ПОМОЩ! Нарушение в работата на мултифункционалния дисплей!

mike

ПОМОЩ! Нарушение в работата на мултифункционалния дисплей!

Мнение от mike » 15 Яну 2010 17:02

Привет на всички съфорумци! От около месец започна някакво нарушение на работата на мултифункционалния дисплей, радиото и CD. Слушах музика и в един момент се чу много силен шум, като удар от нещо. Спрях колата и я огледах одолу и отстрани. Нищо! Продължих да какрам и след малко пак се чу същият шум, но се повтори няколко пъти и разбарах, че идва от тонколоните. Все едно че нещо дава на късо.- прекъсва и радиото, но се губят и показанията от мултифункционалния дисплей - температура, часовник.... Спрях радиото, останалите показания се закрепиха, но периодично и те изчезват. После за известно време всичко се оправи - и радиото работи и показанията са стабилни. Ходих до Тойота, но и те не можаха да констатират нещо - разглобяваха, гледаха, но.... В интерес на истината бяха много любезни и добронамерени. След това проблемът доста време не се появи, но завчера отно започна същото, силно пукане при работещо радио, губят се показанията, дисплея примигва и при излючено радио, показанията за температурата, когато се появят по време на премигването не са верни - навън беше 11 градуса, а на дисплея се изписваше минус 20 градуса. После нещата пак се стабилизираха - показанията на температурата постепенно достигнаха нормални стойности, след това дисплея съвсем угасна и т.н. Ту нормално, ту ненормално? И сега - какво пак ли да ходя в Тойота или на радиосервиз?

mike

Мнение от mike » 15 Яну 2010 17:05

Забравих да кажа, че колата е Тойота Корола Версо, 2002г, 1,6 VVTi, климатик, а не климатроник.

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 19 Яну 2010 15:20

хмм странно, щом те не са ти решили проблема... но щом вече веднъж са го пипали, иди пак там, може да имаш късмет да не ти вземат пари, или този път случайно да намерят проблема... или по-кофти да ти кажат че имаш части за смяна (което решава проблема, но обикновено е по-скъпо mellow.gif )
stay up and keep shining!!

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

Toyota forever
Получена  благодарност: 3 пъти

Мнение от Toyota forever » 19 Яну 2010 15:23

Здравейте според мен е някакъв електрически проблем. За целта ти трябва добър жичкаджия. По това което обясняваш ми звучи като да укъсява някъде.
МАСЛА ТОЙОТА НА СКЛАД: TOYOTA ATF T4, TOYOTA ATF WS, TOYOTA HIBRID 0/20, TOYOTA W75 LV за 6 степенни ръчни кутии.

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 19 Яну 2010 16:47

Това може да са доста неща, но ако в моминта на ремонт го няма, много трудно ще се установи какво е. wink.gif

Така колега, само ще гадием и надали някой ще ти даде точен отговор.

На мен ми прилича на студена спойка някъде по електрониката, но.....
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

mike

Мнение от mike » 27 Яну 2010 09:15

Благодаря, колеги! И аз имам чуството, че е нещо електрическо - я спойка, я окъсяване някъде, ама........ Ясно е, че пак ще се ходи там, но май трябва да чакам съвсем да се скапе и тогава!
Още един път благодаря много на всички. Винаги съм получавал добри съвети от форума! Бъдете живи и здрави!

Публикувай отговор