Навигация питане !!

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
mitko007

Навигация питане !!

Мнение от mitko007 » 15 Окт 2009 22:15

Искам да си взема някаква навигация но не мога да избера точно марка и модел. Някои може ли да препоръча нещо. Гледам в нета TomTom, Garmin, Navigon, Blaupunkt, Becker и куп други но нямам идея коя си струва парите... моля ако някои може да помогне ;)

Мерси предварително !!

Аватар
Vokil
Обратна връзка:

Мнение от Vokil » 15 Окт 2009 23:06

За гармин има карта правена от българин и е доста подробна има и малки неточности но каточели е най-добрата за България апък айгоу базираните GPS-и имат най голям шанс за бързо развитие поне според мен. Но нека и други да се изкажат :)
Човек и добре да живее умира .......

Аватар
grunge_is_dead

Мнение от grunge_is_dead » 16 Окт 2009 00:09

И аз си търсех GPS скоро. Умувах доста и се бях спрял на Garmin. Отидох до Техномаркет и модела, който си бях харесал го нямаше. Та след това си поръчах китайски GPS от dealextreame.com. Ето този модел, най-скъпия от 5" само за 119$. Има bluetooth+FM трансмитер :

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.21038

В момента са пуснали и 7 '' с 400 MHz процесори. Shiping-а е безплатен за цял свят. На пакета има лепенка, на която пише, че е изпратен като подарък и не се разправяш с митници и т.н.т. Изпращат ти го дитектно от Hong-Kong и приситга за около 3 седмици до пощенски клон в БГ. Машинката идва с Windows CE и IGO 8 + карти за USA и Canada. Отключена и готова за всякакъв навигационен софтуеър. Също в коплмекта и 2 GB мемори карта. Сложих му един от последните релийзи на IGO 8.3 + БГ карти, гласови напътствия, POI, релеф... Изработката не е кои знае какво, дизайна също, но си работи добре. Пробвах го в дъжд и облаци, работи със сравнително добра точност. Свързва се към 8-9 сателита(необходими 4 за за 3 координатна определеност). Общо взето за около 160 лв. съм предоволен. Голям + е, че можеш да си го конфигурираш по свои изисквания.
Is there another reason for your stain ?

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 95 пъти
Получена  благодарност: 175 пъти

Мнение от Akima » 16 Окт 2009 06:27

Още един глас за Garmin + картата OFRM Geotrade 4.90.

Друг вариант е iGo8 - виж моделите на Prestigio напр.

Успех с покупката! cool.gif
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 16 Окт 2009 07:52

Още един глас за 'китайците'...
Имах 4.3, 5", и 7" от dealextreme...
4.3 ми бе малък, а 7" е доста голям и неудобен и ги продадох (на доставна цена - имаше обява и тук).
Оптималното за мен е 5"и в момента съм с такъв...
Перфектното в случая е това, че системата си е windows CE5.0 (малко поорязана, но все пак си е уиндоус)...
На тези машинки без проблем се сменя софтуера - кеф ти igo, кеф ти garmin (офроудската карта)....
Освен това 4.3 и 5 от тези китайци можеш да ги вържеш с телефона, и имаш Internet Explorer на сравнително голям екран (през GPRS на телефона)...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 16 Окт 2009 09:20

глас и от мен за GPS-ите от dealextreme. моя е 4.3". наскоро обикалях БГ и Европа с него, предоволна съм. не ми идва малък, щото е удобен и да го носиш като пешеходец. 150-те лева са направо нищо за тая джаджа.

Аватар
didak
Благодарил/а: 3 пъти
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от didak » 16 Окт 2009 09:54

desSs написа:глас и от мен за GPS-ите от dealextreme. моя е 4.3". наскоро обикалях БГ и Европа с него, предоволна съм. не ми идва малък, щото е удобен и да го носиш като пешеходец. 150-те лева са направо нищо за тая джаджа.
Е, щом и на Десс 4,3" не идва малък - смело можем да го препоръчаме :thumbsup:
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009

keivin__2
Обратна връзка:

навигация

Мнение от keivin__2 » 16 Окт 2009 12:50

ПРЕДИ МАЛКО ПОРЪЧАХ 5 ТАКИВА НАВИГАЦИЙ СПОРЕД МЕН Е ПО ДОБРЕ ДА ПАЗАРУВАТЕ ОТ ИБЕЙ :whistle: ПАРИТЕ СА СИ ЗАСТРАХОВАНИ . СТОКАТА ВИНАГИ Я ИМА ПО ЕВТИНО Е. ИСКАМ ДА ОТБЕЛЕЖА ЧЕ 4АКАМ ВЕ4Е 2 МЕСЕЦА 4 ПРАТКИ ОТ WWW.DEALEXTREME.COM НЕ ЧЕ НЕ УВАЖАВАМ САЙТА НО ВЕЧЕ СИ МИСЛЯ ЧЕ СТАВАТ ВСЕ ПО НЕКОРЕКТНИ + ТВА ДНЕС САИТА НЕЩО НЕ ИМ РАБОТИ wacko.gif guns.gif
на тодор брат му

Аватар
mitko007

Мнение от mitko007 » 16 Окт 2009 13:29

ne gi znam tezi kitaiskite kak sa no chestno kazano predpochitam neshto ot dokazanite marki. Poruchkite ot Kitai sa meko kazani riskovi...lichno az sum imal dosta nepriatni momenti s poruchki ot China prez ebay...

problema e cha ne znam tochno kak stoi vaprosa s update-vaneto an kartite...ima li vazmojnost da si gi namiram niakude FREE v neta ??

P.S. SORRY za pisaneto na Latin no sum na bachkane i niama Cyrillic tuk !!

Аватар
Raya
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Raya » 16 Окт 2009 15:04

mitko007 написа:....... predpochitam neshto ot dokazanite marki. .....
problema e cha ne znam tochno kak stoi vaprosa s update-vaneto an kartite...ima li vazmojnost da si gi namiram niakude FREE v neta ??
!!
Щом искаш и да ги ъпдъйтваш редовно, вземи на Гармин. Те редовно ти пращат на имейла новата версия. Аз съм с 250 W, доволна съм. Само че чувам колеги чрез джипиес хващат и радарите, на този не става тази екстра. Иначе всичко което трябва и не трябва си има.
Има модел ( не помня кой) който показва задръстванията. Не се подлъгвай. Мен в магазина на МТел едва не ме прецакоха, толкова ми го разрекламираха ( цената естветвенно по-висока), че бях решила него да вземам. Обаче, когато отидох да си го взема от офицалния вносител и представител на Гармин ( там ползвах отстъпка), те ме светнаха, че тази екстра само за Европа, в БГ не действа.

пс. сега виждам, че обитаваш в Австрия..........това със задръстването може и да ти върши работата.
....--Celica 1.8_00г--Avensis 1.6_00г--Avensis 1.8_05г--....

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 16 Окт 2009 15:56

Редовно ъпдейтване имат и китайчетата, като в нета можеш да си намериш практически всяка карта free...
Моето китайче (и това на ДЕСС) има и видео вход, който автоматично започва да показва сигнала от камера за задно виждане когато се появи сигнал (и дисплея се разграфява по дистанции в 'метър')...
Имал съм Гармин и китаец - Гармина си е добра система, но е много затворена и затова се отказах от него. В нета трудно се намират неща за него.
За 20% от цената на Гармина получаваш превъзхождащо го устройство...
За пазаруването от китайците - dealextreme не са ме дънили досега. Разбира се сроковете са нещо относително при тях, но съм имал рекламации, които са били безусловно приемани след връщането на пратката към тях, като пощенските ми разходи бяха възстановени моментално...
Иначе сроковете им са около месец, но в началото на Октомври имаха една седмица национален празник и по принцип не работеха...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 16 Окт 2009 18:07

И аз съм с Гармин. Наистина всеки три месеца получаваш на и-мейл обновяване на картата, която и без това вече е много богата. Обиколил съм Европа във всички посоки и никъде не ме е подвел.
Слаб е само в Албания, Гърция и Сърбия. Там поддържа само главните пътища и градовете ги няма подробно.
В България ме е подвел един- два пъти, но бързо се оправя.
С две думи, заслужава внимание!

diver

Мнение от diver » 16 Окт 2009 19:24

Raya написа:[...Само че чувам колеги чрез джипиес хващат и радарите...
Това искам да го видя.
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 16 Окт 2009 19:30

didak написа:Е, щом и на Десс 4,3" не идва малък - смело можем да го препоръчаме :thumbsup:
ахахха по-важното е да върши работа tongue.gif

мен пък тъпия гармин вместо на Тримонциум в центъра на Пловдив, ме закара в няква циганска махала wacko.gif

Аватар
ivobox
Обратна връзка:

Мнение от ivobox » 16 Окт 2009 19:37

такаааа, аз да споделя на какво се натъкнах с моята навигация. тя е асус r700. Имам я вече една година, но чак сега се открахнах за някои нейни способности. Операцията се нарича "отключване". Значи тази врътка може да е позната на много хора, но сигуно и на много ще има бъде полезна. За хората, на които навигациите са под уиндоус (в моя случай 5), реално тя навигацията работи под него, но реално е "заключена" за много от неговите способности. Нали се сещате човек колко процента от мозъка си използва....3,4..5%.....е при мене се получи същото с навигацията, сега използвам доооста по голям процент от възможностите и.

реално преди навигацията като я заредя ми изглеждаше така
http://gps-6.com/files/ASUS-R700-GPS%5B2%5D.jpg

сега изглежда така
http://www.joro711.com/wp-content/uploa ... timate.jpg

Та направо давам линк към статийката, която всъщност ме "отвори"
http://www.joro711.com/?p=779

същественото тук е да се сложи въпросната програмка mioPocket....и оттук се разкрива дълбочината на заешката дупка happy.gif. Оттук нататък се започва работа под уиндоус и се сещате за възможностите които могат да се използва....

надявам се да съм бил полезен за някои. ако има нещо питайте ще помагам с каквото мога :thumbsup:
Avensis D-4D, 2005, 116hp, TOYOTA
Yaris T Sport, 2003, 106hp, TOYOTA

Публикувай отговор