както разбрах в последстиве, явно има някакъв проблем в моята Каринка, към който изобщо незнам как да подходя.
Имам я вече от около 2 години и винаги е била изключително шумна отвътре. Ии тъй като аз си го приех за даденост да си призная, че благодарение на нея Тойота започна да губи титлата любима марка.. Както и да е. В последствие, коментирайки с други собственици на същия модел стана ясно, че при тях нещата изобщо не стоят така. Сега ще обесня малко по-подробно за проблема.
При движение, независимо от скоростта и обороти над 2200-2500 шумът от двигателя е меко казано неприятен. Същото нещо го има и когато я форсирам на паркинга, но сякаш не мога да преценя напълно дали шума е еднакъв.
Рядко ми се налага да излизам извън града и затова не бях разбрал до този момент, но наскоро ми се наложи и при скорост 130 км./час в колата не може да се говори а трябва да се крещи, за да се чуе събеседника. Изобщо не беше приятно пътуване.
Колата е 1996 Toyota Carina E 1.6 16v, седан, произведена в Англия.
От мненията, които чух по въпроса стана ясно, че проблемът най-вероятно е в генерацията. Също така за чух и термина "резонанс на гърнето" което изоообщо нямам представа какво ще рече, като изключим познанията по физика

Преди 6-7 месеца колата мина на преглед в ТМА, защото имаше проблем с кормилната рейка, но аз исках да прегледат всичко по нея. Те казаха, че двигателя и компютъра на колата са ок. И има теч на масло от скоростната кутия, като в последствие се оказа, че течът е от делкото и маслото се е стичало. Не споменаха нищо друго, а изброените по-горе проблеми са отстранени.
Та въпросите са ми:
1. Може ли някой, който има техническите познания и/или е срещал подобен проблем да каже мнение по въпроса.
2. Може ли да ме посъветвате към кой сервиз да се обърна. (за предпочитане не TMA, че предишния ремонт го излчислиха на повече пари отколкото струва колата).
Благодаря ви предварително.