как пали при -20
- vasildonchev
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 34 пъти
Ама наистина АБСОЛЮТНО СЕРИОЗНО - като решиш да се разделяш с Авенсиса ми се обади първо на мен!scorpion написа:И при мен такаKiki написа:Днес при -14 в София, запали при четвърт оборот в гаража. laugh.gif laugh.gif laugh.gif Там беше 10градуса. biggrin.gif![]()
Даже и сега си седи изкъпана в гаража и вероятно се присмива на собственика си, който мръзне сутрин и вечер по спирките на ГТ biggrin.gif
Но да е благодарна, че не съм я изкарал по студа да дреме от сутрин до вечер и мръзне като куче, да е омърляна, вероятно охлузена от тук от там.
М-д-а-а-а. Гледам си я като член на семейството, значи biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Моята Корола ме чака като верно куче в студа пред болницата и като отида и й покажа ключа веднага весело маха с опашката. Мисля, че и твоя Авенсис ще го науча biggrin.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- zi_zi_top
Извинявай, но какво представлява така наречената "печка"?Kiki написа: Това е защото нямате така наречената "Печка".
При мен след 3-4 мин започва да духа топло, независимо дали работи на място, или не.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 16 пъти
Загрява допълнително антифриза и започва да топли по-бързо.zi_zi_top написа:Извинявай, но какво представлява така наречената "печка"?Kiki написа: Това е защото нямате така наречената "Печка".
При мен след 3-4 мин започва да духа топло, независимо дали работи на място, или не.
Така ми обасниха в оторизирания сервиз.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
- zi_zi_top
Какво загрява допълнително антифриза?
При мен когато външната температура е под 6 градса и пусна парното на макс. се вдигат оборотите на празен ход на 1200/мин за да загрява по-бързо ДВГ.
Чел съм, че има допълнителни дизелови отоплители, в които гори дизелово гориво от резервора като в горелка - такъв отоплител ли имаш ти?
При мен когато външната температура е под 6 градса и пусна парното на макс. се вдигат оборотите на празен ход на 1200/мин за да загрява по-бързо ДВГ.
Чел съм, че има допълнителни дизелови отоплители, в които гори дизелово гориво от резервора като в горелка - такъв отоплител ли имаш ти?
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 404 пъти
- Получена благодарност: 436 пъти
Да споделя преди 2-3 зими как палихме автомобилите с мъжа на братовчедка ми, който бе дошъл на гости във Варна. Темп. бе около -18С.
Аз - с опел Астра G 1.6 / 16V
Той - Тойота Карина 2.0 бензин...
Влизам в колата, паля и започвам размразяването. Колата покрита със сняг и нищо не виждам навън....
След минутка братовчеда чука на вратата и (както си помислих - ентусиазирано) вика:
- запали...
- Ами викам - добре. И опела запали.
- ЗАПАЛИ СЕ БЕ ЧОВЕК. ДАВАЙ ПОЖАРОГАСИТЕЛ. laugh.gif
За съжаление каринката изгоря сериозно - двигателя и предната част на купето(леко стопено табло) бяха много повредени и не подлежаха на ремонт...
Аз - с опел Астра G 1.6 / 16V
Той - Тойота Карина 2.0 бензин...
Влизам в колата, паля и започвам размразяването. Колата покрита със сняг и нищо не виждам навън....
След минутка братовчеда чука на вратата и (както си помислих - ентусиазирано) вика:
- запали...
- Ами викам - добре. И опела запали.
- ЗАПАЛИ СЕ БЕ ЧОВЕК. ДАВАЙ ПОЖАРОГАСИТЕЛ. laugh.gif
За съжаление каринката изгоря сериозно - двигателя и предната част на купето(леко стопено табло) бяха много повредени и не подлежаха на ремонт...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
scorpion
- Получена благодарност: 1 път
Ако е рекъл господ може и скоро да станеzi_zi_top написа:Ама наистина АБСОЛЮТНО СЕРИОЗНО - като решиш да се разделяш с Авенсиса ми се обади първо на мен!scorpion написа:И при мен такаKiki написа:Днес при -14 в София, запали при четвърт оборот в гаража. laugh.gif laugh.gif laugh.gif Там беше 10градуса. biggrin.gif![]()
Даже и сега си седи изкъпана в гаража и вероятно се присмива на собственика си, който мръзне сутрин и вечер по спирките на ГТ biggrin.gif
Но да е благодарна, че не съм я изкарал по студа да дреме от сутрин до вечер и мръзне като куче, да е омърляна, вероятно охлузена от тук от там.
М-д-а-а-а. Гледам си я като член на семейството, значи biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Моята Корола ме чака като верно куче в студа пред болницата и като отида и й покажа ключа веднага весело маха с опашката. Мисля, че и твоя Авенсис ще го науча biggrin.gif
Обичам да сменям автомобилите ! Обичам и да ги поддържам. Всяка седмица - душ, забърсване на двигателя. забърсване кожата с овлажняващи кърпички. Маняк съм на тема чист и спретнат автомобил. Смея да твърдя, че и в момента автомобила е като току що сложен в салона на ТМ. И се отказах да го ползвам през седмицата в лудницата из София. Няма смисъл особено като няма къде да паркирам през деня.
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
-
scorpion
Колеги, макар и в експл.ръковод. да не прочетох нищо по въпроса, възможно ли е да има подгряване на горивото при Авенсис. Нещо ми се върти из главата, че съм чел да има подгряване на резервоара, както и при подаването към двигателя ... За други марки автомобили (дизел) знам за такова нещо ...
Не говорим за печка ... а за подгряване на горивото !
Не говорим за печка ... а за подгряване на горивото !
-
Burning_Boy
-
scorpion
И при мен го имаше в офертата и затова се чудяCreep написа:В този ред на мисли, някой знае ли какво означава "пакет за студен климат (само за двигатели D4D)" - това го има изброено като "екстра" в ценовите листи на Auris и Corolla?
Поне да бяха сложили в багажника по едни апрески, яке и гащеризон biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Така поне щяхме да разберем нещо то този пакет biggrin.gif
Creep написа:В този ред на мисли, някой знае ли какво означава "пакет за студен климат (само за двигатели D4D)" - това го има изброено като "екстра" в ценовите листи на Auris и Corolla?
nenko70 написа: И аз мислех, че пакета за студен климат е някаква печка. Когато купувах колата обаче ми обясниха, че било само някакво подгряване във въздушния филтър. Така и не разбрах какво точно е, но категорично ми казаха, че не е печка.
Днес (-12 гр.) запалихме служебния бус Ситроен Джмпер 2005г,на 130 000 - реални.Когато бе - 18 гр. върти киха и кълбета бял дин от ауспуха и нищо !!!!!!!! Нема палене и толкоз !!!!!!!!!!!! Оставихме го до днес ( защото акумолатора взе да омалява ) и като се позатопли (-12 гр) запали с четвърт въртене на поизтущения акумолатор !!!!!!! НАФТА

- LEXUS
- Благодарил/а: 13 пъти
- Получена благодарност: 13 пъти
Не нафта,а- Ситроен.
На баща ми буса Hiace 2.3D na 410000km. 1987 година с 2 или 3 подгрявания и въртене около 5-8 секунди пали тия дни по студовете без проблеми. Не е имало зима и студове,в които да не е запалил. Когато не е -10,-15 или -18 пали от половин оборот с 1 подгряване, направо пали по-бързо от някои бензинови коли.Нафтата я зарежда от бензиностанция Noname. Двете Короли не ги коментирам,те са бензинови. На чичо ми Пежото 406 HDI пали трудно падне ли под -5 ,при -7 пали от 2-ри ,3-ти път,мъката е голяма.
На баща ми буса Hiace 2.3D na 410000km. 1987 година с 2 или 3 подгрявания и въртене около 5-8 секунди пали тия дни по студовете без проблеми. Не е имало зима и студове,в които да не е запалил. Когато не е -10,-15 или -18 пали от половин оборот с 1 подгряване, направо пали по-бързо от някои бензинови коли.Нафтата я зарежда от бензиностанция Noname. Двете Короли не ги коментирам,те са бензинови. На чичо ми Пежото 406 HDI пали трудно падне ли под -5 ,при -7 пали от 2-ри ,3-ти път,мъката е голяма.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 16 пъти
Да , има със сигурност. Това ми го каза монтьор в Германия при смяна на маслото, преди да тръгна към България.scorpion написа: възможно ли е да има подгряване на горивото при Авенсис. Нещо ми се върти из главата, че съм чел да има подгряване на резервоара.
Ставаше въпрос точно за Авенсиса. За другите модели не стана дума и не знам.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!