Някой пробвал ли е как боядисват в новия сервиз на ТМ Ауто?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
Creep
Обратна връзка:

Мнение от Creep » 02 Фев 2010 10:34

SFINKS написа:diver .... също така масови са автомобилите с разнотоние в детайлите biggrin.gif за 150 лева толкоз tongue.gif
Това ясно, ама съм виждал и коли, боядисани в реномиран (да се чете скъп) сервиз, които имат очевадно разминаване в цвета. Имам и личен опит с една от предишните ми коли - светло синьо Fiat Bravo, боядисано (с възлагателно писмо) в сервиз, в който се боядисват основно коли с цени над 40 хил. евро на което разликата в нюансите между боядисаната врата и съседните калници беше сигурно 4-5 нюанса.

От тогава имам страхова нервоза от боядисване, било то в официален сервиз, и ако на фиатчето за 4000 лв го преживях, то да ми осерат чисто новата Corolla - не бих си го причинил, още по-малко ако става въпрос само за драскотини (нямам изкривени ламарини или вдлъбнатини).
Изображение
Изображение

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 02 Фев 2010 14:12

В Тойота като си взимаш колата ти дават да подпишеш един документ че си сългасен с качеството на ремонта . Ако не ти хареса го правят пак и така докато стане да ти харесва .Никой копче не може да ти каже . Ето затова струва скъпо .
А като ти я направят за 150 лв и не ти харесва , майсторо ще ти каже бегай от тука .
В боядисването нищо страшно няма , просто като не стане от първият път да го направят повторно или докато стане. И най-добрите сервизи за боядисване грешат тона , обаче само някои повтарят процедурата докато стане . :thumbsup:
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 02 Фев 2010 14:16

Kiki написа:Не знам колко хубаво го правят, но на детайл взимат по 600лв.

Това са им новите цени! cool.gif

Къде е това wacko.gif Днес говорих с Тойота Русе - детайл - 200лв без ДДС и без работата-т.е. към 300 с тях...
Toyota Auris 2007, 1.4 D4D
Lexus IS 250

diver

Мнение от diver » 02 Фев 2010 15:06

SFINKS написа:diver .... също така масови са автомобилите с разнотоние в детайлите biggrin.gif за 150 лева толкоз tongue.gif
Разлики в цветовете не е да не съм виждал баш на нова тойота та не пей ми ти тази песен ... Напоследък многоцветни коли наблюдавам да излизат от уж реномирани авто-мърлячи самозабравили се с цените. Вероятно е няква нова мода.
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 02 Фев 2010 16:14

не е нова мода , винаги си е било така ,и най-добрите бояджии грешат в тонирането и после в работата по боядисването
Клиента като не разбира нищо никой не му е виновен .
просто оглеждаш добре колата като я взимаш , ако не ти хареса обратно за пребоядисване и така.Само че в Тойота ще кажат "ок,ще я оправим " а тия за 150 лв ще ти кажат че втори опит нема wink.gif
Така че момента когато си взимаш колата не е края на историята само дето повечето хора не го знаят , на мен няколко пъти са ми правили повторно детайли защото не са ми харесвали . И това е без никакви връзки познати и т.н.
Сега изясни ли ти се .
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007

Аватар
max-2
Благодарил/а: 42 пъти
Получена  благодарност: 110 пъти

Мнение от max-2 » 02 Фев 2010 17:15

SFINKS написа:не е нова мода , винаги си е било така ,и най-добрите бояджии грешат в тонирането и после в работата по боядисването
просто оглеждаш добре колата като я взимаш , ако не ти хареса обратно за пребоядисване и така.Само че в Тойота ще кажат "ок,ще я оправим " а тия за 150 лв ще ти кажат че втори опит нема wink.gif
Така че момента когато си взимаш колата не е края на историята само дето повечето хора не го знаят , на мен няколко пъти са ми правили повторно детайли защото не са ми харесвали . И това е без никакви връзки познати и т.н.
Сега изясни ли ти се .
То може и върху ръждата да е боядисвано и след време да подпухне като корса от 90-те, ама...
Пак отиваме на момента с извинение "продаваме лай.а вместо мармалад" и "който се усъмни че яде лай.а и започне да плаче, получава истински мармалад". С тоя манталитет сами се закопаваме. Не може всеки да разбира от всичко.
Малко off:Преди 10 дни жена ми ми подари диоптрични очила със слънчева приставка, много готини, със сравнително скъпи стъкла-60 лв. бройката. Получих ги с две различни стъкла-антирефлекса на едното зеленикав, на другото кафяв mad.gif . На другия ден ги върнах, любезно ги приеха и си оправиха грешката. Сядам в колата, решавам да сложа и слънчевата приставка. Отлепям защитното фолио (имаше и косъмче под него, което означава, че някой го е отлепял преди мен) и о, изненада балонче въздух ли, що ли, точно по средата на стъклото-заводски дефект, но някой го е видял и решил да го пробута. Познайте какво стана с дефектното стъкло-отиде на витрината, на рамките от които ми дадоха читавата приставка. Няма да правя антиреклама на оптиката, защото си поправиха грешките, но въпреки всичко не са коректни-пак ще се опитат да го пробутат на някой.
Carina E 4AFE LB 1992

diver

Мнение от diver » 02 Фев 2010 20:59

SFINKS написа:не е нова мода , винаги си е било така ,и най-добрите бояджии грешат в тонирането и после в работата по боядисването
Сега изясни ли ти се .
Ми мен тез за 150лв са ми пребоядисвали без връзки и познати, та кво викаш за изясняването?
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 03 Фев 2010 11:31

Имал си късмет , много хора нямат :thumbsup:
аз предпочитам да не разчитам на късмета
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 03 Фев 2010 22:48

Dizzle написа:
Kiki написа:Не знам колко хубаво го правят, но на детайл взимат по 600лв.

Това са им новите цени! cool.gif

Къде е това wacko.gif Днес говорих с Тойота Русе - детайл - 200лв без ДДС и без работата-т.е. към 300 с тях...
В София.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Публикувай отговор