Франкенщайн Celica/Avensis
Франкенщайн Celica/Avensis
Мнение от DaRookie » 22 Яну 2010 01:59
DaRookie
- LordDigital
- СупраДжия
Re: Франкенщайн Celica/Avensis
Мнение от LordDigital » 22 Яну 2010 07:28
Обясни малко така по-популярно със какво те влече слагането на шпер на дизелова кола със предно предаване?DaRookie написа:Привет, нов съм във форума. Значи имам авенсис, ама преди няколко дни прочетох че celica-та(или поне някои модели) има блокаж на диференциала. Искам да знам мога ли да взема кутия от такава и да я хакна на авенсиса, или поне дали диференциала ще ми пасне в кутийката. Щото със шперче си е друго.

LordDigital
Мнение от DaRookie » 22 Яну 2010 07:55
DaRookie
- LordDigital
- СупраДжия
Мнение от LordDigital » 22 Яну 2010 08:27
Еми явно твоя е такъв ,цели сто и педесет коня па и със директно впръскване ,или може би шперо ша го отхвърлиш заради гиганския момент който те удря така безпощадно?DaRookie написа:Не знаех че карам дизелова кола, от близо година и наливам супер 98 и върви доста добре... пък и дизел да изключва на 6600 оборота не се среща всеки ден...

LordDigital
Мнение от poli » 22 Яну 2010 10:13
LordDigital написа:Еми явно твоя е такъв ,цели сто и педесет коня па и със директно впръскване ,или може би шперо ша го отхвърлиш заради гиганския момент който те удря така безпощадно?DaRookie написа:Не знаех че карам дизелова кола, от близо година и наливам супер 98 и върви доста добре... пък и дизел да изключва на 6600 оборота не се среща всеки ден...

1.Тoyota Glanza V Turbo-290ps-RHD
2.Toyota Previa-156ps-LHD
3.Toyota Corolla AE86-165ps-LHD
4.Mazda RX7 FD-500ps-RHD
5.Subaru Justy 68ps-LHD
poli
Мнение от DaRookie » 22 Яну 2010 14:00
DaRookie
Мнение от DaRookie » 22 Яну 2010 14:57
@LordDigital ако не си чувал за подобни двигатели мисля че все пак може да постваш мненията си в форума на 2140, там няма шанс да попаднеш на такива изчанчени кочини.
DaRookie
Мнение от diver » 22 Яну 2010 15:30
Само с 5 поста а вече си ми любимец.DaRookie написа:А относно бензиновите двигатели с директно впръскване, те съществуват в серийно производство от 39 година насам, а в автомобили се монтират успешно от 96 година. Първата такава машина е митсубиши с гди мотор... Жалко е че не си чувал за подобни двигатели, защото те имат доста сериозни възможности като степен на сгъстяване до 14 (1AZ-FSE има 11) освен това могат да работят в режими ламбда > 1 (при тойота мисля че достига 3,5).
@LordDigital ако не си чувал за подобни двигатели мисля че все пак може да постваш мненията си в форума на 2140, там няма шанс да попаднеш на такива изчанчени кочини.

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
diver
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
Uncle Dido
poli
diver
Troshko
- LordDigital
- СупраДжия
Мнение от LordDigital » 22 Яну 2010 22:08
Какв ,каква ЛамбДаДаДа ,3 или 5? или 3.5? Тва да не си прочел литража на некои 2GR двигател?DaRookie написа:А относно бензиновите двигатели с директно впръскване, те съществуват в серийно производство от 39 година насам, а в автомобили се монтират успешно от 96 година. Първата такава машина е митсубиши с гди мотор... Жалко е че не си чувал за подобни двигатели, защото те имат доста сериозни възможности като степен на сгъстяване до 14 (1AZ-FSE има 11) освен това могат да работят в режими ламбда > 1 (при тойота мисля че достига 3,5).
2140 беше модела на москвича ми ,и му се кефих много на карбураторната система ,а ти кефиш ли са на твоя дизел?

LordDigital
Мнение от DaRookie » 22 Яну 2010 22:25
DaRookie
Мнение от Troshko » 22 Яну 2010 22:39
DaRookie написа:Ми виж ся, аз ти отговарям нормално, ти се дървиш при това не си и особено информативен. Колата е бензинова с по-модерен двигател ако не си вдянал още. Ламбда сто иляди говори нещо на хората които са следвали машиностроене, тия дето са следвали бухане на шарнири разбират каквото си искат. Не ми е 18 000 литра колата щото в централна европа един галон бензин не е 1.5 долара а 8. Ако толкова ви струваше бензина там, всички щяхте да карате V8-ци ама друг път. Няма какво да се заяждаме тука, явно не можеш да допринесеш особено по темата и явно не чуваш много какво пеят славейчетата... така че... прави си изводите... беше ми приятно но почва да омръзва и ще стане грубо.
Май май пикаеш срещу вятъра

Troshko
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru