някой има ли валериан

Публикувай отговор
NEXUS
Обратна връзка:

Мнение от NEXUS » 18 Ное 2009 23:48

Извинетеме за офтопика но явно световното автомобилостроене е починало някаде през 96-99.....дано да греша mad.gif

Аватар
didak
Благодарил/а: 3 пъти
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от didak » 19 Ное 2009 08:44

молко помощ за сръчните, желаещи да намалят валеряна: http://www.toyotaownersonline.com/parts ... e/diy.html
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 336 пъти
Получена  благодарност: 366 пъти

Мнение от slowtraveler » 19 Ное 2009 09:33

didak написа:молко помощ за сръчните, желаещи да намалят валеряна: http://www.toyotaownersonline.com/parts ... e/diy.html
То за правене - лошо няма ако имаш условия и желание...
Техническото обслужване общо взето е фасулска работа (освен смяната на ангренажен ремък, където се изискват известни познания и повишено внимание).
Но какво става с гаранцията???? :whistle:
И ако нямаш печка какво ще го правиш отработеното масло?
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

xtreme

Мнение от xtreme » 19 Ное 2009 09:43

slowtraveler написа:
didak написа:молко помощ за сръчните, желаещи да намалят валеряна: http://www.toyotaownersonline.com/parts ... e/diy.html
То за правене - лошо няма ако имаш условия и желание...
Техническото обслужване общо взето е фасулска работа (освен смяната на ангренажен ремък, където се изискват известни познания и повишено внимание).
Но какво става с гаранцията???? :whistle:
И ако нямаш печка какво ще го правиш отработеното масло?
Както правят повечето, които сами си сменят маслото. Хвърлят го където им падне :)

Аватар
shtephan

Мнение от shtephan » 19 Ное 2009 09:56

По повод колежката с яриса,аз също не правя километри и ходя на обслужванията годишно ,но си прибирам консумативите и ще ги сменя когато направя километри,т.е. имам филтър климатик ,въздушен филтър,свещи не ми предложиха(излязоха коректни),а маслата и без това им дават година заради конденза и другите чорби вътре от разликата в температурите .Въпроса е да има система при поддръжката независимо къде ще се прави,най-опасни са маслата и въздушните филтри има много ментета.А по повод каубойте guns.gif -да бе велики сте там в във УСА smile.gif ,АМА СТИГА ,ЧЕ МИ СЕ ПОВДИГА ВЕЧЕ.едно време бяха руснаците сега американците все гледахме как те го правят.Производителя е казал какво се прави и как и от кого за да ти важи гаранцията.Колите в европа са скъпи -да и поддръжката е скъпа и застраховките са скъпи,ми мизерници сме но ентусиясти при това технически грамотни - аз съм тъп инженер от бялата раса и от опит съм убеден ,че всяка техника била тя даже американска и руска иска подходяща поддръжка.Имам две доказателства в гаража от посочените,просто за спомен.
AVENSIS SEDAN 1.6 FaceLift2007

ALTEZZA

Мнение от ALTEZZA » 19 Ное 2009 10:48

shtephan написа:А по повод каубойте guns.gif -да бе велики сте там в във УСА smile.gif ,АМА СТИГА ,ЧЕ МИ СЕ ПОВДИГА ВЕЧЕ.едно време бяха руснаците сега американците все гледахме как те го правят.Производителя е казал какво се прави и как и от кого за да ти важи гаранцията.Колите в европа са скъпи -да и поддръжката е скъпа и застраховките са скъпи,ми мизерници сме но ентусиясти при това технически грамотни - аз съм тъп инженер от бялата раса и от опит съм убеден ,че всяка техника била тя даже американска и руска иска подходяща поддръжка.Имам две доказателства в гаража от посочените,просто за спомен.
wacko.gif
->

Публикувай отговор