Заяла спирачка, тойота Карина

Siviq

Заяла спирачка, тойота Карина

Мнение от Siviq » 01 Ное 2009 21:19

Преди няколко дена докато карах усетих, че колата нещо не върви като хората. Давам газ а тя едва потегля, в момента в който сменям от първа на втора предавка почти да спре все едно вместо съединителя съм натиснал спирачката. Проверих четирите джанти след като спрях, предна дясна направо пареше и лъхаше горещ въздух от нея. Реших да сменя накладките, данеби от тях нещо да е заяло и да са се износили. Днес свалих гумата да сменям предните накладки, и точно на предна дясна старите се бяха опекли направо. За първи път се хващам със смяна на накладки, за това и бях доста неподготвен както се оказа.
Има един цилиндър, който трябва да се прибере, за да може да напасна новите накладки. Но за мое нещастие цилиндърчето отказва упорито да се прибере. Не смея да откача целия блок от системата. Много трудно успях само да го вкарам няколко милиметра навътре, което не беше достатъчно.
Кажете дали трябва да се пъне толкова този цилиндър, и евентуално какво мога да направя за да го върна достатъчно навътре че да се побере заедно с новите накаладки. Имам съмнения, че е заял доста неприятно. А и пробката която е за изпускане на спирачна течност също я разхлабвам за да може да се върне цилиндъра, но ефекта е почти нулев.
Моля помогнете, модела е Carrina E '92 2.0D. Вече се изчерпах от към идей, освен последната отчаяна да откача цилиндъра от спирачния маркуч да го карам на менгеме или нещо подобно.

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 01 Ное 2009 21:28

Може би това ти е единствения вариант - демонтаж. Има вероятност и водачите на апарата да са заяли, така че го свали със супорта. Ако са блокирали, ще ти трябва нагряване, за да се извадят. Зачисти ги добре и ги намажи с т.нар. медна грес.
А цилиндъра просто може да е тръгнал накриво - при това положение заклинва.

Успех.

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 01 Ное 2009 22:24

Spored men napravo smenia cilindyr4eto snovo

Siviq

Мнение от Siviq » 02 Ное 2009 21:15

До събота не мога да бутна нищо, понеже съм на работа. Ще пробвам да сложа WD-40 между гумата и буталото, да се раздвижи и дано стане. За сега се надявам да мина без смяна на апарата :)

valen_tin

Мнение от valen_tin » 03 Ное 2009 13:54

цилиндърчетата за карината са достатъчно евтини, че да не си правиш експерименти ... спирачки са все пак

Аватар
nikolov22

Мнение от nikolov22 » 03 Ное 2009 18:53

Siviq написа:До събота не мога да бутна нищо, понеже съм на работа. Ще пробвам да сложа WD-40 между гумата и буталото, да се раздвижи и дано стане. За сега се надявам да мина без смяна на апарата :)
колега ти маи искаш да я продаваш като мен на части ако си здрав?
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl

Аватар
CuMo

Мнение от CuMo » 03 Ное 2009 21:11

Когато сменях моите предни накладки използвах голям тръбен ключ и метална планка. Идеята беше планката да стъпи на челото на цилиндърчето. След това с тръбния ключ хващаш от едната страна спирачния апарат от другата планката и стискаш. Поне при мен това осигури равномерен натиск върху цилиндъра, за да не заклинва.
Явно моите си бяха в час.
Като свиваш цилиндрите навътре, наблюдавай си нивото на спирачната течност в съда, защото ще се качи и има вероятност да прелее ;)

За чисто нови накладки е необходимо цилиндъра да се върне почти 100% целия в корпуса, та да можеш да ги поместиш и монтираш без напъване.

Успех!

Siviq

Мнение от Siviq » 04 Ное 2009 22:20

Събота ще дам резултати. Или ако не дам, значи ще има една карина за части unsure.gif Ако не стане с този апарат, ще се сменят направо. Все пак не ми се умира млад, при това в този стар кораб tongue.gif

Публикувай отговор