Колега, да си с по-големи гуми и от грешка в километрите да не смята правилно разхода? Пробвай да засечеш разстояние по километраж и по ГПС. При мен разликата на 600км по компютър и на колонка редко минава 2 литра, което и 2-300 грама /100...и то обикновенно компа показва повече...rashkov написа:Абе внимателно изчетох темата, както и предишните такива. Рекох да споделя моите наблюдения от 20 000км навъртени, откакто купих ВЕРСОТО чисто ново преди 6 месеца.
Зареждам САМО ОМВ Премиум и то тотално до капачката, като изчакам да няма никва пяна и често даже прелива. ВИНАГИ засичам разход по компютър и по капачка. Колкото и да си чупя пръстите, в зависимост в коя държава съм наливал, компа дава отклонение 0.5 - 1.0 литра.
Тука някой спомена за чудесната сръбска нафта. За съжаление това са спомени от миналото. В момента поне на ОМВ-то им нафтата е по-ебана от нашата. Те дори нямат Премиум , а имат само ЕВРО, който се равнява на нашия Спринт. Със скорост 140-160км сръбската нафта даде РЕАЛЕН разход 6.8/100 (без клима и малко товар)
При същия товар и скорост, Австрийското ОМВ дава 5.5/100, но между другото струва 1.25 Евро/литър , докато нормалното за Европа в момента е около 1 Евро.
Но и в тези 2 случая бордкомпютъра отчиташе -0.5 литра.
Това обаче е без никакво значение на фона от кефа да си джиткаш готината toyota. Жестоко съм щастлив, че точно това избрах.
Опссс, колеги .... извинявайте за дългия фейлетон
разход по борд компютър и реален

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
Не може проблема с разликата в показанието на компютъра и изчисленото да е от грешно отчитане на разстоянието.diver написа:Колега, да си с по-големи гуми и от грешка в километрите да не смята правилно разхода? Пробвай да засечеш разстояние по километраж и по ГПС. При мен разликата на 600км по компютър и на колонка редко минава 2 литра, което и 2-300 грама /100...и то обикновенно компа показва повече...rashkov написа:Абе внимателно изчетох темата, както и предишните такива. Рекох да споделя моите наблюдения от 20 000км навъртени, откакто купих ВЕРСОТО чисто ново преди 6 месеца.
Зареждам САМО ОМВ Премиум и то тотално до капачката, като изчакам да няма никва пяна и често даже прелива. ВИНАГИ засичам разход по компютър и по капачка. Колкото и да си чупя пръстите, в зависимост в коя държава съм наливал, компа дава отклонение 0.5 - 1.0 литра.
Тука някой спомена за чудесната сръбска нафта. За съжаление това са спомени от миналото. В момента поне на ОМВ-то им нафтата е по-ебана от нашата. Те дори нямат Премиум , а имат само ЕВРО, който се равнява на нашия Спринт. Със скорост 140-160км сръбската нафта даде РЕАЛЕН разход 6.8/100 (без клима и малко товар)
При същия товар и скорост, Австрийското ОМВ дава 5.5/100, но между другото струва 1.25 Евро/литър , докато нормалното за Европа в момента е около 1 Евро.
Но и в тези 2 случая бордкомпютъра отчиташе -0.5 литра.
Това обаче е без никакво значение на фона от кефа да си джиткаш готината toyota. Жестоко съм щастлив, че точно това избрах.
Опссс, колеги .... извинявайте за дългия фейлетон
Борд компютъра за да показва разхода на километър ползва същия километраж, който се ползва за смятане после на изчисления разход.
Ако има грешка м/у реалните и показаните по километраж километри, то тя е една и съща и при двете измервания.
А по въпроса за разликата м/у реалния и показвания от километража пробег е писано в много други теми.
Дори при каране с подходящите, нови, с налягане препоръчано от производителя гуми винаги има разлика. Километражите се правят умишлено да показват от 3-8 км/час по висока скорост.
Ако грешката е от неподходящи гуми то тя е мултипликативна и се увеличава абсолютната и стойност с увеличаване на скороста. Вкараната от производителя грешка е адетивна и не зависи от скороста.
Карам Аурис със препоръчани от производителя гуми и наблюденията ми са че километража показва с 3 км/час повече скорост отчетена с GPS(не почвайте да обяснявате, че грешката на GPS е голяма.Измерванията съм ги правил с два приемника, като единият го ползвам за корекция на грешката.).
Колега, със стандартните гуми съм. 205/55/16" Brigestone Turanza.
Засичал съм скоростта с ГПС и наистина скоростомера дава 8км/ч. повече.
Но пак казвам. За мен всичко това е просто чесане на езика. Колата ме убива от кеф всеки път като я запаля
Жесток баланс има комбинацията от 2.2 Д4Д и 6-стапенната кутия.
Засичал съм скоростта с ГПС и наистина скоростомера дава 8км/ч. повече.
Но пак казвам. За мен всичко това е просто чесане на езика. Колата ме убива от кеф всеки път като я запаля

Жесток баланс има комбинацията от 2.2 Д4Д и 6-стапенната кутия.
VERSO FORTE D4D 2.2
www.red-vertex.com
www.red-vertex.com
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 336 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Ами скороста е изминато разстояние за определено време.diver написа:Някой дали прави разлика от скорост и изминато разстояние....

А за тези, които искат по голяма точност при GPS позиционирането, ако искат да прочетат как става това тук:
http://www.naviteq.net/bg/detailed/5.html