Пастиране

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 09 Окт 2009 18:59

diver написа:
Kiki написа:
miLen4o написа:Може би това е новата нано технология на SONAX с която се пастира всичко.Иначе с 3М не може да се мине стъкло.Единствено Сонакс го предлагат това със стъклото и ако найстина това е нано пастиране за 150лв. значи това е нечовешката оферта.
Това в никакйв слечай не е нано технологя, а едно елементарно машинно полиране с паста.
Трябват ти полир машина, шайба и подходящи три вида пасти. Някой път се минава с две, друг път можеш да минеш само с една.
Не подценявам опита за да не свалиш на някоя извивка лака.
Полирал съм си доста мой коли и се е получавало перфектно.
Най важното е, че е дълготрайно.
Абе и аз съм полирал, гледал съм и бая професионални автокозметици, ма тоя пич пипа несравнимо ....като се има предвид че съм скептик към всякъв подобен род упражнения....далеч съм от мисълна че спестява цялосно боядисване на 100% и вади всякакви дерюги, но резултата е много повече от очакваното.

П.П. А дори не го познавам лично....
Неговото полиране е ефективно единственно, само когато боята е матирана от неправилно миене-примерно на четки, при стържене с гъба при наличието на пясък по колата и т.н.
Когато има дълбоги дерюги той не моще да ги махне защото със сигурност ще падне лака.
И на снимките се вижда, че колите са просто матирани. wink.gif
Не, че са малко колите, които се нуждаят от опресняване.

Аватар
miLen4o
Обратна връзка:

Мнение от miLen4o » 09 Окт 2009 19:06

Kiki написа:
diver написа:
Kiki написа: Това в никакйв слечай не е нано технологя, а едно елементарно машинно полиране с паста.
Трябват ти полир машина, шайба и подходящи три вида пасти. Някой път се минава с две, друг път можеш да минеш само с една.
Абе и аз съм полирал, гледал съм и бая професионални автокозметици, ма тоя пич пипа несравнимо ....като се има предвид че съм скептик към всякъв подобен род упражнения....далеч съм от мисълна че спестява цялосно боядисване на 100% и вади всякакви дерюги, но резултата е много повече от очакваното.

Неговото полиране е ефективно единственно, само когато боята е матирана от неправилно миене-примерно на четки, при стържене с гъба при наличието на пясък по колата и т.н.
Когато има дълбоги дерюги той не моще да ги махне защото със сигурност ще падне лака.
Кики аз работя на автомивка в Младост 2 до Шел и пастирам коли по обикновенния начин с машина и паста 3М ,но като гледа по снимките този пич си разбира и то много! :thumbsup:
A car without TURBO is like a man without BALLS!

Аватар
Kiki

Мнение от Kiki » 09 Окт 2009 19:38

miLen4o написа:
Kiki написа:
diver написа:

Кики аз работя на автомивка в Младост 2 до Шел и пастирам коли по обикновенния начин с машина и паста 3М ,но като гледа по снимките този пич си разбира и то много! :thumbsup:
Говорим за полиране, а не за пастиране.
Пастирането не е траино. То е до следващото, или по-следващото миене и е много по-лесно от полирането- ако си съгласен.
Този човек полира!
Аз също го мога и то не по-лошо от него, но не ми е професия. Мога да ти докажа, ако искаш. Имам всичко необходимо за целта. wink.gif

diver

Мнение от diver » 09 Окт 2009 19:40

можеш чушки....
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
Kiki

Мнение от Kiki » 09 Окт 2009 19:45

diver написа:можеш чушки....
Казах, че мога да го докажа!
Не съм празен дърдорко, за разлика от теб.

diver

Мнение от diver » 09 Окт 2009 20:12

Kiki написа:
Как точно мислиш да ми го докажеш? За разлика от празния дърдорко къвто в действителност си, аз съм виждал какво прави човека, както и бая други автокозметици и разликата е от земята до небето, ма сигурно и те така си викат... аз мога повече....
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
Kiki

Мнение от Kiki » 09 Окт 2009 20:20

diver написа:
Kiki написа:
Как точно мислиш да ми го докажеш? За разлика от празния дърдорко къвто в действителност си, аз съм виждал какво прави човека, както и бая други автокозметици и разликата е от земята до небето, ма сигурно и те така си викат... аз мога повече....
Аз също съм виждал какво прави човека и то по-добре от теб, защото той полира моята кола. Още ме е яд защо му я дадох, защото нищо повече не направи от това, което аз направих по колата на сина ми, която е с пет години по-стара.
Това беше преди година. И двете коли са в едно и също състояние и до сега.

Аватар
Raya
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Raya » 09 Окт 2009 20:41

diver написа: Как точно мислиш да ми го докажеш? .
Нямам нищо против да се докаже в/у моята кола :whistle:

Аватар
Kiki

Мнение от Kiki » 09 Окт 2009 20:43

Raya написа:
diver написа: Как точно мислиш да ми го докажеш? .
Нямам нищо против да се докаже в/у моята кола :whistle:
Съгласен! Това може да стане другата седмица. :thumbsup:

Аватар
Raya
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Raya » 09 Окт 2009 20:52

Kiki написа: Това може да стане другата седмица. :thumbsup:
Когато кажете, претенции нямам.

п.с. изтървах си мишката от изненада :thumbsup:

Аватар
polsun
Обратна връзка:

Мнение от polsun » 09 Окт 2009 21:01

Kiki написа: Това в никакйв слечай не е нано технологя, а едно елементарно машинно полиране с паста.
Незнам защо си останал с впечатление че е елементарно пастирането и още повече че са 3 вида пасти и гъбите. Човека има над 30 вида пасти, машините са 4 като последната понеже я поръчвах аз струва над 800лв. какво по точно разбираш под елемнтарно пастиране, не казвам че не си добър и че неможеш, само твардя че Десо си разбира невероятно много от работата.
Явно diver-a e виждал коли направени от него може да потвърди това което аз казвам.
А ти ако си работиш с 3 пасти и то само на 3М и както си казал "може да се мине някой път само с 1 паста" ами немисля че изобщо може да си компетентен по тази тема.
И само да допълня какво за тебе е нано технология?
Kiki написа:Аз също съм виждал какво прави човека и то по-добре от теб, защото той полира моята кола. Още ме е яд защо му я дадох, защото нищо повече не направи от това, което аз направих по колата на сина ми, която е с пет години по-стара.
Това беше преди година. И двете коли са в едно и също състояние и до сега.
Ти си първият който си тръгва разочарован от него, и от това което пишеш явно се имаш за полубог то няма лошо се пак.....
Нали знаеш куче което лае не хапе, така че говори си т.е. пиши си неми пречиш
Toyota Celica '01 1.8 VVT-I
Изображение http://venci.bg http://lexus-bg.eu

Изображение

Аватар
max-2
Благодарил/а: 42 пъти
Получена  благодарност: 110 пъти

Мнение от max-2 » 09 Окт 2009 21:58

Как съжалявам, че не отидох при Десо миналата година по това време, а се доверих на препоръка на виден член от форума, който ме прати при "много добър майстор". Та добрия за два часа ми взе 150лв., с уговорката да си довърши работата (тук там беше пропуснал да мине и имаше за боядисване малки ръждички от камъчета), на юнашко доверие му ги дадох и повече не го видях това момченце мамино. На всичкото отгоре ефекта от пастирането беше два месеца и колата ми има прожулени ръбове поне на пет места. Имам си и ефекта на паяжината също. Като гледам Десо се справя много добре и ще мина да види и моятакола какво може да направи.
Carina E 4AFE LB 1992

Аватар
Kiki

Мнение от Kiki » 09 Окт 2009 22:05

polsun написа: Ти си първият който си тръгва разочарован от него, и от това което пишеш явно се имаш за полубог то няма лошо се пак.....
Това за рекламата всички го знаем!
Аз имам не три, а двадесет пасти, ама използвам само толкова колкото ми трябват за случая.

И НЕ СЪМ КАЗАЛ, ЧЕ НЕ СЪМ ДОВОЛЕН ОТ РАБОТАТА НА ДЕСО!
Това ти си го измисляш.
Имам само три машини, едната от които струва 420лв.
Да не искаш да кажеш, че той използва 30-те пасти за всеки автомобил!? :whistle: Това е смешно.
А отидох при него, за да видя дали прави нещо по-различно и му го казах. Попитай го . Тогава се разбрахме с него и тай разбра, че са ми ясни нещата. ПОПИТАЙ ГО и спри да пишеш глупости. Дори го почерпих в ресторанта на хотела, където бях отседнал по време на командировката в Габрово. Това не означава ли, че съм останал доволен, а?
Последно промяна от Kiki на 18 Юли 2010 10:46, променено общо 1 път.

Аватар
polsun
Обратна връзка:

Мнение от polsun » 09 Окт 2009 22:26

Виж сега ако ще се заяждаме дай по-добре на ЛС , тая тема сам я пуснал не да си търкам клавиатурата с тебе а да предложа някаква услуга, ходил си яд те е че си си закарал колата при него добре твое мнение сам си решаваш!
Toyota Celica '01 1.8 VVT-I
Изображение http://venci.bg http://lexus-bg.eu

Изображение

Аватар
Kiki

Мнение от Kiki » 09 Окт 2009 22:35

polsun написа:Виж сега ако ще се заяждаме дай по-добре на ЛС , тая тема сам я пуснал не да си търкам клавиатурата с тебе а да предложа някаква услуга, ходил си яд те е че си си закарал колата при него добре твое мнение сам си решаваш!
Аз нямам и не съм имал никакво намерение да се заяждам с теб. wink.gif

Публикувай отговор