Чакай и аз малко да те зачекна мотора е LeanBurn а не Low Burn.mafiota написа:ако ще въртиш много километри слагай ГИ, ако не - обикновенна газова с ТАП.desotodorov написа:...добре де, кат ВЪ гльедам, имате понятие и опит с гаСта, аз тези дни ще слагам метан на моята, принжипно съм се насочил към газова инжекция BRC, но не съм много убеден че ГИ е по надежден от обикновена газова - все пак има дюзи - т.е. предпоставки за проблеми, и при условие че от споделеното до тук се убедих че 3S-FE са пригодни за каквато и да е Оредба- започвам да изпадам в дилема, всъщност - минуса на газовата - би била по-лошата динамика на колата "спъването" - което до някъде се компенсра с ТАП процесор-а, който ще сложа задължително, и малко по-високия разход спрямо ГИ...
Та - какво ще ме посъветвате - на какво да заложа?
само да знаеш, че тези двигатели ,особенно Low Burn, работят с голямо предварение, и тап-т може би трябва да се настрои като за метан
Първо защо си решил метан още повече пък метанов инжекцион горе долу не ти мърдат едни 2000-2300 лв за тая операция. Обикновенна газова на пропан-бутан си е екстра алтернатива която се избива бързо и осигурява прилично вървене и добро съотношение стотинки/изминат километър.
На моята предишния пич е поставил някаква плочка за пръв път виждам толкова готина изработка гладка перфектно пасва в колектора отворите са без "мустаци" вътре изобщо не съм вярвал че може да изглежда така плочка. Незнам какъв и е диаметъра, и се чудя дали да си играя да и слагам ТАП то на тези доколкото знам можеш да си поиграеш и да им бутнеш заводсото предварение, и после просто ще трябва да караш с хубав бензин (така или иначе основните километри са на газ) така че не виждам проблем.
Дайвере за какви проблеми пак ти се привиждат, колата си върви на пушка ако тръгне да бедни сместа веднагиш ще изпатка, работи като часовник на бензин малката оса без ТАП без нищо.
Само дето в този форум така и не успях някой да ми помогне да си открия repair manual за тази кола за да знам как да си посадя новото табло.
Пък и ако нещо гръмне по мотора си имам още един резервен цял комплект