да прочетеш к'во е това ММТ или Multi Mode Transmition и каква е разликата с автоматика като негов голям фен? Иначе сполай ти за свободното мнение...
+1 :thumbsup:
Изображение
Изображение

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 17 Фев 2010 18:28

мехаННика написа:Penywise,Hope your wisdom costs more than a penny, но преди да правиш такива бомбастични изказвания направи ли си труда да прочетеш к'во е това ММТ или Multi Mode Transmition и каква е разликата с автоматика като негов голям фен? Иначе сполай ти за свободното мнение...
Respect!

muf

Мнение от muf » 17 Фев 2010 18:40

Aко беше такъв фен на автоматика, щеше да знаеш че ММТ не е автоматик.
Автоматиците на Тойота са си много добри.
Но никой не те кара насила да си купуваш Тойота, така че - карай си живота :whistle:
Corolla 1.6 Dual VVTI 2008г
Rav 4 I 2.0 1998 г.

Аватар
desSs

Re: Мнение

Мнение от desSs » 17 Фев 2010 18:44

penywise написа:Като цяло останах с впечатлението, че Тойота е не само най-продавания автомобил в целия свят, но и най-чупливия.
ohmy.gif как остана пък с такова впечатление? при положение, че хич не са евтини, някакси ми се струва невъзможно най-чупливият автомобил да е и най-продаван, нали? или всички са заблудени, само ти прозря истината? rolleyes.gif

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 17 Фев 2010 18:57

penywise написа: ... Радвам се, че съществуват форуми, където хората могат да си казват мненията и да се разбира предварително за какво става въпрос, а не да купиш и да разбереш, че си се прецакал ...

Горкият човечец като прочете и другите форуми и ще стане ВЕЧЕН КЛИЕНТ на грАдския транспорт! biggrin.gif
Да не говорим, че може да остане и без жена, защото и те са едни wink.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

muf

Мнение от muf » 17 Фев 2010 19:09

zi_zi_top написа:
Горкият човечец като прочете и другите форуми и ще стане ВЕЧЕН КЛИЕНТ на грАдския транспорт! biggrin.gif
Естествено - по форумите (особено в "техническите" раздели) се коментират основно проблемите
Никой не пуска тема "3г карам без да влизам в сервиз. Нормално ли е?"
Аз отскоро имам Тойота, не мисля че е по-зле от другите марки за тия пари и в тоя клас.
Corolla 1.6 Dual VVTI 2008г
Rav 4 I 2.0 1998 г.

sacho7803

Мнение от sacho7803 » 17 Фев 2010 19:25

zi_zi_top написа:
penywise написа: ... Радвам се, че съществуват форуми, където хората могат да си казват мненията и да се разбира предварително за какво става въпрос, а не да купиш и да разбереш, че си се прецакал ...

biggrin.gif laugh.gif biggrin.gif да бе..много странен човек.все едно аз да пусна тема във сеат-форума/примерно/че никога няма да си купя сеат щото са боклуци.има мноооого по-евтини марки от тойота и такива които са в същия ценови клас-поразгледай попитай карай и...прецени си сам.и все пак....тойота е един от най-здравите автомобили предлагани на пазара.незнам по какво съдиш че е обратно.и трябва да се радваме че има сервизни кампании щото и мерцедес и фв и всички производители имат проблеми в продукцията си но......почти никой не си признава.опел примерно сменя софтуерите на някои модели без да обявява кампания.фв-2.0тди определена партида пукат глави в период 0-80 000км и никои не им прай кампании а им сменят главите вместо за 3 000лв за 2500 biggrin.gif и т.н.т--тойота си е тойота.... не го казвам щото карам такава или че ми харесват....просто си е факт :thumbsup:
Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г

penywise

Мнение от penywise » 17 Фев 2010 20:11

Явно имам speech deficiency, щом съм оставил подобно мнение. Ще пробвам да се поправя, преди да сте ме убили с камъни ;)

Искам да си купя "нова" кола (до 5 год, а не чисто нова).

Искам това да бъде Тойота, като съм разгледал абсолютно всички останали варианти в ценови диапазон до 20,000 лв, като това включва Пежо, Рено, Дачия, Шкода, VW, Опел, както и Хюндай (i30 да речем).

Абсолютно най-любимия ми автомобил, хайде, ще го кажа не толкова "детски"... Това, за което мечтая е Land Cruiser. Интересувам се от историята му, от всичко това, което го прави "лидер във високия клас офф-роуд джипове". Само, че както се досещате V8 двигател, 5.7 литра от Тундра, 381 коня звяр - не е точно по джоба на всеки. Дори по-старите модели с далеч по-слаби двигатели като 3,0 дизел си вървят по 35-50,000.

Та, стигаме до главната идея... ограничението в парите. До колкото се усведомих до този момент, на цена до 20,000 се предлагат Короли с ММТ трансмисия, но не "пълен" автоматик, или именно това, което аз искам и желая да карам.
А и се опитвам да си поставя реална представа за това какъв разход искам да получа от един автомобил. И съответно прочетох (тук), че с леко, елегантно каране един Авенсис 2.0 бензин дава 12.4 градско (София).
Е, дори и да намеря такъв автоматик - нито разхода му ще бъде дори минимално близо до 1.4 дизел (да речем), нито цената му ще е дори близо до 20,000.

Значи - аз НЕ "мразя" Тойота и не псувам по нея, а просто имам изисквания, които са ограничени от финансовите ми възможности за закупуване на нов автомобил.

Което значи, че "компромисния" вариант, на който се бях спрял - Корола ММТ отпада.

Моля да ме извините, ако съм засегнал някого :thumbsup:

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 17 Фев 2010 20:29

Давай по-смело! И търси Корола 1,6 автоматик, 2003-2005 г. Това е автомобила, който се въплъщава най-точно в мечтите и финансовите ти възможности. :thumbsup:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
На мен тази ми звучи добре, без да съм я виждал /е, не е автоматик, но няма да имаш никога проблем в скоростната кутия/
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Тази пък е дизел и като ДВГ и трансмисия е един от най-безпроблемните модели + "железно" окачване!
Всъщност ти си решаваш и избора е лично твой! Това са само малко идеи за автомобили по твоите финансови възможности /не забравяй и ТО след купуването - то също струва пари!/
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Публикувай отговор