Въпроси относно карина
- CapMa_B_MpaKa
Въпроси относно карина
Мнение от CapMa_B_MpaKa » 03 Окт 2009 11:17

CapMa_B_MpaKa
Martinco
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 111 пъти
Мнение от max-2 » 03 Окт 2009 15:37

П. П. Колега Сарма В Мрака, слушах някакво радиопредаване и в него цитираха мнението ти за това дали децата да носят имената на дядо и баба. biggrin.gif Накрая водещия каза:"Интересно Сарма В Мрака откъде е взел името си?" laugh.gif

max-2
- CapMa_B_MpaKa
Мнение от CapMa_B_MpaKa » 03 Окт 2009 16:24
имам имитатор ? малиии biggrin.gif biggrin.gif а иначе този ник дойде още от чатърските ми години и си остана защото ми забавлява а за карината казвате че е здрав моторя а ориентировачно колко му идва обслужванетоmax-2 написа:Чел съм, че 2.0 двигателя на Карина е по-непретенциозен за газифициране и не се усеща спад в мощността. Не знам дали има дебитомер, който да се прецаква ако се получи детонация в смукателния колектор, но сигурно няма пробл. , щом го хвалят толкова като здраво добиче, каквото е и Карина като цяло.Аз съм с 1,6 , но си я карам на бензин.
П. П. Колега Сарма В Мрака, слушах някакво радиопредаване и в него цитираха мнението ти за това дали децата да носят имената на дядо и баба. biggrin.gif Накрая водещия каза:"Интересно Сарма В Мрака откъде е взел името си?" laugh.gif

CapMa_B_MpaKa
- nov
- Автомобил: XA30 3ZR-FAE,B6304T4
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 40 пъти
Мнение от nov » 03 Окт 2009 17:28
nov
Мнение от desotodorov » 04 Окт 2009 00:28
- вoдна помпа - 70.50 лв. (GMB или JMB...забравих точно ама някакво съкращение беше) - японска
- ангренажен ремък - DAYCO - 38 лв.
- ремък климатик DAYCO- аксесоарен (пистов) май му викаха

- ремък за сервото - DAYCO ( не се чуди - двигателя е с три ремъа)- 13,70
- ролки - ROUVILLE - made in Canada - 45 лв едната и 55 лв другата.
- маслен филтър - 6,50 лв.
- горивен филтър - 35 лв...на много гадно място е заврян...даже един образ - собственик мислеше че няма такъв за карина

- филтър климатик - те всъщност са две парчета - поставят се едно над друго - 35лв. - японски някакъв беше.
Поради една глупост дето се опитвах да премахна от колата си - вибрации във волана при около 120 км/час знам и цените на кормилните накрайници и предните лагери
- Преден Лагер - NSK - японски - 50лв
- Комплект уплътнения и семеринги преден лагер - 20 лв - без тях не може да се мине.
- Накрайник кормилен външен - "555" Japan - 27лв.
- Накрайник кормилен вътрешен - "555" Japan - 46 лв.
...мисля че с чиста съвест мога да кажа - техническото обслужване на карината - независимо че е висок клас автомобил, е евтино...а колата с тоя двигател си заслужава...и като динамикаи като екстри...абе - доволен съм от нея с две думи...и за "наказване" на наперени голфаджии става

desotodorov
- CapMa_B_MpaKa
Мнение от CapMa_B_MpaKa » 04 Окт 2009 12:39
CapMa_B_MpaKa
-
Мнение от PESHO OT MARS » 04 Окт 2009 15:16
Иначе колегите са го написали ако за колата са полагани съвсем елементарни грижи преди теб ще и се радваш дълго време без излишни разходи.
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
PESHO OT MARS
mafiota
-
Мнение от PESHO OT MARS » 04 Окт 2009 20:05

ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
PESHO OT MARS
Мнение от diver » 04 Окт 2009 21:11
Само дето с таз нормална газова не виждам как правиш баш сместа и при тез скорости, скоро предвиждам проблеми....PESHO OT MARS написа:Пак съм го проспал, да има. Но идеята за газовата си остава. Моята въшка в момента е с 2E-E мотор на който инжекциона мисля че е 1:1 с този на 4A-FE на газ е с обикновенна газова върви отлично (съвсем малка разлика се осеща около 3000-3500 об/мин там е малко по-мудна отколкото на бензин) за прави едни 150-160 км/ч на отсечка около 1,3 км. И за какпак сега при първото засичане ми даде около 6,3 л/100км. смесен разход газ, просто нямам за какво да се оплача.

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
diver
Мнение от mafiota » 04 Окт 2009 21:18
Taka е при тези двигатели няма дебитомер както при Audi и VW,a има МАР датчик който не е претенциозен към гърмежи, всъщност той изобщо не е на "пътя" на газовъздушната смес.PESHO OT MARS написа:.......... Но идеята за газовата си остава. Моята въшка в момента е с 2E-E мотор на който инжекциона мисля че е 1:1 с този на 4A-FE на газ е с обикновенна газова върви отлично (съвсем малка разлика се осеща около 3000-3500 об/мин там е малко по-мудна отколкото на бензин) за прави едни 150-160 км/ч на отсечка около 1,3 км. И за какпак сега при първото засичане ми даде около 6,3 л/100км. смесен разход газ, просто нямам за какво да се оплача.
Едно от най важните неща за да върви добре колата на газ и да има добра динамика, е правилният избор на смесителя "плочката:))" на газовата уредба. Казват че нашите двигатели най-добре се държат при работа на газ със смесител тип тръба на вентури с диаметър на дифузора 33мм.
Другото което в момента експериментирам е електронен аванс коректор (ТАП), който ми вкарва допълнително предварение на газ, и мога да кажа ,че има ефект, може би динамиката на колата се увеличава с около 10-тина процента..
mafiota
Мнение от desotodorov » 05 Окт 2009 09:20

Та - какво ще ме посъветвате - на какво да заложа?
desotodorov
Мнение от CuMo » 05 Окт 2009 17:39
Плюсове:
Изключително добра возия
Нисък шум в купето при високи скорости, поне за мен е на по-приемливо ниво от Астра 2008г.
Много широка вътре, сваляш задните седалки, спиш изпънат при височина от 1,70. Идеално и за други мероприятия ако си авантюрист малко.

Достатъчно динамична като за комби 99к.с. Предполагам двулитровия двигател ще е доста по-жесток.

Прави ми впечатление, че има значение как и с каква скорост ще ритнеш педала на газта. Сякаш компа разбира че искаш по-бързо да потеглиш и се изтрелва по различен начин в зависимост как натискаш газта.
Поне при мен се усеща едно дръпване ако по-дълго време задържа газта по-към средата или пък ако изведнъж я ритна до дъно. Катче ли влиза в Race Mode

Опитвал съм следното за кратко:
Трета до дъно е към 150км/ч, вероятно може и 160км/ч
По магистралата съм пробвал до 170-175км/ч като можеше и още доста, което значи че с 2л ДВГ спокойно ще хвърчиш с 220-230 ако си достатъчно луд.
Двигателят е сравнително лесен и нагледен за обслужване.
Приятен салон. Моят е с платнени седалки. "Кожата" на таблото е доста качествена.
Дълбоки задни седалки. Седи се доста удобно.
Има подлакътник. Моят беше посчупен но си го монтирах лесно с гума отзад и ламаринка отпред.
Спирачките също държат добре, не съм имал оплакване от тях.
Предните фарове се регулират дали да светят по-нагоре или по-надолу от купето, много голям кеф.
Регулиране осветеността на таблото, също полезно.
Ако си много едър ще имаш предостатъчно място отпред. Воланът се чупи нагоре винаги с една идея повече от на всички други коли, на които съм се качвал и в които едвам си навирам бедрата под волана. Примерно Астра комби...
Като цяло консумативите и частите не са много по-скъпи от на подобните немски автомобилил
Ето някои цени по спомен от мен:
Предни накладки - 60лв
Ангренажен ремък с обтягаща ролка - 65лв мисля
Биалетки предни - 60лв
В интернет сайт видях следните цени:
Ел. огледало - 60-75лв.
Предна броня: 250-280лв
Гуми 185/65/14 - минимум 80лв/бр
Недостатъци:
Кофти пластмаса на централната конзола на таблото, преживява се
Малко по-меко окачване отколкото трябва - в завоите е хубаво да внимаваш.
Моята няма AirBag, за ABS-а не считам че е толкова фатално, че го няма.
Трудно се паркира назад с комби като моето, но се свиква. Като цяло комбито се разширява по дължина назад, ясно си личи като се погледне отвътре в страничните огледала.
Предно задвижване

Имам и книжка в PDF за карина, изтеглена от форума от тук, така че мога да я пратя при желание.
CuMo
Мнение от mafiota » 05 Окт 2009 19:06
ако ще въртиш много километри слагай ГИ, ако не - обикновенна газова с ТАП.desotodorov написа:...добре де, кат ВЪ гльедам, имате понятие и опит с гаСта, аз тези дни ще слагам метан на моята, принжипно съм се насочил към газова инжекция BRC, но не съм много убеден че ГИ е по надежден от обикновена газова - все пак има дюзи - т.е. предпоставки за проблеми, и при условие че от споделеното до тук се убедих че 3S-FE са пригодни за каквато и да е Оредба- започвам да изпадам в дилема, всъщност - минуса на газовата - би била по-лошата динамика на колата "спъването" - което до някъде се компенсра с ТАП процесор-а, който ще сложа задължително, и малко по-високия разход спрямо ГИ...
Та - какво ще ме посъветвате - на какво да заложа?
само да знаеш, че тези двигатели ,особенно Low Burn, работят с голямо предварение, и тап-т може би трябва да се настрои като за метан
mafiota
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru