Гнусен шум при Ярис
-
- Обратна връзка:
Гнусен шум при Ярис
Здравейте,
При студен старт от предната част на колата, откъм предната решетка се чува металическо дрънчене което след 15-20 секунди затихва и спира. Сякаш въртяща се част се стърже в ламарина! Колата е 1.4 Д4Д Ярис!
Някакви идеи?
ПС:след година и пет месеца определено не съм доволен от колата! Не си струва парите определно!
При студен старт от предната част на колата, откъм предната решетка се чува металическо дрънчене което след 15-20 секунди затихва и спира. Сякаш въртяща се част се стърже в ламарина! Колата е 1.4 Д4Д Ярис!
Някакви идеи?
ПС:след година и пет месеца определено не съм доволен от колата! Не си струва парите определно!
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 336 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Колега, пробвай да запалиш колата при отворен капак, за да можеш да локализираш по-точно откъде е това дрънчене. Можеш да имаш и нещо откачено или изместено около двигателя, което да опира...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
- Обратна връзка:
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Е, то за всеки влак си има пътници! biggrin.gifVesko написа:Само как да си купи човек кола на 3-4г, ако никои не копува нови коли? biggrin.gifzi_zi_top написа:Ако си я беше купил на 3-4 години щяха да са отстранили шумовете гаранционно и сега щеше да си доволен, а и парите щяха да са по-малко
Аз имам един познат, които казва, че никога няма да си купи кола втора ръка и си купува нови, кара ги по 30-40 000 км и ги продава, защото вече им е "минала модата" и т.н.
Та така, винаги ще има кой да купува нови, не бери грижа ...

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Съгласен сум. Обаче съвета вместо да си копуваш ова кола да си вземеш 3-4 годишна е абсуреден ако всеки го спазва. И аз лично не сам има проблеми с нова кола освен детските болестиzi_zi_top написа:Е, то за всеки влак си има пътници! biggrin.gifVesko написа:Само как да си купи човек кола на 3-4г, ако никои не копува нови коли? biggrin.gifzi_zi_top написа:Ако си я беше купил на 3-4 години щяха да са отстранили шумовете гаранционно и сега щеше да си доволен, а и парите щяха да са по-малко
Аз имам един познат, които казва, че никога няма да си купи кола втора ръка и си купува нови, кара ги по 30-40 000 км и ги продава, защото вече им е "минала модата" и т.н.
Та така, винаги ще има кой да купува нови, не бери грижа ...

-
- Обратна връзка:
- dobermanche
здравейте
Аз съм с Ярис на близо 2 години,дизел 1.4 и това тракане ми се появи същото ,поне така звучи,имам го само докато укроти оборотите в най голямия студ,т.е. около 1-2 минути.После ми се струва че отминава,или е по-тихо.
Скоро тр да минавам преглед и ще ги питам да видят все пак от къде идва това нещо.
Иначе като цяло съм много доволен от Ярис-а,достатъчно пъргава и икономична кола за градът:)
Скоро тр да минавам преглед и ще ги питам да видят все пак от къде идва това нещо.
Иначе като цяло съм много доволен от Ярис-а,достатъчно пъргава и икономична кола за градът:)
Toyota Yaris 1,4 D4D