Трудно включва трета скорост, Carina E - РЕШЕНО

mafiota

Трудно включва трета скорост, Carina E - РЕШЕНО

Мнение от mafiota » 07 Дек 2009 17:10

От известно време забелязвам,че третата скорост се включва по трудно, така като опитам да превключа на трета имам чувство че лоста се спира в нещо (все едно тяма си няма място за влизане), и като увелича натиска си влиза на скорост. Струва ми се , че при по-ниска скорост на движение не го прави. Някой има ли мнение от какво може да е ?

Карина Е, 96г. 1,8 7A-FE, 107к.с. /комби/

PS. Преди две седмици смених компект съединител, проблема ми го прави от два дни.
Последно промяна от mafiota на 09 Фев 2010 18:01, променено общо 1 път.

KingSteve

Мнение от KingSteve » 07 Дек 2009 21:35

Пробвай с междинна газ. Ако така влиза може би е синхронизатор. Но все пак потърси и др. мнение.
Avensis 7A-FE

mafiota

Мнение от mafiota » 07 Дек 2009 21:47

KingSteve написа:Пробвай с междинна газ. Ако така влиза може би е синхронизатор. Но все пак потърси и др. мнение.
С междинна газ и с леко мръдване към четвърта, третата влиза нормално

mafiota

Мнение от mafiota » 08 Дек 2009 19:34

Хайде никой ли няма мнение, или да си мисля най-лошото - друга кутия sad.gif ohmy.gif
Дали ако и сменя маслото проблема ще отшуми??? Това започна да го прави изведнъж.
Другото което е , дали е възможно да не отделя добре съединителя, нищо че е нов, но пък ако е това защо само на трета се явява проблема unsure.gif

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 08 Дек 2009 20:06

Не бързай с кутиите, маслата и помпите. Започни от най-лекото - провери си втулките на лоста - под калъфа на лоста са, вади се лесно.

После прегледай жилата от лоста до скоростите.

mafiota

Мнение от mafiota » 08 Дек 2009 21:23

Fido Dido написа:Не бързай с кутиите, маслата и помпите. Започни от най-лекото - провери си втулките на лоста - под калъфа на лоста са, вади се лесно.

После прегледай жилата от лоста до скоростите.
Това снощи го направих колега,
около лоста и ябълката уж всичко изглежда наред, бутах за луфтове около втулките, ми струва ми се че няма, щифтове, шайби, всичко си е на мястото. Личи си ,че като опитам да включа трета, лоста нормално предава движениети към жилата, но усилието идва от към кутията, трябва леко да мръдна лоста назад към четвърта, и след това трета си влиза без проблем.
Почивните дни се каня да прегледам и вилките, който са на скоростната кутия да не би там да има някакво разминаване sad.gif

ПС. Толкова ли да са калпави тези кутии sad.gif

desotodorov

Мнение от desotodorov » 09 Дек 2009 09:45

Здрасти, видях я темата още вчера, ама нямах време да пиша...
Ами то при мен не е същото - ти казваш че все едно няма как да влезе и с леко движение към 4-та, след това влизза безпроблемно.
При мен, понякога при включване на трета с рязко движение, и само когато не е загряла колата се получава прихъркване, но като се включи плавно - няма ядове. При мен проблема, най-вероятно е синхронизатор, който обаче може да кара още доста време. А другото, което ме притеснява в моите скорости е едно виене, което го заслушах около месец след като се сдобих с колата, звучи като омасил касетофон smile.gif от който "чуваш" повишаването на оборотите на двигателя при ускорение и намаляване...да ама - при мен е от лагерче в скоростите.
Така сега, казваш скоро си сменил съединителя (то и на мен ще ми се наложи - поне така казаха от сервиза, макар че няма симптоми засега). Преди това не сис споменавал за такъв проблем - т.е. появил се е след смяната на съединителя. В такъв случай според мен, можеш да си спокоен за скоростната кутия - не е от нея - не се скапват така лесно синхронизаторите. Това което описваш, прилича на луфт в лостовата система или охлабено жило...но съм почти убеден че не е отс коростната кутия...абе, иди там където са ти сменяли съединителя и поразпитай - покрай смяната да не е имало и някаква друга интервенция.
А кутиите предполагам не са калпави ... а моята е така щото е била под въздействието на Ана Мария Джойя от Торино smile.gif

mafiota

Мнение от mafiota » 08 Фев 2010 23:40

Проблемът се пооправи.
Вече скоростите си влизат като преди. Увеличих хода на педала на съединителя, и същевременно се удължи и хода на буталото за помпата. Накрая обезвъздушух няколко пъти системата. Може би тъй като е нов съединителят не е отделял хубаво, или знам ли mellow.gif
Като се позатопли ще се хвана да разглобя работният цилиндър да видя и той на какъв хал е. Мисля профилактично да му сменя гумичките на буталото, но дали се намират лесно ремонтни комплекти??

Аватар
CuMo

Мнение от CuMo » 09 Фев 2010 15:34

При мен докато скоростната кутия е студена при определени обороти превключването на предавките е трудно.
За трета трябва да бутна лоста малко надясно от неутрално положение /0,5см/ и си влиза, но ако е някой абдалин може и да не я уцели.
Задна понякога застава така, че ако не включа преди нея да кажем някоя друга предавка, не мога да я включа... unsure.gif

Стари коли... cool.gif

mafiota

Мнение от mafiota » 09 Фев 2010 17:57

Ами оставам с впечатление , че в много от случайте съединителят или хидравликата му не си вършат работата като трябва.

Има и едни луфтове дето се получават в конзолата на скоростният лост, там една гумичка се сплесква, и трябва да и се подлага, ноо това са едни други филми ... wink.gif

KingSteve

Мнение от KingSteve » 09 Фев 2010 19:40

Увеличих хода на педала на съединителя
Откъде се регулира това, колега. Чудя се дали при мен ще има ефект. Съединителя ми зацепва мн бързо .. почти нямам полусъединител.
Avensis 7A-FE

Публикувай отговор