Софтуер за Авенсис D4D 2002 г.
Софтуер за Авенсис D4D 2002 г.
Колеги моля ми дадете инфо къде мога да намеря софтуера за Авенсис D4D 2002 г. също и кабел с който да свържа авенса с компютъра.
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
То интерфейс има но с него не можеш да направиш много .
Иначе освен VAG нито една друга марка не може да се диганостицира с кабели и софтуер за 100лв. А и Тойотите си имат самодиагностика .
Все пак и VAG трябва да имат нещо хубаво
biggrin.gif laugh.gif .
ПС. Те явно от VAG нарочно са го направили така , че да може собствениците на тези автомобили все пак някакъв шанс да ги подкарат
.
Иначе освен VAG нито една друга марка не може да се диганостицира с кабели и софтуер за 100лв. А и Тойотите си имат самодиагностика .
Все пак и VAG трябва да имат нещо хубаво

ПС. Те явно от VAG нарочно са го направили така , че да може собствениците на тези автомобили все пак някакъв шанс да ги подкарат

- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
Ако това беше вярно никой нямаше да дава по 5-10К лв. за дилърски скенери . Да не говорим ако смениш нещо и се наложи да се задейства някава процедура за "обучение" или "инициализация" biggrin.gif . Те пак си ползват OBD протокола за комуникация само дето имат разширения в набора на съобщенията и командите и съответно със стандартен OBD скенер/софтуер понякога стават доста бели или пък се показват неверни данни или въобще не се показват .
Докато с VAG-COM всеки един VAG може да го разкостиш отвсякъде .
Не , че невъзможно да се направи и за другите не ме разбирай погрешно . Просто не съществува направено .
ПС: със самодиагностика не можеш да сбъркаш .
Не , че невъзможно да се направи и за другите не ме разбирай погрешно . Просто не съществува направено .
и все пак няма да свърша работа. попитох за кабел и софтуер защото преди 3-4 месеца ми чистиха грешки в ДиН сервиз в люлин и предположих че може да се намери нещо подобно на пазара. тъй като един приател ми каза във форума на VW си имало софтуер и колегите си чистели грешки. А знаеш ли точно как се сканира ???
Bass_Man написа:Няма софтуер и кабел за връзване . Има си специализирани скенери . Това не е VAG .
- Rudy
Има и по евтини скенери:Bass_Man написа:Ако това беше вярно никой нямаше да дава по 5-10К лв. за дилърски скенери . Да не говорим ако смениш нещо и се наложи да се задейства някава процедура за "обучение" или "инициализация" biggrin.gif . Те пак си ползват OBD протокола за комуникация само дето имат разширения в набора на съобщенията и командите и съответно със стандартен OBD скенер/софтуер понякога стават доста бели или пък се показват неверни данни или въобще не се показват .

ето повече инфо:
Но съм много скептичен колко работа вършат.VEHICLE COVERAGE:
• GM '96 - Current Year (OBD-II)
• Ford '96 - Current Year (OBD-II)
• Chrysler '96 - Current Year (OBD-II)
• Toyota '96 - Current Year (OBD-II)
• Honda '96 - Current Year (OBD-II)
• NISSAN '96 - Current Year (OBD-II)
• All other Asian and European '96 - Current Year (OBD-II)
• All new CAN protocol cars.