масла 5W-30
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Ами ти си я направил промивката с полусинтетиката biggrin.gif .
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- Bass_Man
- Получена благодарност: 1 път
Еми принципно от табличката можеш да видиш , че 10W не е проблем за температури до около -20 -25 . Друг е въпроса , че пълната синтетика е по-добрия избор .boev4eto написа:е разчитах че майстора ще знае какво трябва да сложи, приятел ми ама явно е сбъркал.Проблем ли че я карам така с по 'гъсто' масло през зимата особено?
купих вчера Fusch Titan SuperSyn 5w40(както препоръча "zi_zi_top"), днеска ще го сменям.продавача ми предлагаше пак същото ама 5w30 - вика в на toyota ръководството пише че сa за 5w30.принципно каква е разликата между двете масла.Четох из нета ама не съм сигурен дали съм разбрал правилно.иначе в търсачката на Fusch(http://www.olyslager-lubricants.nl/Fuch ... select.asp) дават като вариант и 5w30 и 5w40.
- zi_zi_top
5W40 издържа на по-висока температура и ако лятото си в задръствания или обичаш да "пържиш" колата е по-подходящо. Аз си купувам това с PLUS \което е със специални препоръки за турбинирани комън рейл дизели помпа - дюза).
Не си сбъркал с избора
!
Не си сбъркал с избора

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
колега карай си с това 10w40 на fuchs до следващата смяна,това са много добри масла.аз ползвам supersyn 5w40 вече доста време,перфектно е,аз имам 15к от смяна до смяна.
за горещия климат през лятото не бих взел 5w30,макар че като пълна синтетика също е много стабилно.
обяснението за неговия недостатък е просто,като се съчетае високата температура с известно количество бензин в маслото,при продължително натоварване вискозитета му може да падне под критичния за да може да смазва.
предполагам знаеш защо винаги има малко бензин в маслото-къси разстояния,на градско и подобни условия.
5w40 supersyn на fuchs е чудесно масло!
за горещия климат през лятото не бих взел 5w30,макар че като пълна синтетика също е много стабилно.
обяснението за неговия недостатък е просто,като се съчетае високата температура с известно количество бензин в маслото,при продължително натоварване вискозитета му може да падне под критичния за да може да смазва.
предполагам знаеш защо винаги има малко бензин в маслото-къси разстояния,на градско и подобни условия.
5w40 supersyn на fuchs е чудесно масло!
-
Боже какви глупости съм писал из форума

Последно промяна от Burning_Boy на 27 Юли 2012 16:13, променено общо 1 път.
- zi_zi_top
шъ съ разбире следжарително biggrin.gifBurning_Boy написа:ас на моя авенсис сам сипал 5W30 пална синтетика на Mobil добролие колата е 2004 2.0 (116кс.) на 200 000км мерси преджарително
-
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
-
-