Как се спира студеното от средните духалки?
Как се спира студеното от средните духалки?
Колеги, я кажете как е при вас или как се оправяте с парното на Карините Е. При мен средните духалки (над радиото) на вентилацията на таблото при пуснато парно духат топло само на позиция на ключа - навътре и в краката. Във всички останали позиции от там духа студено, докато например от страничните си духа топло. Проблем имам и от това, че тия духачки не се затварят на 100% също. Кажете как се справяте, че вече трета зима, ще се боря (търпя) това несъвършенство.
Toyota Carina E Liftback 1.6,
116ps, 4A-FE, 1994
116ps, 4A-FE, 1994
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 336 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Това е замисъл на конструктора и обикновено го пише и в книжката на колата.
За да не духа студено при положение на селектора към краката, трябва да затвориш духалките...
За да не духа студено при положение на селектора към краката, трябва да затвориш духалките...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
ето как руснаците са си решили проблема, за да им духа топло при всички положения:
http://www.carinae.ru/forum/viewtopic.p ... 4&start=15
Ето и схема на въздуховодите на парното:
http://www.carinae.ru/forum/viewtopic.p ... 4&start=15
Ето и схема на въздуховодите на парното:
- Прикачени файлове
-
- parno.JPG (65.25 KiB) Преглеждано 2846 пъти
Аз нямам проблем с това че от централната конзола духа студено, но пък имам друг проблем.
Не мога да завъртя врътката в крайно положение на дясно, така че топлият въздух да се насочва само към предното стъкло. Просто не иска да премине в позицията и да остане. И не мога да установя проблема дори със сваляне на таблото. Някакви идеи?
Не мога да завъртя врътката в крайно положение на дясно, така че топлият въздух да се насочва само към предното стъкло. Просто не иска да премине в позицията и да остане. И не мога да установя проблема дори със сваляне на таблото. Някакви идеи?

Весела темичка:). Ся в маздата от средните духалки не духа студено и след 5 километра ми пресъхва вече гърлото от гадния въздух. Няма по смислено от студената духалка, смислените климатици са на същия принцип - горе държат по студено.
Не искам да си представя да трябва да пътувам до БГ зимата и прозореца да ми е отворен.
Както и да е, който иска да му духа от горе топло, без да препречва нищо, просто трябва да врътне в положение "горни духалки/крака" или само "горни духалки". Превключването е възможно само на 1ва и 2ра степен на вентилатора. После духа от горе горещ въздух.
Не искам да си представя да трябва да пътувам до БГ зимата и прозореца да ми е отворен.
Както и да е, който иска да му духа от горе топло, без да препречва нищо, просто трябва да врътне в положение "горни духалки/крака" или само "горни духалки". Превключването е възможно само на 1ва и 2ра степен на вентилатора. После духа от горе горещ въздух.
Хехе, така е на MX5 - ама там нали тегло се пести, че трябва да е лека. И мойта е така. Но там има интересно решение за зимата - сваляш гюрука, слагаш една топла шапка, надуваш парното до край и е супер мания ...El Camino написа:Весела темичка:). Ся в маздата от средните духалки не духа студено и след 5 километра ми пресъхва вече гърлото от гадния въздух. Няма по смислено от студената духалка, смислените климатици са на същия принцип - горе държат по студено.

Но на другата ми Мазда (шестака) си има отделна ръчка топло/студено специално за средните духалки - и зимата си нагласяш парното колко да топли и после с другата ръчка си регулираш колко студено искаш по средата да духа

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 336 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
С тази тема форума започна да прилича на типично руските форуми...
Там съвсем редовно срещаш подобни теми...
От рода - как да си изключа принудително пръскалките на фаровете, или пък как да си прекъсна дневните светлини, които производителя ми е сложил за добро....
Що се правите на по-умни от японците не мога да разбера....
От рода - как да си изключа принудително пръскалките на фаровете, или пък как да си прекъсна дневните светлини, които производителя ми е сложил за добро....

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
slowtraveler написа:С тази тема форума започна да прилича на типично руските форуми...

Или имаше тука една още по-яка тема от сорта "как да спра онова дето пищи, ако не си сложа колана"
..... ами просто си слагаш колана и ще спре да пищи

Ако пък правиш бегачка и ще слагаш и 6-точкови колани, то като изкъртиш всичко от таблото, ще махнеш и това дето пищи

Последно промяна от MX5 на 25 Окт 2009 15:10, променено общо 1 път.