някой има ли валериан

Публикувай отговор
xtreme

Мнение от xtreme » 21 Окт 2009 21:07

off :
как ще ги стигнем американците ................................... :)

DMDimitrov
Обратна връзка:

Мнение от DMDimitrov » 22 Окт 2009 09:49

Japanese_fever написа: Друго нещо, на което никой не обърна внимание:
ЗАЩО да налива скъпа синтетика?
От там цената скача двойно, ако не и повече.
Защото това дава производителя вероятно за препоръчително и защото това е политика на оторизирания сервиз - за да ти е валидна гаранцията на автомобила.
Corolla Е11 G6 Compact 1.3i 16V 4E-FE 98г
Lexus RX400h, 2008г

ALTEZZA

Мнение от ALTEZZA » 22 Окт 2009 20:43

DMDimitrov написа:
Защото това дава производителя вероятно за препоръчително...
samniava me. parvite Toyoti s preporaki za sintetika se poiaviha tuk kato 2010 model, i osnovnata prichina za tova do kolkoto znam e ekologia
->

Аватар
Troshko

Мнение от Troshko » 22 Окт 2009 20:50

ALTEZZA написа:
DMDimitrov написа:
Защото това дава производителя вероятно за препоръчително...
samniava me. parvite Toyoti s preporaki za sintetika se poiaviha tuk kato 2010 model, i osnovnata prichina za tova do kolkoto znam e ekologia
Даммм така е!!

sacho7803

Мнение от sacho7803 » 22 Окт 2009 23:53

абе колегииии като ви чета писанките ви се чудя на акълите и чак ми става жал че още неможем да забравим комунистическия режим-т.е.манталитета който наследихме от живково време""всичко без пари" mad.gif а момчето дето се оплаква че му взели 200-300лв за смяна на масло....ще му кажа""""братле що си купи нова кола като ще се пазариш за едно шибано масло????а се чудя как ти се къса от сърцето и хиледарката за каско??????? ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif а на американския младеж дето за 2 кинта сменя масло и чак сайтове показва ще му кажа че тоя кастрол отдаааааавна не е в употреба в българия biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif тук там го има но 15-50 или нещо подобно и тук е без пари щото не струва.за съжаление малко хора знаят че в щатите си е комунизъм biggrin.gif biggrin.gif всмисъл...нещо от рода при нас преди 20 години biggrin.gif не в буквалния смисъл а в реалния.та по темата................КОЙТО НЕ ИСКА ДА ДАВА ПАРИ ЗА ОБСЛУЖВАНЕ НА НОВА КОЛА........ами.....да си я обслужва сам и да не пиши простотиии из форумите.дал 30 000 и после са пазари за 200лв biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif смешници biggrin.gif
Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г

aad

Мнение от aad » 23 Окт 2009 00:07

sacho7803-няма да е лошо да пийнеш някой и друг хап и да се поуспокоиш

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 23 Окт 2009 01:04

Хъм, Сашо до някъде е прав... Онзи ден купувам части за една мазда и чакам, докато извадят от склада една гарнитура - бяха я объркали.

Та какво си говорят тия образи от магазина:

- Вчера един с Бентли ми се изтърсва и ме пита колко ще струва нов алтернатор, щото на Бентли-то бил с водно охлаждане. Аз му казах, че ще направя допитване до Германия, щото не знам. И знаете ли какво ми отговориха швабите?!

- Какво бе, баце?!

- Ами - кой е тоя идиот, дето кара Бентли и пита за цени?!?!?

.....Чалгария...... wacko.gif

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas

Мнение от Japanese_fever » 23 Окт 2009 07:24

Fido Dido написа:

Te bogatite ne slu4ajno sa bogati, za6toto si vodqt ot4et i za nai-malkoto.
No neka nqkoi hora da gi doqt i da si mislqt, 4e pla6tat za ka4estvo. smile.gif
Az puk da vi kaja, 4e nai-bogatite hora sa nai-skrunci i cepqt centa na 2.
Razbira se tova nito az moga da go razbera, nito vie, za6toto ne sme bogati.
A tezi deto sme nai-larj nqma shans da stanem i ne iskame, pone az. biggrin.gif

@Troshko
Toshe kolko q ru4kash tazi Corollka ili Subruto, ta i double ester im nalivash?!?

Tq kato e izlqzla 1985 (Corolla-ta primerno) ili tam po-rano da ne bi da e imalo togava double ester. Pak sa q ru4kali zdravo do 4ervenoto i pak e durjala.

Tova vashto prosto e dvoino zastrahovane i uduljavane intervala za smqna na masloto.
Az taka go vijdam. smile.gif

Po-dobre si smenqi mineralnoto malsoto sled veski track event, otkolkoto da nalivash nekvi sintetiki i da ne go smenqsh s meseci.
Priemam vuzrajeniq. smile.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

b_d

Мнение от b_d » 23 Окт 2009 07:34

Japanese_fever написа:
Fido Dido написа:

Te bogatite ne slu4ajno sa bogati, za6toto si vodqt ot4et i za nai-malkoto.
No neka nqkoi hora da gi doqt i da si mislqt, 4e pla6tat za ka4estvo. smile.gif
Az puk da vi kaja, 4e nai-bogatite hora sa nai-skrunci i cepqt centa na 2.
Razbira se tova nito az moga da go razbera, nito vie, za6toto ne sme bogati.
A tezi deto sme nai-larj nqma shans da stanem i ne iskame, pone az. biggrin.gif

@Troshko
Toshe kolko q ru4kash tazi Corollka ili Subruto, ta i double ester im nalivash?!?

Tq kato e izlqzla 1985 (Corolla-ta primerno) ili tam po-rano da ne bi da e imalo togava double ester. Pak sa q ru4kali zdravo do 4ervenoto i pak e durjala.

Tova vashto prosto e dvoino zastrahovane i uduljavane intervala za smqna na masloto.
Az taka go vijdam. smile.gif

Po-dobre si smenqi mineralnoto malsoto sled veski track event, otkolkoto da nalivash nekvi sintetiki i da ne go smenqsh s meseci.
Priemam vuzrajeniq. smile.gif
Ей, многознайко,

имаш ли идея какво става с минералното масло в турбо кола след известно време ръчкане? Кажи му и на Лорда да си сложи минерално или по-добре направо вода от чешмата, че е най-евтина.

И като не разбираш нещо - вземи млъкни поне веднъж! 4000+ мнения и няма 5(пет) смислени.

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas

Мнение от Japanese_fever » 23 Окт 2009 07:39

sacho7803 написа:......а на американския младеж дето за 2 кинта сменя масло и чак сайтове показва ще му кажа че тоя кастрол отдаааааавна не е в употреба в българия biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif тук там го има но 15-50 или нещо подобно и тук е без пари щото не струва.

за съжаление малко хора знаят че в щатите си е комунизъм biggrin.gif biggrin.gif всмисъл...нещо от рода при нас преди 20 години biggrin.gif не в буквалния смисъл а в реалния.та по темата................
Tova, 4e Castrol i kakvo li o6te ne v BG e mente, nali znaesh 4e nqma ni6to ob6to s temata.
Castrol e oficialnoto maslo, koeto se sipva v Toyota v USA, do kolkoto znam, no drugi hora mogat da potvurdqt. Na Honda im sipvat Mobil. Govorq za koli, koito idvat ot zavoda.

Kakuv komunizum e v USA dosta hora v BG znaqt, za6toto dosta narod doide tuk vidq kakvo e i ot tam predstavata ve4e e shiroka.
Nqkoi se vurnaha, drugi ostanaha. Tova ne e razgovor za tazi tema.

Rabotata e tam, 4e ne vsi4ko skupo e ka4estveno. A ti nalivash li V Power RAcing, 6toto 4isti dvigatelq???
Vse edno vsi4ki drugi benzini na zapadni kompanii ne go 4istqt. :whistle:
Vsi4ko e reklama i marketing i tova, 4e e pusnat sluha, 4e sitetikata e po-dobra ot mineralnoto. Po-dobra e, ako karash sustezatelen avtomobil na pista deto sedi postoqnno v 4ervenoto ili ako iskash da smenqash maslo na obikonovena kola samo 1-2 puti v godinata da, ina4e e izlishe razhod.

I drugo ne6to!
Ne vqrvaite na 100%, kakvo vi kazvat ot dealer-a za koli. Tam e vajno da im davate kolkoto se moje pove4e pari za tova shte vi natiskat i sintetikata v rucete. smile.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
shtephan

Мнение от shtephan » 23 Окт 2009 09:05

Да явно само българите по стар навик сменят масло дори и във Великите Съединени Щати(справка вица за дините и граха)а аз останах с впечатлението ,че там само се долива 1-2 литра на 1000.Още нещо вече сериозно - колите произведени там били те и "японски" нямат почти нищо общо със нормалната сглобка.Имам сериозна база за сравнение,почти няма взаимозаменяемост ,а като качество- съм и виждал и по-добре събрани лади.Да вземем да приключваме.Валериана е 1.09 при нас(за софия не знам) за 100 таблетки -къде да го пратя.
AVENSIS SEDAN 1.6 FaceLift2007

Аватар
mitkoa
Обратна връзка:

Мнение от mitkoa » 23 Окт 2009 11:37

Продавай колата човече.Ако сега искаш валериан, то на 30 и 60 к км направо не ми се мисли.И между стара и нова, ако си я поддръжаш както си трябва, няма разлика.Вземи си велосипед, там е истината.
За САЩ....може да е по-евтино, ама смените са много по-чести.Танто за кукуригу.

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 336 пъти
Получена  благодарност: 366 пъти

Мнение от slowtraveler » 23 Окт 2009 11:55

Какъв валериан бе - виж колко е ТО60х.км на Шевролет Крузе дизелак - над 1150лв....
Веднага бягай в магазина и вземай нещо да почерпиш, че тойота не са видели тея цени (все още)...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Troshko

Мнение от Troshko » 23 Окт 2009 12:04

slowtraveler написа:Какъв валериан бе - виж колко е ТО60х.км на Шевролет Крузе дизелак - над 1150лв....
Веднага бягай в магазина и вземай нещо да почерпиш, че тойота не са видели тея цени (все още)...
laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Аватар
martod

Мнение от martod » 23 Окт 2009 14:58

Малииии, от една смяна на масло, каква тема сте спретнали... laugh.gif
УжасТ.... wacko.gif
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

Публикувай отговор