Как се спира студеното от средните духалки?

diver

Мнение от diver » 25 Окт 2009 15:01

MX5 написа:
slowtraveler написа:С тази тема форума започна да прилича на типично руските форуми...
Там съвсем редовно срещаш подобни теми...
От рода - как да си изключа принудително пръскалките на фаровете, или пък как да си прекъсна дневните светлини, които производителя ми е сложил за добро....
Що се правите на по-умни от японците не мога да разбера.... wacko.gif
:thumbsup:
Или имаше тука една още по-яка тема от сорта "как да спра онова дето пищи, ако не си сложа колана"
..... ами бай Ганьо, просто си слагаш колана и ще спре да пищи wink.gif
Навремето на едно мноо модерно волво, един го беше сложил и после отрязал, да не му пречи....
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

El Camino

Мнение от El Camino » 25 Окт 2009 21:40

MX5 написа: Хехе, така е на MX5 - ама там нали тегло се пести, че трябва да е лека. И мойта е така. Но там има интересно решение за зимата - сваляш гюрука, слагаш една топла шапка, надуваш парното до край и е супер мания ... smile.gif
Аз днес се зацементирах в миатата - сложих и хардтопа. Уж временно, ама ми омръзна да джегъртя стъглата сутрин и да рина сняг. Готиното с него е, че отзад стъклото е цяло и става много светло и прегледно вътре.

Бтв. за една седмица пристигна от Япония торсена, вчера го сложихме, днес го тествах - работи :thumbsup:

El Camino

Мнение от El Camino » 25 Окт 2009 21:42

diver написа:Светъл ум, беше решил проблема, като залепи средните духалки, със сребристо тиксо...На бас, че друг не се е сетил за подобно кирилизиране...
На брат на октавиата климатика (или климатроник) няма студена духалка по средата и точно ми стига въздуха, нервите, търпението и толерантността към издънки на автомобилостроенето да ме закара от летището до нас. ТРАГЕДИЯ невероятна да ти духат топло в носа!

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 25 Окт 2009 23:17

El Camino написа:....................ТРАГЕДИЯ невероятна да ти духат топло в носа!
И в очите ! wacko.gif

mafiota

Мнение от mafiota » 26 Окт 2009 20:13

Bass_Man написа:
El Camino написа:....................ТРАГЕДИЯ невероятна да ти духат топло в носа!
И в очите ! wacko.gif
не е задължитлно да си насочвате средната духалка към лицето, може към ръцете, или към тялото. На мен например ми е много приятно да речем на къси разстояния при студено време да вее жега навсякъде :whistle: cool.gif :sunny:

Аватар
DanielzZz

Мнение от DanielzZz » 26 Окт 2009 20:28

Аз на NISMO-то мога да си го регулирам tongue.gif

Аватар
kofarata

Мнение от kofarata » 27 Окт 2009 10:58

на селиките духа студено по средата. връткаш врътката в затворено положение и спира да духа. най-ме кефи обаче, че има и духалка за топки точно под волана.. връткаш на ляво за лява топка, на дясно за дясна топка в зависимост от наклона на .. сещате се laugh.gif
Toyota Celica (T20) 7А
Toyota Corolla (АE92) 4А

desotodorov

Мнение от desotodorov » 27 Окт 2009 11:38

kofarata написа:... най-ме кефи обаче, че има и духалка за топки точно под волана.. връткаш на ляво за лява топка, на дясно за дясна топка в зависимост от наклона на .. сещате се laugh.gif
Това пък кой не си го сложи в подписа, те на...супер laugh.gif

El Camino

Мнение от El Camino » 27 Окт 2009 15:26

mafiota написа:
Bass_Man написа:
И в очите ! wacko.gif
не е задължитлно да си насочвате средната духалка към лицето, може към ръцете, или към тялото. На мен например ми е много приятно да речем на къси разстояния при студено време да вее жега навсякъде :whistle: cool.gif :sunny:
0
e az nali pisah, 4e za takiwa kato teb e lqwoto polojenie,demek sredni duhalki. Togawa i da iska6 nema studeno.

Caesar

Мнение от Caesar » 28 Окт 2009 22:14

Vokil написа:Сваляш духалките и сменяш дунапренчето което уплътнява клапите,малко пипкава работа ама аз от второто кроене на дунапренчето успях :) Дунапренче взех от кутия с шестограми ,беше сложено вътре за да не дрънкат в капака :)
OK, ама как се свалят духалките, че да сменя дунапренчето и т.н.
Toyota Carina E Liftback 1.6,
116ps, 4A-FE, 1994

El Camino

Мнение от El Camino » 28 Окт 2009 23:30

Caesar написа:
Vokil написа:Сваляш духалките и сменяш дунапренчето което уплътнява клапите,малко пипкава работа ама аз от второто кроене на дунапренчето успях :) Дунапренче взех от кутия с шестограми ,беше сложено вътре за да не дрънкат в капака :)
OK, ама как се свалят духалките, че да сменя дунапренчето и т.н.
Баси хора, тук някакво болнично отделение ли е biggrin.gif

Обяснете защо просто не врътнете врътката в последните две положения - там си духа "ЖЕГА"? wacko.gif :help: laugh.gif

Аватар
sveto2000

Мнение от sveto2000 » 01 Ное 2009 11:57

zashto vi e da duha toplo breot tam vliza svej vazduh,verno e 4e kato se ka4ich v studena kola si e dobre,no parnoto zagriava mnogo barzo taka 4e pri dalak pat e po dobre svej vazduh,ina4e ti stava zle wacko.gif
Toyota Avensis 98, 7A-FE
Toyota - RAV 4 II - 2.0 i 16V (5 dr) (150 Hp)

mafiota

Мнение от mafiota » 02 Ное 2009 18:43

sveto2000 написа:zashto vi e da duha toplo breot tam vliza svej vazduh,verno e 4e kato se ka4ich v studena kola si e dobre,no parnoto zagriava mnogo barzo taka 4e pri dalak pat e po dobre svej vazduh,ina4e ti stava zle wacko.gif
на -15 ...-20 градуса не бих изкал да ме усвежава студеният въздух..

El Camino

Мнение от El Camino » 02 Ное 2009 20:55

mafiota написа:
sveto2000 написа:zashto vi e da duha toplo breot tam vliza svej vazduh,verno e 4e kato se ka4ich v studena kola si e dobre,no parnoto zagriava mnogo barzo taka 4e pri dalak pat e po dobre svej vazduh,ina4e ti stava zle wacko.gif
на -15 ...-20 градуса не бих изкал да ме усвежава студеният въздух..
На -15 ще ви духа през тези духалки?

При влизане в колата в студено време парното се пуска първо на прозорците (или може да карате със запотени?!), после като се затопли се пуска в краката (на старите тойоти степен HOT) за да стопли долу студения въздух.
Никога, ама никога не съм пускал от средните духалки в колата. Поради каква причина някой, ще иска при качване в колата веднага да почне да му духа от средните духалки топло? И колко време?
Сложете едно фолио да го запечатате и труднете на дълъг път - от къде ще ви идва свежия въздух? Колко ще изкарате на ЖЕГА?

Както и да е, писах вече - тая степен дето при минус 20 от средните духа топло я има вградена. Идея си нямам и толкова теми за тия духалки защо се пускат всяка година wacko.gif rolleyes.gif biggrin.gif

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 02 Ное 2009 21:53

El Camino, заради нервите - worthy.gif

П.П. Няма смисъл....

Публикувай отговор