Гнусен шум при Ярис

scorpion
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от scorpion » 03 Фев 2010 14:37

Creep написа:
Dizzle написа:аз съм с аурис 1.4 д4д и като е под -5 примерно звучи като икарус първите 10 секунди -нормално ли е това за кола на 25 000км?
И при мен е същото, добавки не смея да слагам - нов мотор, на под 4000 км...
Естествено, че ще звучат като Икарус колите ви wink.gif ... нали и те са дизелови biggrin.gif

Като добавим и "качественото" дизелово гориво sad.gif
Не ми се рови но вижте във форума на off-road, колегите са правили любителски тестове с дизелово гориво. Като изключим Алпин Дизел (което е относително все пак) всичко останало при отрицателни температури е леш. Нека добавим и маслото, "Удървило" се в кучешкия студ, заедно с ремъци, валяци и пр. Е как да стартира двигателя нормално и да пее ... Разбира се това под формата на шега но ... май си е самата истина cool.gif

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 03 Фев 2010 14:50

Сипвам само Алпин дизел и Премиум лятото,но все пак ми се струва малко странно за нов автомобил подобен шум (може би защото нямам голям опит с други автомобили особено зимата :whistle: )
Toyota Auris 2007, 1.4 D4D
Lexus IS 250

Radul-Misirkov
Обратна връзка:

Мнение от Radul-Misirkov » 03 Фев 2010 15:01

Dbermanche кажи като минеш преглед какво е!

Аватар
savov63

Мнение от savov63 » 03 Фев 2010 17:17

И при мен е така сутрин но някъде около четири, пет секунди и след това двигеля се успокоява. Но мисля че е нормално все пак е дизел а и навън е кучешки студ.До сега никога не се е изложила сутрин винаги пали дори и при -15.
TOYOTA AURIS D4D

Аватар
dobermanche

хай

Мнение от dobermanche » 19 Фев 2010 09:32

Здравейте.
Преди ден минах обслужване в ТМ и ги питах относно този наш "странен" шум,казаха че са проверили и няма нищо нередно-един вид нормално било при дизелите така да се получава при по-продължителните студове..не че не я държа в гараж,ама кой съм аз да съдя все пак :)
Може и така да е,дефакто до сега не съм имал друг дизел.

Въпреки дискомфорта от този звук аз си оставам фен на Ярис дизел,прекрасен малък автомобил с големи възможности:))))
Toyota Yaris 1,4 D4D

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 19 Фев 2010 12:09

max-2 написа:Radul-Misirkov, да не го изхвърлите това яре заради една кора. biggrin.gif
Защо да не го изхвърли? Нали е дизел? tongue.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Radul-Misirkov
Обратна връзка:

Мнение от Radul-Misirkov » 26 Фев 2010 13:07

Аз не вярвям на тея некадърници от ТМ ауто, ама както и да е! Имали сме и други дизелови автомобили, но така не е било! Още повече имам приятел със същата, при който няма този шум! Най лесното, за да не правят разходи е да ти кажат "Няма проблеми това е нормално". mad.gif

Публикувай отговор