ДВЕ КОЛИ СЕ ДЪРПАТ И ВЛАЧАТ

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
kohinora

ДВЕ КОЛИ СЕ ДЪРПАТ И ВЛАЧАТ

Мнение от kohinora » 07 Фев 2010 11:21

Прочетох в една тема,как се дърпат две коли едната аварирала и ми хрумна да го представя на вашето внимание,за коментар. Това за тегленето по пътищата го има МАЙ само в България. Мисля,че трябва да го забранят. На всички се е случвало,изведнъж пред него да има кола,без светлини,без обозначения,на бавна скорост и когато я изпревариш разбираш,че я теглят. Ами като се скъса въжето или се опита да спре а стоповете не работят,ами като вземе да включва на скорост за да запали. Въжетата са какви ли не,късат се спират насред пътя и се започва едно лутане и връзване. По-страшно е от циганска каруца на пътя. Аварирала кола,само на колесар или камионче. Не си представям две коли да се дърпат и влачат през центъра на Виена. Какво ще кажете. Толкова ли е скъпо да я качиш на авариен камион. Мисля,че ще е 20-30лв. + нещо за разстоянието.

mafiota

Re: ДВЕ КОЛИ СЕ ДЪРПАТ И ВЛАЧАТ

Мнение от mafiota » 07 Фев 2010 11:29

kohinora написа: ............... Толкова ли е скъпо да я качиш на авариен камион. Мисля,че ще е 20-30лв. + нещо за разстоянието.

Ами на фона на тоя тежък живот не всеки с кола за 2000 лв. може да си позволи автопомощ ....

kohinora

Мнение от kohinora » 07 Фев 2010 11:51

mafiota написа:
kohinora написа: ............... Толкова ли е скъпо да я качиш на авариен камион. Мисля,че ще е 20-30лв. + нещо за разстоянието.

Ами на фона на тоя тежък живот не всеки с кола за 2000 лв. може да си позволи автопомощ ....

Да,снощи съобщиха за един старец с 30 г. варбург за 200 лв. и летни гуми /сигурно на 10г. /се завъртял пред джип и резултата - смърт. Защо карането на автомобил да е евтино удоволствие. Който няма пари да не се качва на пътя,да се превръща в потенциален убиец. Да отидеш на ски ,ти трябват хиляди левове за екипиравка и какво ли не още. Там поне излагаш само себе си на опастност. Не искам срещу мен да кара 75г. старец със забавени реакции,с 5 диоптъра очила ,с намалено зрение,с автомобил 30г. ,с гуми от каруца,нарязани с резец, технически неизправен. За година умират около 1000 души по пътищата и не малък процент от тях е заради неизправни коли. Да и заради несъобразена скорост,заради алкохол и какво ли не. Тук говоря за техн.неизправни коли. Нали не искате когато детето Ви пресича,срещу него да върви старец със Москвич произведен 73г.

Аватар
Nedkow
Благодарил/а: 1 път

Мнение от Nedkow » 07 Фев 2010 11:56

Тегленето в БГ е забранено вечер и по автомагистрала, а се използва за предвижване до най-близък сервиз не за транспортиране.

Цените на СБА са 48лв. в града и мисля 2.40лв за пълен 1.70лв. за празен пробег :thumbsup:

Такаче е непосилно за много собственици :thumbsup:

El Camino

Мнение от El Camino » 07 Фев 2010 12:05

Не знам тук да е забранено. Алтернативата е да си член на АДАЦ - за 100 лева получаваш помощ в цял свят, ако колата остане в сервиз дори ти плащат хотел.

Абсурдно и идиотско в да искаш да ти забранят свободите. Цените на лешоядите по магистралата са също идиотски и на принципа на такситата на летището. От тях трябва да се почне, ако ще се прави нещо - тогава повече хора ще ги ползват.

Идиоти дето карат в лява/аварийно с 60 на магистралата винаги ще има. И в Германия се срещат, както и в БГ, но за това трябват закони и внимание от страна на останалите.

Аватар
jorj

Мнение от jorj » 07 Фев 2010 12:15

Имаш ли напредастава какви са цените във Австрия за 4 километра при дарпане с въже ми взеха 50 евро ако ме бяха качили на колесар искаха 80 .А във БГ от Ихтиман до София това удоволствие ми струваше 320лв.

Аватар
horeishio

Мнение от horeishio » 07 Фев 2010 12:16

kohinora написа: Мисля,че ще е 20-30лв. + нещо за разстоянието.
В днешно време не съм запознат колко взимат на километър. Но ... , през 2001 г ми докараха една от колите от разстояние 16 км, което струваше 48 лв. Т.е. 3 лв/1 км!!!!. Имах и още един случай - от разстояние близо 200 км (от тунелите на Витиня - до Търново) вървеше пазарлък с пътната помощ и се стигна до 2,00 лв/км ~= 350 лв. При положение, че за онова време 400 лв бе една доста добра едномесена заплата. Е, не се съгласих, и си я дръпнах (макар в нарушение на всички правила) по магистралата ... и си я прибрах.
Та въпроса май стои, не дали ще се ползва пътна помощ(при всички положения това е най-добрия вариант), а можеш ли да си го позволиш на момента; дали дърпащата кола наистина има силица и може да те дърпа и т. н.
Изображение
Toyota Carina E Wagon, GLI,4AFE,1.6,(99 Hp),1996
Toyota Avensis Wagon III,2ZR-FAE,1.8 (147 Hp), 2009
Toyota Sequoia Platinum 2014
Благословен да бъде този, който няма какво да каже и въпреки това мълчи!

kohinora

Мнение от kohinora » 07 Фев 2010 12:22

Ами не може ли тази услуга да се предлага от застрахователите. Дори да се въведе някаква застраховка в тези случаи,както беше споменато по-горе. Да видим дали ще искат толкова тези от пътна помощ. Да се въведе конкуренция,не да се влиза в пазарлък.

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 07 Фев 2010 12:25

kohinora написа:Снощи съобщиха за един старец с 30 г. варбург за 200 лв. и летни гуми /сигурно на 10г. /се завъртял пред джип и резултата - смърт. Защо карането на автомобил да е евтино удоволствие. Който няма пари да не се качва на пътя,да се превръща в потенциален убиец. Да отидеш на ски ,ти трябват хиляди левове за екипиравка и какво ли не още. Там поне излагаш само себе си на опастност. Не искам срещу мен да кара 75г. старец със забавени реакции,с 5 диоптъра очила ,с намалено зрение,с автомобил 30г. ,с гуми от каруца,нарязани с резец, технически неизправен. За година умират около 1000 души по пътищата и не малък процент от тях е заради неизправни коли. Да и заради несъобразена скорост,заради алкохол и какво ли не. Тук говоря за техн.неизправни коли. Нали не искате когато детето Ви пресича,срещу него да върви старец със Москвич произведен 73г.
Нещо ми намирисва на Комисията за защита от дискриминация biggrin.gif
Има закони във всяка държава. В едни държави те се спазват повече, отколкото в други. Това е въпрос на народопсихология /бит и душевност на народа/. Не можеш да поставяш признаци като възраст, марка на колата и други като определящи.
Смяташ ли, че един 20-25 г. келеш с 10 годишна Алфа, който дрифтеше и правеше змейки на улицата пред близкото училище е по-безопасен за децата ни. Като му направих забележка много самоуверено ми обясни, че "знаел какво прави и си знаел колата" :gib:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

mafiota

Мнение от mafiota » 07 Фев 2010 12:28

horeishio написа:
kohinora написа: Мисля,че ще е 20-30лв. + нещо за разстоянието.
В................. Та въпроса май стои, не дали ще се ползва пътна помощ(при всички положения това е най-добрия вариант), а можеш ли да си го позволиш на момента; дали дърпащата кола наистина има силица и може да те дърпа и т. н.
Отговорът е много елементарен, ако имам пари да си позволя да експлоатирам нов и скъп автомобил, предполагам, че при нужда няма да се замисля за съдейсвие от специализирана автопомощ или колесар.
Ама както хората са казали кучето скача според тоягата ...

А другото което е, ако карам бус естествено че няма да търся приятел с VW Polo да ме дърпа wink.gif

kohinora

Мнение от kohinora » 07 Фев 2010 12:39

Смяташ ли, че един 20-25 г. келеш с 10 годишна Алфа, който дрифтеше и правеше змейки на улицата пред близкото училище е по-безопасен за децата ни. Като му направих забележка много самоуверено ми обясни, че "знаел какво прави и си знаел колата" :gib:[/quote]
Да,съгласен съм с теб. А,къде са полицаите около училищата ? Чакат някъде в храсталаците,да пълнят джобове. laugh.gif Като го одрусат 100-150 лв. келеша,ще му охладят страстите и ще му спаднат хормоните веднага. Пак ли трябва да стане нещо около някое училище за да се засилят мерките пак. Преди години имаше гардове около училищата и пешеходните пътеки,не Ви ли прави впечатление,че изчезнаха.

mafiota

Мнение от mafiota » 07 Фев 2010 12:43

kohinora написа:Смяташ ли, че един 20-25 г. келеш с 10 годишна Алфа, който дрифтеше и правеше змейки на улицата пред близкото училище е по-безопасен за децата ни. Като му направих забележка много самоуверено ми обясни, че "знаел какво прави и си знаел колата" :gib:
Да,съгласен съм с теб. А,къде са полицаите около училищата ? Чакат някъде в храсталаците,да пълнят джобове. laugh.gif Като го одрусат 100-150 лв. келеша,ще му охладят страстите и ще му спаднат хормоните веднага. Пак ли трябва да стане нещо около някое училище за да се засилят мерките пак. Преди години имаше гардове около училищата и пешеходните пътеки,не Ви ли прави впечатление,че изчезнаха.

Ама колега,
ти навлизаш в едни други филми, нали обсъждахме дърпането на коли unsure.gif wacko.gif

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 07 Фев 2010 12:49

Полицаите в БГ не са немци или французи и те са със същия начин на мислене като обикновените граждани.
Препоръчвам ти да прочетеш една книга на Иван Хаджийски "Бит и душевност на българския народ". Ще се смаеш, че за 100 години въпреки многото "хардуеърни" промени в живота ни продължаваме да караме със стария "софтуеър".
Това е книга, която всеки интелигентен българин, желаещ да се измъкне от блатото трябва да прочете за да си види наследствените дефекти в мисленето!
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

kohinora

Мнение от kohinora » 07 Фев 2010 12:56

zi_zi_top написа:Полицаите в БГ не са немци или французи и те са със същия начин на мислене като обикновените граждани.
Препоръчвам ти да прочетеш една книга на Иван Хаджийски "Бит и душевност на българския народ". Ще се смаеш, че за 100 години въпреки многото "хардуеърни" промени в живота ни продължаваме да караме със стария "софтуеър".
Това е книга, която всеки интелигентен българин, желаещ да се измъкне от блатото трябва да прочете за да си види наследствените дефекти в мисленето!

Чел съм я. Е,и ? Още 100 г. ли да чакаме,да се промени нещо в България. Да не мислиш,че на германеца не му се иска да спести нещо,да кръшне. Ама го очаква здрав шамар.

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 07 Фев 2010 13:02

Тук все пак не са управлявали Бисмарк и Хитлер biggrin.gif

Публикувай отговор