Готини отсечки за каране в Европа

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
Nedkow
Благодарил/а: 1 път

Мнение от Nedkow » 01 Ное 2009 19:45

El Camino написа:
Nedkow написа:Искам да препоръчам на тези които ще обикалят в България да се разходят в родопите могат да се насладят на подобни гледки и в родопите :thumbsup:
В Родопите са ни до болка познати biggrin.gif, но съм съгласен, че е идиотско да ходиш до франция, ако не си видял готиното в БГ или дори Гърция.

Тези пътища във Алпите обаче са събитие от световен мащаб и не може да става сравнение, когато става дума за каране.

Пък само красиви гледки, ако търси някой то тогава има доста по впечатляващи места.
Когато шофьора е добър може винаги да си намери отсечки за каране и да изпита удоволствие, а тия като ги гледам едвали са каралил за удоволстие ами само са се влачили.
Незнам да ли си карал по такива маршрути ама, ако някой прецени че караш опасно веднага ще те изкодоши wink.gif
Патил съм си от такива немски кавали :thumbsup:

El Camino

Мнение от El Camino » 01 Ное 2009 20:25

Прав си за Германия, те за това обикалят по света. Знаеш ли колко австрийци и немци има по нашите планини да карат ендуро?

За якото каране по планински отсечки съм съгласен, че

1. Трябва да е близо - трябва да имаш приятел/жокер в близкото село, да те вади от пропаста.
2. Трябва да е позната отсечката - както завоите, така и пясъчливите участъци.
3. Трябва да имаш некви връзки макар индиректни със властта.

Е те тия алпийски отсечки не отговарят на нито един от тези критерии и не са улици за каране в тоя смисъл.

Ама пък и като навъртя 100км на мойте отсечки в Родопите и ми писне, разконцентрирам се, почна да правя глупости и на края си тръгна.

А съвсем друго е да тръгнеш и 15 дни да не повториш път и всеки път по готини и готини да намираш. Верно няма да даваш газ като за последно и ша гледаш ламарината да е здрава да се върнеш, ама вечер като затвориш очи ще минават безбройни сцени пред очите ти, ще се чувстваш все още като в люлка (след 100км на лед зимата например усещането в леглото след това) и ще заспиваш ухилен.

Та в тоя смисъл, не говорим за ИЛИ, а за И.

Аватар
newmiro

Re: Готини отсечки за каране в Европа

Мнение от newmiro » 02 Ное 2009 15:48

El Camino написа:Ами от форума няма много, дето да не са в БГ, а някъде в Европа, обаче... в случай, че на някой му се отдаде възможност, ето няколко много интересни идеи. Идват от мх5 клуба в Германия и това е тазгодишната им 15 дневна обиколка:

http://forum.mx-5-sportive.com/dc/dcboa ... 0507&page=

За мен лично няма съмнение дали, а кога ще посетя по интересните.
това е страхотно! невероятно приключение!
не знам немски, но дали са се скъсали от път или са имали време и за друго, всмисъл дали са се преуморявали?
колко според теб ще струва една такава обиколка? smile.gif
stay up and keep shining!!

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 02 Ное 2009 16:34

лол smile.gif biggrin.gif
Прикачени файлове
IMG_6273.jpg
IMG_6273.jpg (67.97 KiB) Преглеждано 2796 пъти
stay up and keep shining!!

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 02 Ное 2009 16:37

newmiro написа:колко според теб ще струва една такава обиколка? smile.gif
за двама души 3000 евра не знам дали ще ви стигнат

Аватар
kalin

Мнение от kalin » 02 Ное 2009 23:20

desSs написа:
newmiro написа:колко според теб ще струва една такава обиколка? smile.gif
за двама души 3000 евра не знам дали ще ви стигнат
аз скоро проучвах хотелите из Франция по пътя за Испания от Англия - гледал съм за 4 човека (2 големи и 2 деца на 10 и 8) - от 70 до 200 евро за нощувка, което ако сложим средно по 120-130 евро по 15 нощувки става към 2к само спане, бензин за около 5 хил км - около 500 евро, предполагам яденето може част да се носи, но поне 100 евро на ден трябва да има човек да е спокоен - 1500 евро - до тук към 4к за нашето семейство...според мен ако човек има 5к за харчене за 15 дена, това е разходката :thumbsup: пък ако излезне по-малко екстра :whistle:
http://www.youtube.com/watch?v=D1R-jKKp3NA
Corolla - 2C Изображение
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Estate
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Hatchback

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 03 Ное 2009 08:28

ами калине, ние 4 човека за две седмици изхарчихме 6 хиляди евро /аз плащах всичко, затова знам със сигурност хаха/. на хотел сме спали само 7 нощувки, две нощувки минаха в път /на отиване и на връщане по една/, останалите имахме къде да спим. доста дадохме за магистрални такси /към 300 евро мисля/, айде да речем тук голяма част ще бъдат спестени. ядяхме предимно по ресторанти и пицарии, сметките варираха между 80 и 140 евро, 4-5 дни в Перпинян понеже имаше условия, купувахме салата, мръвка, вънка на беседката, и си готов нахранен. така излиза мнооого по-евтино.
обаче моят съвет е който реши да тръгва, първо да си направи маршрута и да си намери хотелите в нета. там намерих в Барселона за по 44 евро двойната стая със закуска на корем /кризата ги е ударила яко и в повечето хотели закуската беше леко оскъдна, та мъжете си дояждаха навън хаха/, всички останали бяха търсени на място с джипиеса /щото всъщност не бяхме решили къде отиваме/. е, във Флоренция ударихме бингото, по 40 двойната стая, ама в едно тъпо село ни усукаха по 85, а закуска въобще не предлагаха, дори и да искаш да си платиш rolleyes.gif
в Ница обаче беше адското обикаляне. хотелите бяха от 100 нагоре, и почти навсякъде заето. но за наш късмет попаднахме в едно много приятно хотелче в центъра, където администратора беше българче, и ни направи доста отстъпки, та стаята излезе по 80 и нещо със закуската /във Франция не е включена в цената на стаята, а се заплащаше отделно по 8-9 евро на човек/
виж за бензина не се сещам колко дадохме. един резервоар беше 70 евро, значи горе-долу толкоз, към 500 евро за 6-7к километра.
към 1000 евра отидоха за пазарлък, към 500 за разни атракции
може да спестите доста от кафета, ако си носите кутии с 3в1 хехе те и без това хубаво кафе почти никъде не предлагаха. имаше едно от машина, американско го водят, което става за пиене, ама другото...пффф
туй общо взето smile.gif

Аватар
kalin

Мнение от kalin » 03 Ное 2009 13:00

ей, дессс, много полезно инфо, остава да споделиш имаше ли на повечето места възможност за плащане с карти - кредитна/дебитна ... предполагам 6к кеш не сте носили biggrin.gif
Corolla - 2C Изображение

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 03 Ное 2009 14:17

5к носих кеш laugh.gif другото от кредитната карта.
карта обаче задължително трябва да имате. на някой платени паркинги се плаща само с тях. ама тва го разбираш едва на излизане хахах
също и по пътя ако ви затрябва нещо...най-малкото в Сърбия и Хърватска еврата не вървят, ше умреш от глад и жажда, че и без бензин laugh.gif
в хотелите не съм пробвала да плащам с карта, ама не би трябвало да има проблем

proscrip

Мнение от proscrip » 03 Ное 2009 15:20

Абе Десс, не ги плаши така хората - ние август ходихме да гледаме мача на Черно море с ПСВ в Айндховен - направихме си 5-6 дневна екскурзийка. Задължително се резервират хотели по маршрута по нета - излиза по 40-45 евро на човек, където и да е в Европа в доста свестни хотели. 5-6 дена по 30-40 евро на човек за храна и боклуци за ядене и пиене - бирааааа, мнооого бира и меса по немските, виенските и холандските ресторантчета. На човек ни излезе с 4 нощувки и много ядене и пиене поне по 1 път на ден, билети за мача, пътя, такси, кафета, кифлички и секви глезотийки 450 евро - е на имаше и един по-икономичен той мина с 350

Аватар
kalin

Мнение от kalin » 03 Ное 2009 15:29

хихи...значи 4 човека сте дали 1700 (3х450+1х350) евро за 5 дни...за 15 става - 5100...според мен няма грешка, това е горе долу разхода :thumbsup:

а иначе винаги може и с 2 и с 200 :whistle:
Corolla - 2C Изображение

proscrip

Мнение от proscrip » 03 Ное 2009 15:35

Ем - да това са едни 1000 евро по-малко от на Десс сумата, пък и ние сме бая ящни и доста бира отиде.

Кофти е, че нищо интересно за каране няма никъде по пътя.
искахме да минем през Швейцария, на връщане ама кой си зел, кой не си взел паспорт и тъй - пак през Румъния.
Унгария, Румъния, Сърбия и Хърватско - не вземат евро!! Ако вземат по-добре да не им давате. Както е казала Десс карта - за бензин и други непредвидени харчове из тез страни. Че аз спрях на едно ОМВ в Унгария напълних и отивам на касата, фъргам 100 евро и ООО ужас - какво е това, ама как тъй, ко ш прайм ся ... та тъй ...

ПП в Амстердам паркинга на час е 5 евро.

Аватар
kalin

Мнение от kalin » 03 Ное 2009 15:43

да, 1000, точно колкото тя пише че са си пазарували, че даже и 500 за атракции...вие не сте си купували сувенири и не сте ходили на Пратера, но сте пили бира, което в случая може и по-скъпо да е било...хихи, както и да е...едни 5к и напред :thumbsup:
Corolla - 2C Изображение

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 03 Ное 2009 15:44

proscrip написа:Ем - да това са едни 1000 евро по-малко от на Десс сумата, пък и ние сме бая ящни и доста бира отиде.
петре не четеш
desSs написа:към 1000 евра отидоха за пазарлък, към 500 за разни атракции
tongue.gif

proscrip

Мнение от proscrip » 03 Ное 2009 18:22

desSs написа:
proscrip написа:Ем - да това са едни 1000 евро по-малко от на Десс сумата, пък и ние сме бая ящни и доста бира отиде.
петре не четеш
desSs написа:към 1000 евра отидоха за пазарлък, към 500 за разни атракции
tongue.gif
Е, да де biggrin.gif

Публикувай отговор