Yaris или Aygo?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Africa

Yaris или Aygo?

Мнение от Africa » 18 Окт 2009 23:37

Здравейте!
Още не съм официално член на форума (поради липса на Тойотка в гаража), но се надявам скоро да стана.
За това искам мнение директно от "извора" :)
Първоначално се бях насочила към Aygo 1.0, но сега се загледах към Yaris 1.0. Интересува ме как е поддръжката на Ярис-а, че ми омръзна от сервизи. Бих се радвала някой, който кара такава да сподели мнение. Предполагам, че 1.3 е по-удачния избор, но бих искала да е по-икономична.
От друга страна карам само градско, по 10-20 км., но не съм от търпеливите шофьори, така че предполагам липсата на мощност при 1.0 ще ме дразни.
Като всяка жена сладура Айго ми харесва повече, но цените са им почти изравнени, а Яриса е съвсем друг клас автомобил.
Въпросът ми е на колко км е обслужването на Ярис/Айго и какви са основните често срещани проблеми?
Ако се насоча към употребяван автомобил (2-3 годишен), до колко е разумно да е пробега и какво да гледам горе-долу?
(Имам някаква представа от коли, само че до сега бях фен на дизеловите двигатели, така че моля не ми говорете като на малумна laugh.gif ) Благодаря!

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 19 Окт 2009 12:07

Обслужването е едно и също защото и двигателите са еднакви :)
Вземи си Яриса , наистина е съвсем друг клас кола , за мен Айгото не е кола изобщо де spell.gif
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 366 пъти

Мнение от slowtraveler » 19 Окт 2009 12:57

Съгласен съм със SFINKS :thumbsup:
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

proscrip

Мнение от proscrip » 19 Окт 2009 13:32

Аммммм, аз съм на съвсем друго мнение. Потъркалвам на сестра ми Айгото и верно колко е кола никой не знае, но тежи 200 кг по-мако от яриса, а си си харесала едни и същи двигатели, ако е Ярис - просто да не е 1.0 - иначе Айго.
А до това дали от своя страна и Яриса с тоз двг и 2 врати е по-кола от Айгото - хммм, много спорен въпрос.

1.0 ли ще е - вземай смело едно Айго за без пари са в момента. По-върви и по-малко харчи от Яриса, возията е идентична, дори Айгото е по-стабилно, ама една идея по-твърдо.

Ако вътрешното оборудване е важно - Ярис, но с друг двигател, ама там и парите са други.

Africa

Мнение от Africa » 19 Окт 2009 17:00

Каква е разликата между Yaris 1.0 и 1.3 основно като динамика и разход?
Оборудването не е кой знае какъв фактор, тъй като държа на ел. стъкла и климатик от глезотииките, АBS и airbags си ги имат стандартно, другото ми е без значение.
Пък и Айгото ми се струва толкова "изглозгано" от към екстри, че си е направо един волан с четири гуми и покрив.

sacho7803

Мнение от sacho7803 » 19 Окт 2009 21:18

щом досега си карала дизел//предполагам турбиниран//то в града и яриса-133кс да си вземеш пак ще ти се стори слаб.просто дизела създава илюзията за мощ тъй като има доста висок въртящ момент още от 1600об.докато бензина иска обороти.ако ще взимаш 1.0литровия мотор наистина айгото си е добре.в града колкото и "нервен"шофйор да си.....не си струва голям мотор.свикнеш ли на малък мотор......дъниш го и пак върви якооооо.всичко е до шофера...не толкова до колата.успех.....и да ти кажа......което и да вземеш после ще те е яд че не си взела другото biggrin.gif винаги така става
Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г

the-rider

Мнение от the-rider » 19 Окт 2009 21:41

бе аз незнам как може да стои тоз въпроз? Яриса е кола, при това тойота - айгото е френски сурогат с двигател на тойота...четете малко преса - айгото дори няма антикорозионно покритие отдолу, в багажника му ще можеш да си носиш само пакет дамски превръзки, тая гола ламарина отвътре въобще не е шик, както се опитват да я изкарат и един ден като тръгнеш да я продаваш ше си я чукаш от главата - сладур...дрънци... ти не гледай рекламата а направи един тестдрайв ....аз направих... в този момент айгото силно ми напомняше на трабантче. laugh.gif

Аватар
Ael
Получена  благодарност: 4 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 19 Окт 2009 22:42

То по тая логика дай да е Аурис а не Ярис. Айгото за града (само за града обаче) е просто супер. Супер малък ,пъргъв и удобен. А и мен лично Яриса с тоя километраж в средата и тая жабка зад волана просто убива всичко детско у мен.
Изображение1G-FE

Аватар
WingZero

Мнение от WingZero » 19 Окт 2009 22:44

Africa написа:Каква е разликата между Yaris 1.0 и 1.3 основно като динамика и разход?
Оборудването не е кой знае какъв фактор, тъй като държа на ел. стъкла и климатик от глезотииките, АBS и airbags си ги имат стандартно, другото ми е без значение.
Пък и Айгото ми се струва толкова "изглозгано" от към екстри, че си е направо един волан с четири гуми и покрив.
Ускорение до 100км - 15.7 срещу 11.7
Разход :градско 6 срещу 6.6
Извънградско 4.5 срещу 4.6

Взимай яриса(1.33), от малкия двигател няма полза, и забравяш за всичко друго.Аз имам дизеловия вариант(2007) и колата за класа си е перфектна :)

Africa

Мнение от Africa » 19 Окт 2009 22:55

sacho7803 - това за избора си е така на 100% (особено при жените, ние все искаме това, което нямаме biggrin.gif)

Иначе аз в никакъв случай не се опитвам да сравнявам двете коли. Карала съм и Яриса и Айгото. Яриса ми е малко странен с това централно ориентирано табло, а Айгото ми е малко "пластмасово".

По-скоро се опитвам да си изясня дали си заслужава компромис с Айгото (като подчертавам дизайна ми харесва повече) за сметка на комфорта (и леко недомисления според мен) Ярис или не?

За това ми се искаше хора, които имат реално впечатление от един от двата автомобила. Иначе спора между ефектните и практичните коли ще си е вечен така или иначе...

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 19 Окт 2009 23:40

таблото на яриса верно е малко странно, но само на пръв поглед. на мен даже ми е много удобно. щото на мястото на таблото има жабка и докато шофирам си ровя в нея ахахаххахах :)
аз лично не бих го заменила за айго

diver

Мнение от diver » 20 Окт 2009 09:51

desSs написа:таблото на яриса верно е малко странно, но само на пръв поглед. на мен даже ми е много удобно. щото на мястото на таблото има жабка и докато шофирам си ровя в нея ахахаххахах :)
аз лично не бих го заменила за айго
Представям си скоростния лост ако беше насредата .... laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Africa

Мнение от Africa » 20 Окт 2009 10:14

Това за жабката не го бях забелязала biggrin.gif
Добър съвет (само за жени разбира се), thanks! smile.gif

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 21 Окт 2009 16:10

proscrip написа:Аммммм, аз съм на съвсем друго мнение. Потъркалвам на сестра ми Айгото и верно колко е кола никой не знае, но тежи 200 кг по-мако от яриса, а си си харесала едни и същи двигатели, ако е Ярис - просто да не е 1.0 - иначе Айго.
А до това дали от своя страна и Яриса с тоз двг и 2 врати е по-кола от Айгото - хммм, много спорен въпрос.

1.0 ли ще е - вземай смело едно Айго за без пари са в момента. По-върви и по-малко харчи от Яриса, возията е идентична, дори Айгото е по-стабилно, ама една идея по-твърдо.

Ако вътрешното оборудване е важно - Ярис, но с друг двигател, ама там и парите са други.
Ще извиняваш ,ама човек дето е карал Айго да каже че е кола и че има нещо общо с Яриса ...... Явно не си карал Ярис просто....
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

proscrip

Мнение от proscrip » 21 Окт 2009 17:11

SFINKS написа:
proscrip написа:Аммммм, аз съм на съвсем друго мнение. Потъркалвам на сестра ми Айгото и верно колко е кола никой не знае, но тежи 200 кг по-мако от яриса, а си си харесала едни и същи двигатели, ако е Ярис - просто да не е 1.0 - иначе Айго.

Ще извиняваш ,ама човек дето е карал Айго да каже че е кола и че има нещо общо с Яриса ...... Явно не си карал Ярис просто....
Бе то нали знаеш, за вкуса и задника.... Аз коли не продавам и не съм на кирия да и продам на момата ни Ярис, ни Айго. Ама като ще сме категорични - разликата в цените на това дето е кола от Яриса и Айгото е голяма - щото, айде моля, Ярис с 1.0 е кола, тъй ли. То си пише - търси се градска кола за по 10-20 км градско и са посочени две коли с 1.0 двг, е Яриса с 1.0 е баси сакатлъка - ама щом е тъй - да си земе такоз, дето кат тури крака на газта трябва и кухненски часовник да си вземе, че да знае кога ще тръгне. Ярето си струва парите - ама със съвсем друг двигател.

Публикувай отговор