Писна ми!!! :help:
Писна ми!!! :help:
Мнение от sammy » 02 Дек 2009 14:08
Как може ти да се водиш на отговорна длъжност, като поправяш коли и от теб понякога да зависи живота на хората, а теб да не те интересува изобщо и да попълваш графика и да изписваш части все едно, че попълваш судоку....
Ето последния пример - бях си оставил за втори път тойотата за ремонт преди два дни в сервиза на бул. "Цариградско шосе", че продължава след ремонта да тропа отпред. Не стига това, а и при скорост над 100 км. започва да носи и колата не е сигурна на пътя.
Омръзнаха ми тези некадърници от този сервиз!
Ама кво да се прави - за съжаление няма да си вземат поука. Лошото е че като им казвам истината в очите и ми се сърдят, че съм ги обиждал и по-лошо става.
Мисля да пусна жалба, само че не знам дали някой ще обърне внимание. Най-добре да продам кола, която е на година и половина и да си купя такава, на която сервизното поддържане е на ниво!
Поне няма да си хабя нервите.
sammy
- Ael
- Получена благодарност: 4 пъти
- Обратна връзка:
Мнение от Ael » 02 Дек 2009 15:38
Колега знам много добре за какво говориш , една от причините да си продам чисто новата ми кола бе точно тази. Моя съвет е да идеш до Пазарджик ,може би там няма да ти сменят цялата предница докато ти установят проблема.

Ael
zorro
Мнение от kuzerdale » 02 Дек 2009 18:13
Абсолютно подкрепям за Тойота -Пазарджик,аз ползвам само техните услуги и засега да чукна на дърво нямам никакви проблеми,страхотно обслужване и отношение,дано така да продължават!Ael написа:Ако някой знае официален сервиз в България на която и да е марка който да има отношение към клиента и хората които работят там да са компетентни и отзивчиви да го провъзгласи на момента !
Колега знам много добре за какво говориш , една от причините да си продам чисто новата ми кола бе точно тази. Моя съвет е да идеш до Пазарджик ,може би там няма да ти сменят цялата предница докато ти установят проблема.

kuzerdale
Bass_Man
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Мнение от zi_zi_top » 02 Дек 2009 23:46
Освен Ael в мобилето има доста други хора, които гледат как да се отърват от "щастието", което са придобили и е все още в гаранция.
Според мен най-добрия автомобил е този, на който току що му е изтекла гаранцията. Вече се доказал и не си "женен" за оторизиран сервиз.
До Басман - доста често подканваш колеги да си търсят правата в съда и по принцип това е най-законния път. От над 10 години съм вещо лице - съдебен експерт и може да ми повярваш, че такова дело няма да е приключило в гаранционния срок на колата, да не говорим за съдебните разноски и губенето на време и напразни надежди за бърза справедливост. В Бг съда и съдебната процедура могат да убият представата за справедливост и законност и на най-големия оптимист
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Мнение от Me4oKyX » 03 Дек 2009 03:19

Me4oKyX
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от Bass_Man » 03 Дек 2009 04:04
Принципно е така ! Само , че това се случва заради грешната постановка . И защото хората правят хиляди компромиси с приемане/предаване на автомобил , не отбелязването на реалните действия и реалния брой посещения в сервиза и тн безкрайни процедури с надеждата нещата някак си да се оправят . Също така в повечето случай няма никакви свидетели на по-горните действия следователно това , което казваш няма как да не се случи .zi_zi_top написа:..........................
До Басман - доста често подканваш колеги да си търсят правата в съда и по принцип това е най-законния път. От над 10 години съм вещо лице - съдебен експерт и може да ми повярваш, че такова дело няма да е приключило в гаранционния срок на колата, да не говорим за съдебните разноски и губенето на време и напразни надежди за бърза справедливост. В Бг съда и съдебната процедура могат да убият представата за справедливост и законност и на най-големия оптимист
Просто хората трябва да изискват всичко да се прави по правилата . Защото ако аз ти преинсталирам компютъра и не сложа скина на winamp-а с , който ти си свикнал да работиш луд ще ме направиш ! Обаче хората си взимат скърцащи и тропащи коли пред разпадане излезли след ремонти от сервизите без гък да кажат ! Е това е малоумната история при българина ! Като няма отразени гаранционни условия в договора за покупка тогава си има разпоредби по БДС и тн . При преминаване на срокове и нарушаване на условия и разпоредби веднага всичко заверено с нотариус и с вещи лица за свидетели . И тогава няма как да не издържиш в съда . Дори още една кола може да ти купят на края .
А не , като оня човек със Сузукито дето 2 години ходи по сервизи в цяло БГ и няма един документ . Викат ги в съда и ги питат този идвали ли е и те разбира се неееееееееее . Питат го него ти документ имаш ли нямам ! И излиза , че той сам си е преебал колата и иска тях да ги натопи .
Не във всички случай е виновен съда просто това искам да кажа ами когато хората се сетят за него вече са изпуснали всички влакове и вероятността да се качат в последния също е много малка . Трябва от самото начало да се гласят нещата така , че ако има нужда да си готов . А не тепърва да се сещаш , че нямаш нито един протокол за извършване на каквото и да било след 2 години мъки ! Българския закон така е конструиран , че със свидетели очевидци и с документи може да осъдиш папата за проповядване на исляма . Нищо , че никога не е идвал в село Долно-Нанагорнище !
Ама тоя не искал оня не искал ?!?!? Ама приемчика бил много прост , оня не знам си какъв бил ......... Аве малоумна работа ...........
Bass_Man
Мнение от SFINKS » 03 Дек 2009 11:24

А ако имате възможност примерно сервиза на Тойота в Бургас са перфектни
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
SFINKS
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 345 пъти
- Получена благодарност: 375 пъти
Мнение от slowtraveler » 03 Дек 2009 12:15
В отношенията със сервизите трябва да си 'строг, но справедлив' на място - там...
А не там да се мълчи, а след това да се плаче във форума....
Вярно е, че сервизите отказват да пишат по книжките - в ТМ Ауто казаха, че не е прието да пишат какво са сменили при гаранционния основен ремонт на авенсиса.
Но след кратък разговор с голямо неудоволствие описаха ремонта, че и печат поставиха...
Иначе за допълнителните неща - винаги вземам фактура.
Няма НЯМА...
Виж ако си решил да минаваш 'тънкажно', често може да ти излезе в пъти по-скъпо от ядовете след това...
За щастие до момента не се е налагало да стигам до съд, въпреки, че един път бях много близо до този момент - 3 месечен автомобил който постоянно гаснеше и в сервиза сменяха ЕКУ, двигателче на дросела, сензор на дросела, някакви датчици и т.н.
И всичко това се описваше, след което уведомих вносителя, че искам смяна на автомобила поради невъзможност на местния оторизиран сервиз да отстранят повредата. Хлъцнаха и изпратиха някакви топ-спецове и менажер от София да уталожват нещата - решиха проблема за 1 ден...
От тогава вече над 6г няма проблем с автомобила - само смяна на консумативи...
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
- didak
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
Мнение от didak » 03 Дек 2009 13:59
Като се обсъждат проблемите във футбола винаги се стига до извода – „такава е държавата-такъв ни е футбола”.
Манталитета на голяма част от футболистите е като на голяма част на сервизните специалисти и като нашия/моя в областта в която си искарваме хляба….
Такъв е извода, ако слагаме всичко под общ знаменател.
В такъв случай приемаме, че всички марки правят еднакво здрави коли и всички сервизи работят еднакво качествено.
Определено изборът каква марка автомобил да си купя зависеше от проучването за сервизното облужване.
Спрях се Тойота заради статистиките за здравина на марката/модела и трите години безпроблемна работа със сервиза на Тойота в Русе – два лични и два служебни автомобила.
За мен има два подхода:
-Първия и по-добрия – разбираш от коли и си караш колата която най ти е на сърце, независимо от години/километри.
Удоволствието от добре поддържан собственоръчно автомобил е огромно.
-Не разбираш/не ти се занимава с коли – купуваш си нова. Като изтече гаранцията – пак нова и т.н.
Първия подход си има недостатъците – необходимо е време /пари/, база /пари/, резервни части/пари/.
Вторият пък има недостатъка, че трябват пари!
Да се откажа сам от гаранцията ми се струва глупаво.
По-скоро бих я удължил, ако има възможнмост.
Да си купя автомобил с току що изтекла гаранция за мен е още по-тъпо.
Ще се радвам да срещна хора на същото мнение като zi_zi_top след 3 години.
didak
Мнение от SFINKS » 03 Дек 2009 15:29

И още нещо , да си купиш кола на малко километри с доказана сервизна история ,току що излязла от гаранция, е може би най-добрата възможна сделка

S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
SFINKS
- Raya
- Благодарил/а: 1 път
Мнение от Raya » 03 Дек 2009 15:36
Има и 3-и подход:didak написа:.......
За мен има два подхода:
.......
-купуваш кола над 4 - 5 години. Караш я докато се разтропа - продаваш. И без това на една година трябва да се правят застраховки, консумативи. Така всяка година си с нова кола. Хем разнообразие, хем не се занимаваш с части, сервизи, ремонти.
Raya
- didak
- Благодарил/а: 3 пъти
Мнение от didak » 03 Дек 2009 16:26
с тия еднодневки, които правят напоследък, тази логика ми се струва все по-рискована.SFINKS написа:...И още нещо , да си купиш кола на малко километри с доказана сервизна история ,току що излязла от гаранция, е може би най-добрата възможна сделка
"сервизната история" в БГ е меродавна колкото "сексуалната история" на жена ми, преди да я взема - знам това, което следва според нея да знам.
автомобилите стават все по-технологични, с повече като количество компоненти, които на всичко отгоре не се ремонират с "оверка и ключ".
вероятността точно като излезеш от гаранция да се наложи да се бръкнеш с четирицифрена сума /сериозен процент от стойността на автомобила/ е все по-голяма.
didak
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 111 пъти
Мнение от max-2 » 03 Дек 2009 17:00
Все пак това е фен-клуб, а не клуб на разрушителя.
max-2
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru