Отпaдане на акциза за внос на автомобили, но...............?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
gothic_fan

Отпaдане на акциза за внос на автомобили, но...............?

Мнение от gothic_fan » 01 Окт 2009 14:00

Колеги. Както сигурно вече знаете, от 01.01.2010г. отпада акциза за внос на автомобили. Имам едно много просто питане:
Това отнася ли се за автомобили, които се внасят от страни извън Европейския Съюз, защото ако се чете дословно излиза, че ДА, а това вълнува не малко хора...
Ако някой знае нещо моля да сподели.

Благодаря. wink.gif

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 01 Окт 2009 19:07

Акциза отпада като цяло, ще остане само мито и ДДС да се плати, плюс новия еко данък/така чух, че му викат/ happy.gif

Аватар
Raya
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Raya » 01 Окт 2009 22:21

sacho7803

Мнение от sacho7803 » 01 Окт 2009 23:01

ще паднат акцизите но................... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif те ще бъдат заменени от мноооооого други такси което ще излиза доста по солено.скоро правителството ще го измисли biggrin.gif съмнява ме че ще направят нещо като при румънците....да си внесеш примерно кола за 3000лв тряяя платиш още 2000 за да я регистрираш.и така тряяяяя да бъде.всичкия боклук на запада дойде тук.а тоя въздух....ние го дишаме и децата ни unsure.gif
Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти

Мнение от Bass_Man » 02 Окт 2009 00:06

sacho7803 написа:....................да си внесеш примерно кола за 3000лв тряяя платиш още 2000 за да я регистрираш.и така тряяяяя да бъде..................
Верно ли така тряяя да бъде ? Значи в Щатите , като има коли ( в движение ) за под 1000$ е пълно с буклуци така ли ?
И един втори коментар към овчата мисъл ! Как по-точно ще си купиш по-хубава кола ( като в напредналите държави ) при положение , че средната заплата е около 800лв ?
Или викаш то това колата е привилегия само на отбрани и заможни хора всичи други по рейсовете а ?

Аватар
polsun
Обратна връзка:

Мнение от polsun » 02 Окт 2009 07:30

Bass_Man написа: ....... то това колата е привилегия само на отбрани и заможни хора всичи други по рейсовете а ?
Много правилно го каза , въпреки че едвали ще го убедиш а камоли и такива като него ,че дори и хората със доходи под 700-800лв са живи същества. Пък и като гледам по подписа на колегата човека си е замал чисто нова кола и лесно да изказва такова мнение. Не искам да го нападам по някакъв начин(че ми е и адаш) няма нищо лично против него ,но все повече започвам да се дразня от отношението на "по-богатите" , към "по-бедните". Особенно тези 17-18 годишни келеше ,на които мама и тати кихат яко ,купуват им някакви скъпи коли и вече те са царете . От каде идва това самочуствие при положение че всичко ти е на готово и евентуално до време.
А това ,че да речем ти аз или някой друг събрал за някакъв период 3000лв и си купува 14 годишен автомобил, или е прибягал до банката за кредит който ще изплаща следващите 5 години. За какво му е кола на такъв човек ,само че той точно този със дъртия автомобил ще положи 2 пъти повече грижи за него от колкото този с новия, точно той ще оцени какво е да имаш и какво е да нямаш.
Еми като толкова им пука на "баровците" за екологията що не си купуват хибридчета или някой фокус-че на водорд, ами си земата 6 литров бензин?'
Toyota Celica '01 1.8 VVT-I
Изображение http://venci.bg http://lexus-bg.eu

Изображение

Аватар
gothic_fan

Мнение от gothic_fan » 02 Окт 2009 10:05

Тази тема я бях прочел, но и там нищо не пише конкретно за автомобилите от САЩ. Затова пуснах нова, но май никой не е сигурен в нищо. А някой да е наясно при внос на кола в ЕС дали се плаща акциз? hmm.gif

Аватар
andrian999999

...

Мнение от andrian999999 » 02 Окт 2009 10:12

не съм много съгласен с вас щтото колегата е прав какъв боклук от италянските морги се изрина и дойде тук , сигурно и аз си нямам представа. от автовоза слизат в ебати окаяното съсъояние и после се почва баня(давят ги с пароструйката) после що има проблеми с електрониката , после шиене на волани , .... скоросни лостове интериора го оправят отвън я намацат и аиде 130 000км страшна да не говорим за удари. това са коли по 500евро а даже има коли и на по 100 евро пакетна цена.

та мисълта ми беше тоя боклук да не идва тук но това няма да стане говоря за коли от малкия клас с цена от 2000 евро там и на горе да се вкарват. Колко и ниска да е заплатата едно семейство се ще събере 2000лв. и 4000 на изплащане ще се пребори някакси.

същото е и бизнеса с втората употреба ГУМИ трябва да се забрани. Така и завода Вида или Г.Димитров"Бакиш" ще произвеждат не толкова качествени но нови и евтини гуми, искаш не искаш 50лв криви не криви взимаш, а не изгореняци втора упутреба

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти

Мнение от Bass_Man » 03 Окт 2009 05:10

polsun написа: Много правилно го каза , въпреки че едвали ще го убедиш а камоли и такива като него ,че дори и хората със доходи под 700-800лв са живи същества. Пък и като гледам по подписа на колегата човека си е замал чисто нова кола и лесно да изказва такова мнение. Не искам да го нападам по някакъв начин(че ми е и адаш) няма нищо лично против него ,но все повече започвам да се дразня от отношението на "по-богатите" , към "по-бедните". Особенно тези 17-18 годишни келеше ,на които мама и тати кихат яко ,купуват им някакви скъпи коли и вече те са царете . От каде идва това самочуствие при положение че всичко ти е на готово и евентуално до време.
А това ,че да речем ти аз или някой друг събрал за някакъв период 3000лв и си купува 14 годишен автомобил, или е прибягал до банката за кредит който ще изплаща следващите 5 години. За какво му е кола на такъв човек ,само че той точно този със дъртия автомобил ще положи 2 пъти повече грижи за него от колкото този с новия, точно той ще оцени какво е да имаш и какво е да нямаш.
Еми като толкова им пука на "баровците" за екологията що не си купуват хибридчета или някой фокус-че на водорд, ами си земата 6 литров бензин?'
Масово нови автомобили карат с изгорели лампи на фаровете и с оригиналните всесезонни буклуци за гуми с , които излизат от магазина! И това на Q7 , A4 , A6 и тн еластични кочини . Обаче човечеца дето крета на 500лв. трябва да си купува нова кола за 20 000лв. минимум за да може евентуално да отиде на работа за малко по-малко от 2 часа в едната посока .

Не е начина в повишаването на малоумни данъци и такси , а в подобряването на контрола . Щото ако на мене колата ми е лайно аз ще си платя таксата и тя пак ще е лайно . Обаче ако има контрол тогава каквото и да платя колата ще ми бъде спряна от движение . Обаче на ония самоходни свини не им отърва да вършат работа ( някаква ) ами им е по-добре абсолютно малоумно да ограничават достъпа на масите до жизненоважни ресурси , като личния автомобилен траснпосрт ! И ограничаването на достъпа до тези ресурси е най-сигурния начин към заминаването на властта в кофата !

Аватар
andrian999999

Мнение от andrian999999 » 03 Окт 2009 11:43

Bass_Man прав си , и данаците трябва да се намалят и глобите по малки с тия камери (ако настъпиш лентата на крастовището - пълна глупост ) и катаджиите да помагат на движението, а не да се крият и да дебнат , все пак сме хора всеки може да направи нарушение , лично прдпочитам да дам 10лв. на место отколкото да си изгубя цял ден в кат

Аватар
gothic_fan

Мнение от gothic_fan » 04 Окт 2009 11:17

Колеги,съгласен съм напълно с Вас, но не може всичко да се оправи за един ден. И са ми много интересни някои хора... Години наред всеки който внесе по-мощна кола (независимо от годините) плащаше този безмислен акциз. Сега когато ще се маха хората пак недоволни. Е на нас българите явно не може да се угоди. А според мен това ще е глътка въздух за тези, които искат да карат нещо с повече мощ и са събирали парички. Не говоря за пишлеметата които се правят на мъже, те вече са извън уравнението с новия закон. Важно е човек да има избор.. Не знам, може би съм пристрастен, защото ще вземам кола скоро... Както и да е, остава въпроса акцизни ли ще са колите от САЩ cool.gif

Аватар
andrian999999

Мнение от andrian999999 » 05 Окт 2009 00:14

gothic_fan написа: Не говоря за пишлеметата които се правят на мъже, те вече са извън уравнението с новия закон. cool.gif
1. ТОВА не го разбирам какво не харесвате на пишлеметата със скъпите коли, ми попаднали са на родителии , дай са да карат клозети като наште
аз мисля че всеки нормален човек на които родителите му са милионери е нормално да си купи хубав съп автомобил, ако мойте родители бяха милионери , щях да наредя ебати автопарка biggrin.gif
2. за акциза от щатите не съм сигурен, да кажа че ще има даже според мен , за внос от европа е друго веднъж платен не може да те карат да плащаш пак , дали акциз или някаква данъчна такса примерно. Както преди ДДС веднъж платено в европа и наще НЕЩАСТНИЦИ управниците те карат втори път и то как не 20% от стойноста на колата която си взел а 25лв на киловат , а че колата си купил за 3000 лв, нема занчение удрят ти 2500лв, и бегай.
3. за по евтина кола от европа ще ти излезе по евтино или на кантар отколкото от щатите дори и да го няма акциза правих миналата година сметки на евтиния долар

Аватар
gothic_fan

Мнение от gothic_fan » 05 Окт 2009 09:06

andrian999999 написа: 1. ТОВА не го разбирам какво не харесвате на пишлеметата със скъпите коли, ми попаднали са на родителии , дай са да карат клозети като наште
аз мисля че всеки нормален човек на които родителите му са милионери е нормално да си купи хубав съп автомобил, ако мойте родители бяха милионери , щях да наредя ебати автопарка biggrin.gif
Колега, и на мен не ми пречи да карат лъскави коли, пречи ми да карат без книжки коли по 200 коня и да трепят невинни хора. А за долара, дори сега има изгодни оферти за автомобили от САЩ. Ако падне акциза ще започнат да се внасят доста добри автомобили от там. И сега много хора,които имат връзки си вкарват по различни канали. Друг е въпроса за поддръжката им. wink.gif

Аватар
andrian999999

Мнение от andrian999999 » 05 Окт 2009 11:37

gothic_fan написа: Колега, и на мен не ми пречи да карат лъскави коли, пречи ми да карат без книжки коли по 200 коня и да трепят невинни хора. А за долара, дори сега има изгодни оферти за автомобили от САЩ. Ако падне акциза ще започнат да се внасят доста добри автомобили от там. И сега много хора,които имат връзки си вкарват по различни канали. Друг е въпроса за поддръжката им. wink.gif
бе незнам как става ако колата не е скъпа и не я караш на американски номера тук
пример говоря примерни цени цена на кола + транспорт+мито + (без акциз) +ДДС та мисълта ми е за по евтина кола няма смисъл ако не вземеш да напълниш цял голям контеинер със секви глупости

а по повод пишлеметата то и с кола 60 к.с. може да отрепеш човек
и кола 200к.с спира по добре от кола на 20 години с втора употрба гуми на които амортесьорите са позаминали
да не кажа че повечето проишествия ставт само след употреба на алкохол особенно по селата за разлика от големите градове

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 05 Окт 2009 14:59

andrian999999 написа:....кола 200к.с спира по добре от кола на 20 години с втора употрба гуми на които амортесьорите са позаминали.....
Нещо бъркаш понятията възраст, мощност и състояние на автомобила....
Колко бързо спира 20г кола с 200к.с., с втора употреба гуми (и разбира се газова уредба за по икономично), на която амортисьорите са заминали?
Неслучайно всяко обучение започва от малък обем към по-голям обем, защото с натрупването на опит се намалява вероятността от грешка...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Публикувай отговор