-
vasildonchev
Мнение
от vasildonchev » 26 Яну 2010 20:51
Eми след смяна на подгревни свещи и предпазителя им 80 А

вече пали нормално от 1 - ви път

Toyota Corolla Wagon 2.0 D4D, 1CD-FTV

vasildonchev
-
zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Мнение
от zi_zi_top » 26 Яну 2010 22:12
scorpion написа:Kiki написа:Днес при -14 в София, запали при четвърт оборот в гаража. laugh.gif laugh.gif laugh.gif Там беше 10градуса. biggrin.gif
И при мен така
Даже и сега си седи изкъпана в гаража и вероятно се присмива на собственика си, който мръзне сутрин и вечер по спирките на ГТ biggrin.gif
Но да е благодарна, че не съм я изкарал по студа да дреме от сутрин до вечер и мръзне като куче, да е омърляна, вероятно охлузена от тук от там.
М-д-а-а-а. Гледам си я като член на семейството, значи biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Ама наистина АБСОЛЮТНО СЕРИОЗНО - като решиш да се разделяш с Авенсиса ми се обади първо на мен!
Моята Корола ме чака като верно куче в студа пред болницата и като отида и й покажа ключа веднага весело маха с опашката. Мисля, че и твоя Авенсис ще го науча biggrin.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
-
zi_zi_top
Мнение
от zi_zi_top » 26 Яну 2010 22:17
Kiki написа:
Това е защото нямате така наречената "Печка".
При мен след 3-4 мин започва да духа топло, независимо дали работи на място, или не.
Извинявай, но какво представлява така наречената "печка"?
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
-
Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Мнение
от Kiki » 26 Яну 2010 23:23
zi_zi_top написа:Kiki написа:
Това е защото нямате така наречената "Печка".
При мен след 3-4 мин започва да духа топло, независимо дали работи на място, или не.
Извинявай, но какво представлява така наречената "печка"?
Загрява допълнително антифриза и започва да топли по-бързо.
Така ми обасниха в оторизирания сервиз.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
Kiki
-
zi_zi_top
Мнение
от zi_zi_top » 26 Яну 2010 23:35
Какво загрява допълнително антифриза?
При мен когато външната температура е под 6 градса и пусна парното на макс. се вдигат оборотите на празен ход на 1200/мин за да загрява по-бързо ДВГ.
Чел съм, че има допълнителни дизелови отоплители, в които гори дизелово гориво от резервора като в горелка - такъв отоплител ли имаш ти?
zi_zi_top
-
slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 336 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Мнение
от slowtraveler » 27 Яну 2010 00:13
Да споделя преди 2-3 зими как палихме автомобилите с мъжа на братовчедка ми, който бе дошъл на гости във Варна. Темп. бе около -18С.
Аз - с опел Астра G 1.6 / 16V
Той - Тойота Карина 2.0 бензин...
Влизам в колата, паля и започвам размразяването. Колата покрита със сняг и нищо не виждам навън....
След минутка братовчеда чука на вратата и (както си помислих - ентусиазирано) вика:
- запали...
- Ами викам - добре. И опела запали.
- ЗАПАЛИ СЕ БЕ ЧОВЕК. ДАВАЙ ПОЖАРОГАСИТЕЛ. laugh.gif
За съжаление каринката изгоря сериозно - двигателя и предната част на купето(леко стопено табло) бяха много повредени и не подлежаха на ремонт...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
-
scorpion
- Получена благодарност: 1 път
Мнение
от scorpion » 27 Яну 2010 10:40
zi_zi_top написа:scorpion написа:Kiki написа:Днес при -14 в София, запали при четвърт оборот в гаража. laugh.gif laugh.gif laugh.gif Там беше 10градуса. biggrin.gif
И при мен така
Даже и сега си седи изкъпана в гаража и вероятно се присмива на собственика си, който мръзне сутрин и вечер по спирките на ГТ biggrin.gif
Но да е благодарна, че не съм я изкарал по студа да дреме от сутрин до вечер и мръзне като куче, да е омърляна, вероятно охлузена от тук от там.
М-д-а-а-а. Гледам си я като член на семейството, значи biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Ама наистина АБСОЛЮТНО СЕРИОЗНО - като решиш да се разделяш с Авенсиса ми се обади първо на мен!
Моята Корола ме чака като верно куче в студа пред болницата и като отида и й покажа ключа веднага весело маха с опашката. Мисля, че и твоя Авенсис ще го науча biggrin.gif
Ако е рекъл господ може и скоро да стане
Обичам да сменям автомобилите ! Обичам и да ги поддържам. Всяка седмица - душ, забърсване на двигателя. забърсване кожата с овлажняващи кърпички. Маняк съм на тема чист и спретнат автомобил. Смея да твърдя, че и в момента автомобила е като току що сложен в салона на ТМ. И се отказах да го ползвам през седмицата в лудницата из София. Няма смисъл особено като няма къде да паркирам през деня.
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
scorpion
-
scorpion
Мнение
от scorpion » 27 Яну 2010 10:44
Колеги, макар и в експл.ръковод. да не прочетох нищо по въпроса, възможно ли е да има подгряване на горивото при Авенсис. Нещо ми се върти из главата, че съм чел да има подгряване на резервоара, както и при подаването към двигателя ... За други марки автомобили (дизел) знам за такова нещо ...
Не говорим за печка ... а за подгряване на горивото !
scorpion
-
Creep
-
Обратна връзка:
Мнение
от Creep » 27 Яну 2010 11:36
В този ред на мисли, някой знае ли какво означава "пакет за студен климат (само за двигатели D4D)" - това го има изброено като "екстра" в ценовите листи на Auris и Corolla?

Creep
-
Burning_Boy
Мнение
от Burning_Boy » 27 Яну 2010 12:40
abe az palim zorlem vartim 5-6 sek. s napalno obiknovenna nafta nomie 4udnu kat dam na kontakt lampata za sve6tite sveti nema i 3 sek.i gasne pri vas kolko vreme sveti?
Burning_Boy
-
scorpion
Мнение
от scorpion » 27 Яну 2010 12:45
Creep написа:В този ред на мисли, някой знае ли какво означава "пакет за студен климат (само за двигатели D4D)" - това го има изброено като "екстра" в ценовите листи на Auris и Corolla?

И при мен го имаше в офертата и затова се чудя
Поне да бяха сложили в багажника по едни апрески, яке и гащеризон biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Така поне щяхме да разберем нещо то този пакет biggrin.gif
scorpion
-
WingZero
Мнение
от WingZero » 27 Яну 2010 12:50
Creep написа:В този ред на мисли, някой знае ли какво означава "пакет за студен климат (само за двигатели D4D)" - това го има изброено като "екстра" в ценовите листи на Auris и Corolla?

nenko70 написа:
И аз мислех, че пакета за студен климат е някаква печка. Когато купувах колата обаче ми обясниха, че било само някакво подгряване във въздушния филтър. Така и не разбрах какво точно е, но категорично ми казаха, че не е печка.
WingZero
-
LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Мнение
от LEXUS » 28 Яну 2010 18:43
Не нафта,а- Ситроен.
На баща ми буса Hiace 2.3D na 410000km. 1987 година с 2 или 3 подгрявания и въртене около 5-8 секунди пали тия дни по студовете без проблеми. Не е имало зима и студове,в които да не е запалил. Когато не е -10,-15 или -18 пали от половин оборот с 1 подгряване, направо пали по-бързо от някои бензинови коли.Нафтата я зарежда от бензиностанция Noname. Двете Короли не ги коментирам,те са бензинови. На чичо ми Пежото 406 HDI пали трудно падне ли под -5 ,при -7 пали от 2-ри ,3-ти път,мъката е голяма.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
LEXUS
-
Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Мнение
от Kiki » 28 Яну 2010 19:03
scorpion написа: възможно ли е да има подгряване на горивото при Авенсис. Нещо ми се върти из главата, че съм чел да има подгряване на резервоара.
Да , има със сигурност. Това ми го каза монтьор в Германия при смяна на маслото, преди да тръгна към България.
Ставаше въпрос точно за Авенсиса. За другите модели не стана дума и не знам.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
Kiki