Фарове на Авенсис 2001

Новоколец

Фарове на Авенсис 2001

Мнение от Новоколец » 23 Окт 2009 14:52

Здравейте, шофьори на Тойоти.
Наскоро си смених фаровете с нови, произведени от фирма Депо, Тайван. Настройват се добре, но едната от машинките за регулиране не работи нормално: Свалям фаровете надолу от спепен 0 до степен 3 (примерно). Връщам ги обратно в положение 0, но лявата машинка не успява да вдигне фара в оригиналното му положение. Чувам я как се мъчи и спира, оставяйки левия фар по-ниско от десния. Когато откача машинката с включени фарове, я чувам как си прави необходимите обороти на празен ход. После я закачам обратно, при което фарът си застава в нормално положение, но после пак същото... mad.gif
Забелязах, че при промяна в регулирането, машинката спира в различни положения. Сега съм ги свалил и двата много ниско тъй че и двете машинки си работят що-годе успоредно. Но пък ми свети само на 6-7 метра пред колата, което не ме кефи, а и дългите светлини не са много дълги.
Водих колата на два сервиза, но и в двата ме отсвириха с обяснението, че тази екстра "не ми трябва". А аз искам просто да си работи. unsure.gif
Някой имал ли е такъв проблем, и как го е решил? Дали моторчето е прецакано, или просто фарът е китайски? Но пък и другият е китайски и няма никакъв проблем. Ако е фарът, подлежи ли на ремонт, че не са никак евтини?
Toyota Avensis D4D 2001

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 23 Окт 2009 15:14

Kolega ot kitaiski do kitaski far ima goliama razlika v smisyl ediniat mode da raboti a drugiat ne .

Новоколец

Мнение от Новоколец » 23 Окт 2009 15:20

Само да поясня, моторчетата за регулиране от купето са оригиналните, сменени са само фаровете. По самият фар няма какво толкова да не работи - устройството му ми се струва доста просто.
Toyota Avensis D4D 2001

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 336 пъти
Получена  благодарност: 366 пъти

Мнение от slowtraveler » 23 Окт 2009 16:30

Ако фара е нов може при производството да е останал някой заустенък (неотстранено парче пластмаса), което да заяжда....
Според мен няма как да си решиш проблема без да отвориш проблемния фар...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Alekota

Мнение от Alekota » 23 Окт 2009 22:42

провери вътре във фара дали са закачени лостчетата .

Новоколец

Мнение от Новоколец » 26 Окт 2009 08:28

Колеги, благодаря за мненията.
Загубих половин ден да се занимавам и разбрах откъде е проблемът: Фаровете са произведени от китайци... В частност проблемът е, че отразителите (т. нар. рефлектори) не са монтирани успоредно на хромирания корпус и в крайни положения (които никак не трябва да са крайни) отразителите опират в корпуса. При единия фар опира отразителя за къси, при другия - за дълги. А да се отваря фара е трудна работа и се отказах. Самото сваляне майката си трака.

Ако някой си купува фар на Депо, да гледа добре дали около всеки от кръглите отразители има достатъчно място за регулиране. Иначе ще има същия проблем. Имайте си едно на ум, даже и фаровете да изглеждат добре.
Друг потенциален проблем е, че фарът може да не равни с мигача до него и стои на една страна поради криво залепено стъкло. Това е много дразнещо - вече направих една рекламация заради това.

В крайна сметка, с много мъки и ругатни направих някаква магия; сега фаровете ми светят доста добре, а моторчетата работят успоредно от 0 до 5. Не зная как стана, тъй че няма да ги човъркам повече. Все пак лявото моторче остава в постоянно напрежение в степен 0 - фарът го задържа няколко оборота преди края. ДАЛИ ИМА ОПАСНОСТ ДА ИЗГОРИ?
Toyota Avensis D4D 2001

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 26 Окт 2009 15:33

Mai biah prav smile.gif

Публикувай отговор