Падат акцизите но ... 100 лв. за нова, 250 за стара кола год

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
El Camino

Мнение от El Camino » 11 Яну 2010 22:18

Данъка е вързан на в повечето страни в Европа с еко-нормите. Някой коли нямат, докато по старите дизели са често с данъци над 1000 лева. Изчислява се в Германия, а мисля и в Австрия например с коефициент * обема на двигателя.
За Карината с 2 литра плащах 600 лева, ся за мх5 1,8 500 лева на година, щото понеже еко нормата и е евро 1 или 2 или нямам идея. Следващата еко норма понижава данъка на половина.

Мощността вдига гражданската и каското. Демек, колко повече коне, толкова повече риск от катастрофа и толкова повече шамари. А там шамарите са яки - поршетата са си с по неколко хиляди за застраховка и прочие.
Бтв. застраховката зависи и от града в който живееш (примерно София е рискова, Каспичан може да не е толкова) и има коефициент за това. Надеждността на колата също влиза, влиза и какви типове карат с коефициент - примерно Голф и Астра са си **** майката естествено и прочие.
В Англия до колкото знам застраховките са още по брутални.
Естествено след известно време падат, но докато паднат ...

3000
Обратна връзка:

Мнение от 3000 » 11 Яну 2010 22:56

И аз си регистрирах кочината,170 коня,170 лв. еко такса

Аватар
jorj

Мнение от jorj » 12 Яну 2010 09:30

Пак догадки не знам дали са високи застраховките в Англия вие сми направете сметка месечната вноска по застраховката ми е 45-50 лири което е половин надница скъпи са само за определени автомобили които се водят рискови ФТО ми спадаше в тази категория за него месечно ми искаха около 90 лири и то компания която прави астраховки само на този модел.

Аватар
Raya
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Raya » 12 Яну 2010 16:41

intelman написа: Застрахователната компания ми продава фалшива гражданска отговорност според думите на много хора !!! Защото е стандартна но е за кола с чужди номера ... тоест важи само за пред полицаите
!
Казваш им да ти пишат в застраховката само рамата ! После като минеш КАТ и си имаш номера, отиваш в компанията да ти впишат номера в полицата и системата, и всичко е ОК.

intelman
Обратна връзка:

Мнение от intelman » 12 Яну 2010 19:08

прави се един анекс и всичко е ок :)

Публикувай отговор