ДВЕ КОЛИ СЕ ДЪРПАТ И ВЛАЧАТ
ДВЕ КОЛИ СЕ ДЪРПАТ И ВЛАЧАТ
Прочетох в една тема,как се дърпат две коли едната аварирала и ми хрумна да го представя на вашето внимание,за коментар. Това за тегленето по пътищата го има МАЙ само в България. Мисля,че трябва да го забранят. На всички се е случвало,изведнъж пред него да има кола,без светлини,без обозначения,на бавна скорост и когато я изпревариш разбираш,че я теглят. Ами като се скъса въжето или се опита да спре а стоповете не работят,ами като вземе да включва на скорост за да запали. Въжетата са какви ли не,късат се спират насред пътя и се започва едно лутане и връзване. По-страшно е от циганска каруца на пътя. Аварирала кола,само на колесар или камионче. Не си представям две коли да се дърпат и влачат през центъра на Виена. Какво ще кажете. Толкова ли е скъпо да я качиш на авариен камион. Мисля,че ще е 20-30лв. + нещо за разстоянието.
Re: ДВЕ КОЛИ СЕ ДЪРПАТ И ВЛАЧАТ
kohinora написа: ............... Толкова ли е скъпо да я качиш на авариен камион. Мисля,че ще е 20-30лв. + нещо за разстоянието.
Ами на фона на тоя тежък живот не всеки с кола за 2000 лв. може да си позволи автопомощ ....
mafiota написа:kohinora написа: ............... Толкова ли е скъпо да я качиш на авариен камион. Мисля,че ще е 20-30лв. + нещо за разстоянието.
Ами на фона на тоя тежък живот не всеки с кола за 2000 лв. може да си позволи автопомощ ....
Да,снощи съобщиха за един старец с 30 г. варбург за 200 лв. и летни гуми /сигурно на 10г. /се завъртял пред джип и резултата - смърт. Защо карането на автомобил да е евтино удоволствие. Който няма пари да не се качва на пътя,да се превръща в потенциален убиец. Да отидеш на ски ,ти трябват хиляди левове за екипиравка и какво ли не още. Там поне излагаш само себе си на опастност. Не искам срещу мен да кара 75г. старец със забавени реакции,с 5 диоптъра очила ,с намалено зрение,с автомобил 30г. ,с гуми от каруца,нарязани с резец, технически неизправен. За година умират около 1000 души по пътищата и не малък процент от тях е заради неизправни коли. Да и заради несъобразена скорост,заради алкохол и какво ли не. Тук говоря за техн.неизправни коли. Нали не искате когато детето Ви пресича,срещу него да върви старец със Москвич произведен 73г.
Не знам тук да е забранено. Алтернативата е да си член на АДАЦ - за 100 лева получаваш помощ в цял свят, ако колата остане в сервиз дори ти плащат хотел.
Абсурдно и идиотско в да искаш да ти забранят свободите. Цените на лешоядите по магистралата са също идиотски и на принципа на такситата на летището. От тях трябва да се почне, ако ще се прави нещо - тогава повече хора ще ги ползват.
Идиоти дето карат в лява/аварийно с 60 на магистралата винаги ще има. И в Германия се срещат, както и в БГ, но за това трябват закони и внимание от страна на останалите.
Абсурдно и идиотско в да искаш да ти забранят свободите. Цените на лешоядите по магистралата са също идиотски и на принципа на такситата на летището. От тях трябва да се почне, ако ще се прави нещо - тогава повече хора ще ги ползват.
Идиоти дето карат в лява/аварийно с 60 на магистралата винаги ще има. И в Германия се срещат, както и в БГ, но за това трябват закони и внимание от страна на останалите.
В днешно време не съм запознат колко взимат на километър. Но ... , през 2001 г ми докараха една от колите от разстояние 16 км, което струваше 48 лв. Т.е. 3 лв/1 км!!!!. Имах и още един случай - от разстояние близо 200 км (от тунелите на Витиня - до Търново) вървеше пазарлък с пътната помощ и се стигна до 2,00 лв/км ~= 350 лв. При положение, че за онова време 400 лв бе една доста добра едномесена заплата. Е, не се съгласих, и си я дръпнах (макар в нарушение на всички правила) по магистралата ... и си я прибрах.kohinora написа: Мисля,че ще е 20-30лв. + нещо за разстоянието.
Та въпроса май стои, не дали ще се ползва пътна помощ(при всички положения това е най-добрия вариант), а можеш ли да си го позволиш на момента; дали дърпащата кола наистина има силица и може да те дърпа и т. н.
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Нещо ми намирисва на Комисията за защита от дискриминация biggrin.gifkohinora написа:Снощи съобщиха за един старец с 30 г. варбург за 200 лв. и летни гуми /сигурно на 10г. /се завъртял пред джип и резултата - смърт. Защо карането на автомобил да е евтино удоволствие. Който няма пари да не се качва на пътя,да се превръща в потенциален убиец. Да отидеш на ски ,ти трябват хиляди левове за екипиравка и какво ли не още. Там поне излагаш само себе си на опастност. Не искам срещу мен да кара 75г. старец със забавени реакции,с 5 диоптъра очила ,с намалено зрение,с автомобил 30г. ,с гуми от каруца,нарязани с резец, технически неизправен. За година умират около 1000 души по пътищата и не малък процент от тях е заради неизправни коли. Да и заради несъобразена скорост,заради алкохол и какво ли не. Тук говоря за техн.неизправни коли. Нали не искате когато детето Ви пресича,срещу него да върви старец със Москвич произведен 73г.
Има закони във всяка държава. В едни държави те се спазват повече, отколкото в други. Това е въпрос на народопсихология /бит и душевност на народа/. Не можеш да поставяш признаци като възраст, марка на колата и други като определящи.
Смяташ ли, че един 20-25 г. келеш с 10 годишна Алфа, който дрифтеше и правеше змейки на улицата пред близкото училище е по-безопасен за децата ни. Като му направих забележка много самоуверено ми обясни, че "знаел какво прави и си знаел колата"

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Отговорът е много елементарен, ако имам пари да си позволя да експлоатирам нов и скъп автомобил, предполагам, че при нужда няма да се замисля за съдейсвие от специализирана автопомощ или колесар.horeishio написа:В................. Та въпроса май стои, не дали ще се ползва пътна помощ(при всички положения това е най-добрия вариант), а можеш ли да си го позволиш на момента; дали дърпащата кола наистина има силица и може да те дърпа и т. н.kohinora написа: Мисля,че ще е 20-30лв. + нещо за разстоянието.
Ама както хората са казали кучето скача според тоягата ...
А другото което е, ако карам бус естествено че няма да търся приятел с VW Polo да ме дърпа

Смяташ ли, че един 20-25 г. келеш с 10 годишна Алфа, който дрифтеше и правеше змейки на улицата пред близкото училище е по-безопасен за децата ни. Като му направих забележка много самоуверено ми обясни, че "знаел какво прави и си знаел колата"
[/quote]
Да,съгласен съм с теб. А,къде са полицаите около училищата ? Чакат някъде в храсталаците,да пълнят джобове. laugh.gif Като го одрусат 100-150 лв. келеша,ще му охладят страстите и ще му спаднат хормоните веднага. Пак ли трябва да стане нещо около някое училище за да се засилят мерките пак. Преди години имаше гардове около училищата и пешеходните пътеки,не Ви ли прави впечатление,че изчезнаха.

Да,съгласен съм с теб. А,къде са полицаите около училищата ? Чакат някъде в храсталаците,да пълнят джобове. laugh.gif Като го одрусат 100-150 лв. келеша,ще му охладят страстите и ще му спаднат хормоните веднага. Пак ли трябва да стане нещо около някое училище за да се засилят мерките пак. Преди години имаше гардове около училищата и пешеходните пътеки,не Ви ли прави впечатление,че изчезнаха.
kohinora написа:Смяташ ли, че един 20-25 г. келеш с 10 годишна Алфа, който дрифтеше и правеше змейки на улицата пред близкото училище е по-безопасен за децата ни. Като му направих забележка много самоуверено ми обясни, че "знаел какво прави и си знаел колата"![]()
Ама колега,
ти навлизаш в едни други филми, нали обсъждахме дърпането на коли

- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Полицаите в БГ не са немци или французи и те са със същия начин на мислене като обикновените граждани.
Препоръчвам ти да прочетеш една книга на Иван Хаджийски "Бит и душевност на българския народ". Ще се смаеш, че за 100 години въпреки многото "хардуеърни" промени в живота ни продължаваме да караме със стария "софтуеър".
Това е книга, която всеки интелигентен българин, желаещ да се измъкне от блатото трябва да прочете за да си види наследствените дефекти в мисленето!
Препоръчвам ти да прочетеш една книга на Иван Хаджийски "Бит и душевност на българския народ". Ще се смаеш, че за 100 години въпреки многото "хардуеърни" промени в живота ни продължаваме да караме със стария "софтуеър".
Това е книга, която всеки интелигентен българин, желаещ да се измъкне от блатото трябва да прочете за да си види наследствените дефекти в мисленето!
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
zi_zi_top написа:Полицаите в БГ не са немци или французи и те са със същия начин на мислене като обикновените граждани.
Чел съм я. Е,и ? Още 100 г. ли да чакаме,да се промени нещо в България. Да не мислиш,че на германеца не му се иска да спести нещо,да кръшне. Ама го очаква здрав шамар.