martod написа:Кво бре, скучно ли ти стана, та изрови пак тази тема ? laugh.gif
Глупости как ще ми е скучно ? Даже ми е супер весело за две седмици разглобих толкова еластични и икономични дизели колкото даже не съм си и представял

!
martod написа:
Иначе, 9000 об/мин. са си трудно достижими и за повечето бензинки, ако трябва да сме обективни ...

....................
Не става въпрос за 9000 оборота !!! Защото тази Онда има момент до малко преди максимална мощност демек някъде около 8000 оборота . А реално не съществува дизел на тази земя дето да има момент над 3000 оборота . Обикновенно на около 2500-3000 започва да пада главоломно !
И не съм казал да се карат бавно дизелите ! А да се карат с плавни ускорения и в диапазона от 1800-2000 до 3000-3500 оборота , което на последна скорост 5-та/6-та си е около 160-180 км/ч ! При , които обороти нито ще се запушват печките ( ако са извън градско , на градско те така или иначе се запушват ) нито ще имат проблеми с демпфери ( при много ниски обороти има много резонанси и вибраций ) .
p_zarkov написа:.....................От сервиза на Тойота му казали че е с алуминиева глава .....................
Че стария да не е с чугунена ?
slowtraveler написа:Е не очаквах да дадеш за пример италиански автомобил....
То при тях и на сено да е - пак ще сдаде багажа - или мишките ще го изядат, или коня ще е парализиран.....

BTW: на италианските кошници най-малкия проблем им е мотора ( с изключение на някой модели , като 1,9/2,4 JTD

) .